Reklama

Reklama

Terminátor: Příběh Sáry Connorové

(seriál)
  • USA Terminator: The Sarah Connor Chronicles (více)
USA, (2008–2009), 22 h 50 min (Minutáž: 41–53 min)

Tvůrci:

Josh Friedman

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Lena Headey, Thomas Dekker, Summer Glau, Richard T. Jones, Edoardo Ballerini, Tony Amendola, Lee Thompson Young, Brian Bloom, Brian Austin Green (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(31)

Píše sa rok 1999. Sarah Connorová (Lena Headey) a jej syn John (Thomas Dekker) sa po tom, čo zničili jednu z najvýznamnejších vývojárskych firiem v krajine a odvrátili tak hroziaci Deň zúčtovania, pod falošnými menami zúfalo pokúšajú viesť úplne obyčajný život – čo však vôbec nie je ľahké, keď máte za chrbtom vládnych agentov, ktorí vás považujú za psychopatických teroristov! A tiež... Ďalšie vraždiace stroje z budúcnosti! Napriek tomu, že sa nikdy nezdržia dlho na jednom mieste, predsa len sa terminátorovi T-888 menom Cromartie (Garret Dillahunt) podarí vystopovať Johna a pokúsi sa ho zabiť priamo v jeho novej škole! Ibaže sa ukáže, že Johnova pôvabná spolužiačka Cameron Phillipsová (Summer Glau) je v skutočnosti taktiež terminátor – a jej úlohou je Johna chrániť! Spolu sa im podarí nebezpečnému T-888 ujsť. O niečo neskôr sa aj so Sarah zabarikádujú v bankovom trezore, odkiaľ sa im podarí ujsť použitím časostroja... Po dramatickom skoku do roku 2007 sa všetci traja, spolu s Johnovým strýkom Derekom Reesom (Brian Austin Green), ktorý sa k nim zakrátko pripojí z budúcnosti, pokúšajú zabrániť vzmáhajúcej sa počítačovej sieti Skynet v ovládnutí všetkých strojov a v prevzatí moci nad svetom, ako ho poznáme a opäť raz odvrátiť nemilosrdne sa blížiaci Deň zúčtovania, ktorý má podľa Cameron nastať v roku 2011... Nanešťastie však znovuobjavenie sa Sarah a Johna v roku 2007 neušlo nielen bystrému agentovi FBI Jamesovi Ellisonovi (Richard T. Jones) a Sarahinmu bývalému snúbencovi Charleymu Dixonovi (Dean Winters), ale i vražednému Cromartiemu, ktorý sa opäť vydal v ich stopách... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (275)

Lima 

všechny recenze uživatele

Je to svým způsobem dojná kráva, která parazituje na Cameronově přelomové pecce, ale překvapivě ´se to dalo´. Pár svěžích nápadů, trocha rozpačitého přešlapování na místě, triky vpravdě „televizní“, výprava poněkud chudá (do očí bijící je to zejména v prostřizích z budoucnosti), celkově průměr – neurazí, neohromí, ale překvapivě nenudí. Ale je fakt, že zhruba měsíc poté si ze všech 9 dílů vybavím tak stěží dvě až tři scény. Nicméně stále nevyždímaný potenciál tu je, jsem zvědav, jak se s ním poperou v další připravované sérii…PS: Ta holka, co hraje osobního robotického bodyguarda byla se svým chladným, nečitelným výrazem docela cool. ()

T2 

všechny recenze uživatele

_Terminator: The Sarah Connor Chronicles - 1.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $1,889,695 //počet predaných kusov 99,510 ║ _Terminator: The Sarah Connor Chronicles: 2.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $4,607,780 //počet predaných kusov 125,192║ __Toto je ako zlý a absolútne zbytočný vtip. Točené bez inšpirácie, bez nápadu a čo nám je podané sme už videli v kino filmoch v omnoho, omnoho lepšom prevedení, toto keď tak len môže kaziť povesť samotnému kultu Terminátora, samozrejme pokiaľ toto berie vôbec niekto vážne, vykonštruovaný príbeh je tak planý až hrôza. Jediné čo stojí ako tak za pozornosť je Lena Headey, terminátori skôr pôsobia dojmom smiešnym než vážnym. /20%/ /hodnotené po prvých 2.dieloch/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Těžké hodnotit Sarah Connor Chronicles po první pilotním díle. Na jednu stranu jsou zde klady a to minimálně vzhled hlavní postavy, která představuje trochu jinou variantu od škaredého "muže" z filmovů Jamese Camerona. Lena Headey je hezká a vypadá přísně, ale její krása představuje proti klad k Lindě Hamilton. Ani nový vůdce odporu není zrovna špatně obsazený. Tvořit seriál, který má navazovat na druhý díl terminátora a odehrávající se před třetím, je opravdu zapeklitá záležitost. Kdo tvrdí, že seriál neřeší třetí film, zatím nemá pravdu. Zdůrazňuji zatím. Časový skok je trochu neočekávaný, ale stále se může díky hrátkám s časem stát vše co předvedl závěr třetího filmu. Budu doufat, že seriálu vydrží akční stránka, která mě docela překvapila. Není to zrovna pacifistický seriál a já doufám, že poroste i lehce rozpočet a triky a příběh budou opravdu o něčem. Hledání Skynetu by nás nemusel být zrovna špatný nápad. Sezóna 1: Pomalý rozjezd nechal odejít všechny rádoby fanoušky skoků v čase a endoskeletonu. Všichni ostatní pravověrní čekali pár dílů a sledovali postupný rozjezd, který se každým dílem stupňoval až do velmi zajímavé a potenciálem nabušeného seriálu. Doufám, že nepůjde o poslední sezonu a že nejhezčí Sarah Connor, která tu kdy byla, dokáže ruku v ruce s Summer Glau, že terminátor nemusí nutně být chlap, aby bylo na co koukat. Už teď je potenciál obrovský, postavy přicházejí a vylepšují vše, co mohou a tíha bude jen na autorech, kteří nesmí tuto šanci rozšířit Terminátorské universum zahodit. I'll be back...soon. Po konci 2 sezony nudný obsah sezony zachraňovala slušná podívaná v závěru... Potenciál tu je obrovský, využitý jen v pár dílech. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Pilot sucks... / UPDATE: Po dvoch sezonach hlasujem aj za tretiu, pretoze potencial hlavne v rovine pribehu a nadhodenych uvah ma coraz vacsiu... . ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Televizní Terminátor fakt nebyl dobrej nápad. Člověk by čekal, že u pilotního dílu se budou tvůrci chtít vytáhnout, naladit člověka k sledování dalších pokračování, ale tohle? Celý pilot je hodně podprůměrně natočený, kopírování scén známých z trikově převratných vysokorozpočťáků v levném televizním podání zoufale nefunguje (šíleně mě iritovalo "dramatické" naklánění hlavy toho zlého termouše). Cítím jen snahu vyždímat z legendy další chechtáky. Tak nějak škodolibě doufám, že se najde někdo rozumný a tenhle pochybný seriál utne hned v počátku. Stejně jako onehdy Sílu liščí pětky. :o) ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Terminatořímu vesmíru jsem nikdy nepropadl, ale vždycky jsem ho měl rád. proto mě i tenhle seriál zajímal. Pro některé je zklamáním - a já to chápu, ale mě docela bavil. V první řady není možné čekat kvalitu srovnávatelnou s filmy od Camerona. To je dost naivní myšlenka. Když seriál neberete jako nic víc a nic míň než jako příjemné rozšíření Terminátořího světa, jde si ho dobře užít. Tvůrci se snažili zděděný vesmír co nejlépe zužitkovat a musím říct, že počet odkazů je slušný. Herci neurazí a Terminátorka Cameron není špatná. Ve filmu bych jí nesnesl, ale sem se mnohem líp hodí. Já si jí docela oblíbil. Viděl jsem zatím jen první řadu, ale časem se asi podívám i na druhou. SCC není návykový ani nijak bombastický seriál, ale jako jednorázová zábava funguje dobře. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Po první řadě nakonec hodnotím poměrně vysoko. Druhý a třetí díl sice velice zbrzdily počáteční nadšení z velice zajmavho pilotu, nakonec se to ale rozjelo a poslední 4 epizody byly co do zamotanosti, podfuků a menších zvratů vyoženě výborné. Hrozně se mi líbí béčkové triky, působí zvláštně snově, hudba je taktéž prima a pochválit musm také herce. A také se ke konci začal objevovat poměrně vytříbený černý humor, který vyvrcholil v posledním díle. scéna s bázenem rulez!! ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Není to zas tak špatné, ale s původníma Terminatorama se to nemůže srovnávat. Je to pohodový béčkový seriál. Herci mi nevadí, na hodnou ,,terminatorku,, Summer Glau sem si zvykl rychle, Brian Austin Green hraje dobře, i nová Sarah. Jediný John Connor mi nepřišel jako dobrá volba. Největší plus jsou pohledy do budoucnosti, akce je v některých dílech více, v některých méně a v některých dalších snad vůbec akce není. 3/5* po sedmi dílech…13.3.08: tak další dva nové díly + finální díly nenabídly zase žádnou akci, jestli se odklepne druhá řada budu pokračovat, ale docela mě to zklamalo. Povedl se pohled na konci z bazénu :-) kde FBI pořádala pobřežní hlídku :-) - hodnocení zůstává... ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Nadšenie niektorých kritikov tvrdiacich polrok pred odvysielaním, že pôjde o jednu z najlepších seriálových noviniek nezdieľam a istej pachuti z toho, ako bolo naložene s filmovým námetom, sa zbaviť nemôžem. Hoci je totiž divákovi cez znelku, postavy a neustále odkazy zdôrazňované, čo vlastne sleduje, dej sa uberá odlišným smerom, terminátorskej atmosféry je poskromne a nezrovnalostí a dejových odbočiek viac, ako by bolo príjemné. Na to, že sa Sarah Connor Chronicles snaží tváriť ako plnohodnotný nástúpca Schwarzeneggerových hitov je málo drsný a ani zďaleka tak akčný, čo však ani zdaľeka nie je hlavným problémom. Chvíľami zaujímavé rozširovanie terminátorskej mytológie a už od Firefly skvelá Summer Glau na seriálovú špičku proste nestačí. Špeciálne keď sa potenciálom trestuhodne mrhá a príbeh sa uberá smerom, popri ktorom ešte aj o hlbokú filozofiu snažiace sa voiceovery vyznievaju zrozumiteľnejšie. Ešte že výborné, aj keď v podstate nič neriešiace finále, zachraňuje čo sa len dá. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Z lásky k filmové serii o terminátorech jsem se na to rád koukal. Z lásky k filmové serii o terminátorech jsem to ale postupně, díl od dílu, začal nenávidět. A nezachránila to ani Summer Glaukom. Ne, vlastně tam iritovala nejvíc. Všichni tam byli takový docela příšerní. Snad jen samotná Sarah Connorová byla ztvárněna s respektem k původní předloze. Terminátoři sami o sobě byli de facto jen komikoňové, nic víc. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

První (a doufejme, že poslední) sezóna skončila. Z trapného seriálového odvaru kultovní série se po třech dílech vyklubala nebetyčná srágora, která si nezaslouží ani písmeno"T" ze slova Terminátor. To, co se v průběhu devíti odvysílaných dílů děje, je totiž natolik bizarní, že to nemá obdoby. Endoskeletem vybavení likvidátoři veškerého lidského života se oddávají baletu, mohou se v klidu infiltrovat mezi lidí tím, že se usadí a nabalí si dívčinu, s níž se ožení a někde uprostřed lesů číhá Dr. Silberman, aby z jeho postavy stihli tvůrci během 20 minut udělat takového magora, že to svět neviděl. Dialogy musely být u většiny dílů spíchnuté za plného natáčení, protože ty bláboly, které musí chudáci herci odříkávat, překračují všechny představitelné meze. Lena Headey nejenže není Linda Hamilton (na to nemá ani vizáž, ani odvahu), ale jako Sarah Connor je spíš mizernou cuchtou od plotny než matkou budoucího spasitele. Thomas Dekker je po snesitelných výkonech v Heroes naprosto retardovaným Johnem Connorem, jenž neustále něco nebo někoho hackuje pomocí Pentium 4, která ještě k tomu dokáže přečíst čipy ze strojů budoucnosti. WTF?, říkáte si? A to pořád není všechno. Děj se od prvního dílu nikam neposouvá, všichni se točí dokonale v kruhu jakoby se nechumelilo a občas se ukáže nějaký zoufalý Termík, černý federální agent nebo Brian Austin Green (ten mimochodem jako jediný za něco stojí a má koule na to, aby někomu bez váhání ustřelil palici). Terminator: The Sarah Connor Chronicles je zkrátka fraška nejhrubšího zrna, oproti níž jsou i německé kriminálky plné zajímavých zápletek a dobrých herců. Tohle nikdy nemělo spatřit světlo světa, obzvlášť když se ani na akční scény nedá koukat. DOKONALÝ TRAPAS! ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Seriál, jenž těží především ze své značky a o kvalitu se nikterak výrazně nesnaží. Narozdíl od současné řady Prison Breaku je to však mimo hlouposti a nelogičnosti i poměrně nudné. Nicméně, sem tam se objeví světlý moment (výrazně vyčnívá první a poslední díl první série), takže nakonec za 2*, ale jen tak tak. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě Terminator: Sarah Connor Chronicles svým celovečerním bratříčkům nemůže konkurovat, avšak jen proto jej zavrhovat nehodlám. První série se pomalu a upřímně řečeno špatně rozjížděla (do 4. epizody), poté by se již dalo říci, že má seriál co nabídnout. Rádoby hlavní postava (Sarah Connor) je však snad jeho nejslabším článkem, což však napravují představitelé ostatních rolí (zejména Summer Glau je prostě k nakousnutí), v momentě kdy se na scéně objeví Derek Reese v podání bývalé hvězdičky Beverly Hills Brian Austin Greena je na co se koukat a dá se hovořit o něčem jako je spád. Tahle role mu sedla mnohem více než role studentíka. Terminator: Sarah Connor Chronicles je něčím podobným, jako je nový Knight Rider. Technická stylizace, kamerové filtry, všechno snažící se vypadat "cool". Ale něco tomu schází, něco, co by tyto dva seriály (o Knight Riderovi mluvím s nadhledem, byl odvysílán teprve pilot) zařadilo mezi ostatní úspěšné projekty dneška. Snad producenti schválí druhou sezonu aby tvůrci konečně ukázali, že na to mají. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Pilot: Rozhodně to šlo udělat i líp, ale jde to. Lena Headey vůbec není špatná, ale Linda Hamilton to bohužel není. Stejně tak Thomas Dekker mi přijde na Johna Connora moc ufňukaný, ale to je možná jen první dojem, moc prostoru neměl. Terminátorka Cameron je celkem dobrá což se rozhodně nedalo říct o jejím vysloveně směšném rivalovi. Co pak říct k ději, když se zdá, že půjde hodně odlišným směrem než akčněji laděný pilot? Mohlo by se to povést. Jestli budou skákat časem častěji mohl by vzniknout celkem zajímavý projekt. Tři hvězdy, ale rozhodně se rád nechám přesvědčit o opaku. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

I stroje mají duši. Po prvních třech dílech nic moc. Po obou sériích ohromné nadšení a zároveň smutek, že tak dobrý příběh se nedočká pokračování. Spíše než Sarah Connor Chronicles by se měl seriál jmenovat John Connor Chronicles, neboť právě on je hybatelem příběhu, skrze jeho rozhodnutí se odvíjejí osudy postav a je to právě vztah "Spasitel - Terminátor", který dokáže celý ten kolos podržet i v nejslabších chvílích. Paradoxně mi právě toto voní mnohem více, než prostoduchý Cameronův scénář, jenž sázel hlavně na akci a postavy byly jaksi v pozadí (ukamenujte mne, ale za tím si stojím). "Finále" seriálu, kde hlavní hrdina je ochoten pro stroj riskovat i svůj život, pak emocionálně strká i smrt rakouského T-800 bez problémů do kapsy. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejnudnějších a nejzpackanějších seriálů současnosti. Jedna hvězdička za pilot, který jako jediný nenutil lidi slintat si do rozkroku a přitom odpočítávat každou setinu stopáže do konce.. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Na filmy jsem nikdy nebyla dvakrát zvědavá,ono to "terminátorské"téma pro mě rozhodně není žádným lákadlem,spíše mě odrazuje.Každopádně seriál se mi celkem líbí,akorát je škoda,že jsem nestihla více dílů.Obsazení je sympatické,kdo mě ale nejvíc zaujal je terminátorka Summer Glau-ta naprosto nemá chybu.Možná tu jde o snahu vyždímat něco ještě z úspěchu filmů,ale mě to rozhodně zaujalo víc než ty (i když jsem je ani nedokoukala,takovou trpělivost nemám). ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Lena Headey - (Sarah Connor) +++ Thomas Dekker - (John Connor) +++ Summer Glau - (Cameron Phillips) +++ Brian Austin Green - (Derek Reese) +++ ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Pokud jste viděli všechny 3 filmy s Terminátorem, nebude pro Vás tento komentář spoilerem. Takže, tento seriál ač nepatří k těm nejlepším, má jistý potenciál. Nejprve vyjmenuju klady: Obsazení ,(hlavní trio v čele s Lenou to zachraňuje, být tam někdo jiný, tak nevím. Navíc Summer Glau je velice krásná Terminátorka), děj ,(seriál má vzestupnou tendenci, takže se NESMÍ hodnotit po pilotním díle, který se mi taky moc nelíbil). Zápory: Je pěkně na nic točit seriál, když víme z posledního Terminátora, jak to dopadne. Myslím tím smrt Sáry Connorové a samozřejmě "Den Zúčtování." To, že to v seriálu ještě nenastalo znamená, že tvůrci se zřejmě chopí efektu natahování. Nicméně, po celé první sérii musím říct, že zatím jsem tento efekt nezaznamenal. Díky bohu. Takže, uvidím, co nám přinese druhá série. První je u mě za poctivých 70 %. Jen doufám v to, že tvůrci tohoto seriálu se nebudou snažit přepsat dějiny a Sáru zachránit a "Den Zúčtování" opravdu odvrátit. To by u mě hodně klesli. Po celé druhé sérii: Hm, tak kde začít. První díly byly skvělé, ale pak, to začalo postupně padat. Některé díly byly hodně ujeté, neměly žádný význam a jen jsme se plácali na místě. Před koncem 2. série jsem si byl téměř jist, že budu muset snížit hodnocení a říkal jsem, že možná je dobře, pokud 3. řada nebude. No, po závěru, který byl hodně překvapivý a dobrý, musím říct, že možná bych tu 3. sérii přece jen chtěl. Hodnocení zůstává stejné, hlavně za poslední díly. Jsem opravdu zvědavý, jestli bude Terminator: The Sarah Connor Chronicles pokračovat, nebo ne. UPDATE: Tak to vypadá, že T: SCC nebude pokračovat, protože to FOX odpískal. Tudíž snižuji hodnocení na 3 *. A proč? Protože tu 4. jsem nechával pro potenciál, který byl v konci 2. série, ale jelikož 3. série nebude, tak objektivně ji musím odebrat. ()

Související novinky

Terminátor bez krve

Terminátor bez krve

09.05.2008

Přestože do obsazení Terminator 4 (tak momentálně zní oficiální název) přibyla kočka z Cesty bojovníka Moon Bloodgood (na nás nekoukejte, my ji na indiánské matrice nezapisovali), pokračování sci-fi… (více)

Reklama

Reklama