Reklama

Reklama

Terminátor: Příběh Sáry Connorové

(seriál)
  • USA Terminator: The Sarah Connor Chronicles (více)
USA, (2008–2009), 22 h 50 min (Minutáž: 41–53 min)

Tvůrci:

Josh Friedman

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Lena Headey, Thomas Dekker, Summer Glau, Richard T. Jones, Edoardo Ballerini, Tony Amendola, Lee Thompson Young, Brian Bloom, Brian Austin Green (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(31)

Píše sa rok 1999. Sarah Connorová (Lena Headey) a jej syn John (Thomas Dekker) sa po tom, čo zničili jednu z najvýznamnejších vývojárskych firiem v krajine a odvrátili tak hroziaci Deň zúčtovania, pod falošnými menami zúfalo pokúšajú viesť úplne obyčajný život – čo však vôbec nie je ľahké, keď máte za chrbtom vládnych agentov, ktorí vás považujú za psychopatických teroristov! A tiež... Ďalšie vraždiace stroje z budúcnosti! Napriek tomu, že sa nikdy nezdržia dlho na jednom mieste, predsa len sa terminátorovi T-888 menom Cromartie (Garret Dillahunt) podarí vystopovať Johna a pokúsi sa ho zabiť priamo v jeho novej škole! Ibaže sa ukáže, že Johnova pôvabná spolužiačka Cameron Phillipsová (Summer Glau) je v skutočnosti taktiež terminátor – a jej úlohou je Johna chrániť! Spolu sa im podarí nebezpečnému T-888 ujsť. O niečo neskôr sa aj so Sarah zabarikádujú v bankovom trezore, odkiaľ sa im podarí ujsť použitím časostroja... Po dramatickom skoku do roku 2007 sa všetci traja, spolu s Johnovým strýkom Derekom Reesom (Brian Austin Green), ktorý sa k nim zakrátko pripojí z budúcnosti, pokúšajú zabrániť vzmáhajúcej sa počítačovej sieti Skynet v ovládnutí všetkých strojov a v prevzatí moci nad svetom, ako ho poznáme a opäť raz odvrátiť nemilosrdne sa blížiaci Deň zúčtovania, ktorý má podľa Cameron nastať v roku 2011... Nanešťastie však znovuobjavenie sa Sarah a Johna v roku 2007 neušlo nielen bystrému agentovi FBI Jamesovi Ellisonovi (Richard T. Jones) a Sarahinmu bývalému snúbencovi Charleymu Dixonovi (Dean Winters), ale i vražednému Cromartiemu, ktorý sa opäť vydal v ich stopách... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (275)

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Trochu sporný seriál. První díl jsem už podruhé neviděla, druhý působil trošku zvláštně. Sára mi přijde zbytečně uřvaná a omýlající to samé. Nicméně děj se zajímavě rozjede, podíl na tom má i příchod bratra K.Reese. Nutno podotknout, že jsem se u toho seriálu bála více než u filmů. Hlavně roboti zde působí nebezpečněji, možná právě proto, že nevíme kdo to může být. Radost přinese i to, že vyšetřovatel z FBI má mozek. Závěrečný zátah na robota mi přišel trochu přehnaný (to komando ho prostě muselo zrušit), nicméně přežití agenta byla velmi silná scéna a "vypnutí" robota v hangáru (a následná snaha o ukořistění klíčů vysící mu kolem krku) byla extrémně napínavá. I když je to jedna z alternativ Terminátora, nijak nesouvisící s T.Salvation, přesto je to zdařilé dílko...DODATEK: z 2. serie jsem viděla jen kousky, ale musím říct, že se to asi promněnilo ve sračku. Proto jsem snížila hodnocení ()

jhr 

všechny recenze uživatele

Jedna velká nuda! Sice terminátorka Cameron je moc pěkná ale nevýrazný představitel connora a jeho psychopatická matka která nepůsobí ani trochu úderně jako spíš otravně a hlavně dělá hloupá rozhodnutí (Connor hodí do školy a má mobil a počítač a bydlí normálně ve městě jako kdyby se nic nedělo), nechápu že se děj nedržel druhého a třetího dílu filmu a místo toho si vymýšlí naprosté nesmysli které jednoznačně likvidují celou předlohu! Je dobře že další pokračování už nebude! ()

Reklama

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Toto nemá s Terminátorem 1, 2, 3 absolutně nic společného. Možná jen náznak příběhu. Jestli to chce někdo porovnávat s filmem, nedovedu si představit tomu dát víc jak 0 hvězdiček. :-) Ale T:SCCH je hlavně seriál, který sám o sobě neurazí. Má velmi povedené efekty, dokonce (čehož jsem se bál) je tam i dost zabíjení. Naštěstí. Chybí mi tam však necitlivost jednotlivých strojů, kteří ty lidi prostě ve většině případů nechají naživu... :-) -Pozitiva- : Hodný terminátor, zlý terminátor, Derreck, vcelku zajímavý příběh. -Negativa- : Největší negativum je sama Sára Connorová, protože to je ubrečená, psychicky narušená kačena, která musí trpět, aby ochránila ostatní kolem sebe. Jak už jsem řekl, s filmovou předlohou nemá společného nic. Ani konečky vlasů. Další negativum je nejspíš nelogičnost některých věcí, které se tam dějí. Zdravej člověk by udělal to a to, ale oni ne, oni to musí udělat složitě. :-) (Holka ležící v márnici na stole (mrtvá) hejbá břichem nahorů dolů, jako by se nic nestalo. Tohle si mohli odpustit....) Negativ je víc, ale vcelku zajímavý příběh mnoho těchto chyb vynahrazuje. (Neříkám kvalitní, ale zajímavý). Takže dávám 2,5* ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Jsem velkým fanouškem původní terminátorské trilogie a tento seriál jde z takové výchozí pozice snadno označit za parazytující televizně impotentní hnus. Ovšem podobně jako u T4 jsem přistoupil na skutečnost, že tohle nemá s původními díly, natož pak těmi Cameronovými co dočinění. S takto čistým stolem jsou pak Chronicles v rámci televizní seriálové produkce příjemným průměrem a já rozhodně sleduju radši vraždící roboty z budoucnosti, než tisící kriminálku nebo růžovou knihovnu. ()

reqiuem 

všechny recenze uživatele

po pár dilech druhý série mně nezbývá nic jinýho než dát 2 * ,prt to co se v tom seriálu děje už je opravdu ostuda, kterou si Terminator nezaslouží (podotýkám, že předtim bylo moje hodnocení na 4*, prt první série byla ještě důstojným vyplněním mezi druhým a třetím filmem-druhá de ke dnu a za seriálu, který měl potenciál se stává něco,co za prvý popírá samotnou podstatu Terminátora [a to je si myslím to, oč tu de především]a za druhý začíná poslušně plenit požadavky na akční film, čímž se vracím k bodu jedna..a tak pořád dokola[btw. a založit pár dílů na tom, že se stroj, jenž má chránit pomátne, pak se nějak napraví a pak zas znovu mi přijde úplně ujetý, prt proč by pak Connor v budoucnousti posílal do minulosti stroj, o kterym ví, že s nim budou problémy?..to by nebyl moc chytrej leader odboje..no nic])asi ještě budu sledovat, jak se z týhle kaše seriál vyhrabe a třeba mě nakonec přesvědčí o opaku..doufejme ()

Galerie (304)

Zajímavosti (19)

  • Terminátorka Summer Glau je ve skutečnosti o šest let starší než Thomas Dekker, který hraje jejího "vrstevníka" Johna Connora. Summer je také pouze o osm let mladší než Lena Headey, která hraje Sarah Connorovou, a v seriálu před nezasvěcenými předstírá, že je matka terminátorky Summer Glau. (Toshio)
  • FBI agent Ellison je pojmenován podle Harlana Ellisona, autora sci-fi, jehož práce inspirovala filmy o Terminátorech. (c.tucker)
  • V záběru na ležící Cameron (Summer Glau) si můžeme třikrát všimnout, že ona jako terminátorka dýchá. (OndrejKW)

Související novinky

Terminátor bez krve

Terminátor bez krve

09.05.2008

Přestože do obsazení Terminator 4 (tak momentálně zní oficiální název) přibyla kočka z Cesty bojovníka Moon Bloodgood (na nás nekoukejte, my ji na indiánské matrice nezapisovali), pokračování sci-fi… (více)

Reklama

Reklama