Reklama

Reklama

Cheonneyonyeou Yeoubi

  • Jižní Korea 천년여우 여우비 (více)

Obsahy(1)

Yobi je pětiocasá liška. Na Zemi existují zvířata, která mají více ocasů. Tato zvířata se mohou proměnit v jakékoliv jiné zvíře nebo v člověka. Aby ale člověkem zůstala napořád, musí si vzít lidskou duši. Yobi se změní život, když na Zemi havaruje mimozemská loď. Po sto letech žití s mimozemšťany jeden z nich odejde od ostatních a je na Yobi, aby ho přinutila vrátit se od lidí zpět ke svým druhům. (piserius)

(více)

Recenze (43)

prome 

všechny recenze uživatele

Nepřišel jsem tomu tak moc na chuť jak jsem očekával. Po chvalozpěvech tady na csfd jsem se na to opravdu tešil, ale upřímně jsem se pekně nudil. Audiovizuální zpracování je výborné a příběh mě už od začátku lákal, ale výsledek je takový nemastný a neslaný, nebýt těch nádherných animací tak jdu s hodnocením ještě níže. ()

Mikah 

všechny recenze uživatele

Začátek mě naprosto okouzlil svou originalitou, úchvatnou animací, kouzelnou atmosférou a neotřelou nápaditostí. Proto mě zklamalo, že po skončení už jsem to okouzlení necítila, protože chybělo něco, co by mě vzalo za srdce. Nepotěšil mě vývoj příběhu – vím, že je těžké dospět k mistrnému vyvrcholení tak, aby bylo zároveň vyvrcholením pocitů a umocněním celého dojmu z filmu, ale nedá se nic dělat, Yeu woo bi se to se mnou nepodařilo a mě konec nejenže nenadchnul, ale jen jsem postupně chladla, což je obrovská škoda. Možná to ale bylo způsobeno mým momentálním naladěním, takže film nezatracuju a všem přeju, pokud je bavil od začátku do konce. ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

Pravdu povediac, cakal som trosku nieco ine. Je to sice krasny pribeh, plny fantazie, ale k Myjazakiho dielam by som to urcite neprirovnaval. Myjazaki tvori filmy ktore su sice aj rozpravky, avsak hlbkou tento zaner presahuju. Su to skor animovane filmy pre "dospele deti". Yobi u mna zostal "len" tou rozpravkou. Avsak naozaj velmi prijemnou, vtipnou (maly emzak ktory si rad pochutnava na klincoch:)) a krasnou. (8/10) ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Málokdy výsledek předčí má očekávání. U Yobi se mu to ale garantovaně povedlo. Chvilku trvá, než si člověk zvykne na korejštinu a také na jejich malinko odlišný svět oproti klasickému Jap. anime, ale jakmile se vcítí, není co řešit. Yobi je příběhově velmi zdařený film. Co ho však vyzdvihuje je ztvárnění postav a různých dalších elementů. Imaginace, nápady. Zde režisérovi rozhodně nechybělo nic. Byla to úžasná podívaná, kterou bych si neváhal kdykoli zopakovat. 90% ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Bylo to pěkné, dokonce bych i klidně řekl, že to bylo velmi pěkné, bylo to zajímavé, bylo to originální a mělo to atmosféru ale i přesto tomu k dokonalosti něco chybělo. Přestože byl příběh docela jednoduchý a velmi vydařený, animace velmi hezká a i hudba vcelku dobře zvolená, přesto mě to nedokázalo naplno pohltit a oslovit, jako se tomu stalo u jiných, pro mě naprosto úžasných záležitostí, kterým jsem dal  5*. I když to bylo opravdu jen o kousek a třeba závěr se mi opravdu hodně líbil, přesto to u mě je jen za 4*, ale opravdu velmi silné. 8,4/10 ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Príbeh je inšpirovaný kórejskou hororovou legendou "Gumiho" o líške, ktorá sa snaží ukradnúť dušu človeku. Yeu woo bi však príbeh preniesol do súčastnosti a z líšky vytvoril hlavnú protagonistku, s ktorou divák sympatizuje. (Flipper)

Reklama

Reklama