Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Superbad je varujícím příběhem dvou dospívajících chlapců, které čeká maturita. Jsou na sobě obrovským způsobem závislí, ale teď by měl každý z nich jít na jinou vysokou školu a čeká je odloučení. Evan (Michael Cera) je milý, chytrý a stydlivý. Seth (Jonah Hill) je drzý, náladový a posedlý děvčaty. Ve filmu sledujeme jejich zoufalé pokusy zapůsobit během jedné bláznivé noci na osoby, po kterých touží... během jediné příšerné, potupné noci, na kterou po zbytek života vděčně vzpomínáte. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (693)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Musel som sa stále usmievať. Je v tom veľa výborných fórov a premyslených uletených situácií, ten hlavný dôvod permanentnej spokojnosti pramenil ale z úplne niečoho iného - ten film je dokonale výstižný. Skvelé dávkovanie osobitého humoru, ktorý ma veľmi baví, zaujímavé postavy (McLovin je nezabudnuteľný) a dvaja úplne úžasní ochrancovia zákona. K tomu mladá Emma Stone, ktorá tu rozbieha svoju hereckú kariéru veľmi milým spôsobom. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tady moc rád přitlačím na pilu. Protože kluci na ni také tlačili, a to tak originálně a vtipně, až z toho vzniklo jedno z nejpovedenějších teenagerovských řezání dříví, co jsem kdy viděl. Jejich upřímně naivní a bláznivě přitroublé chování ve mně vyvolávalo radost i dojetí zároveň. A to je mi tisíckrát milejší, než uprcané Prcičky. Pardon. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Dvě hodiny nudy. Na tuhle komedii jsem byl hodně zvědavý. Před jejím zhlédnutím jsem si nečetl zdejší komentáře ani jsem neznal její hodnocení. A asi je to dobře. Kdybych si totiž přečetl některé zdejší komentáře před skouknutím, asi bych byl zklamaný ještě více, než jsem teď. Tohle totiž rozhodně není komedie, která by mne pobavila nebo zaujala. Tohle prostě byla, až na malé výjimky, dost velká nuda, která ani neměla téměř co nabídnout. Předně mi vadilo velké množství sprostých slov a slov označujících intimní partie. Podle mne zde tato slova neměla ve scénáři opodstatnění a nemusela zde být. Tolik sprostých slov jsem nezaznamenal ani v Prcičkách, ale tam to aspoň opodstatnění mělo, ale zde nikoliv. A po dějové stránce to také nebylo nic moc. Jestli tohle někoho pobavilo, tak mě rozhodně ne. Poslední hodinu už jsem znudeně sledoval čas a dokonce jsem i přemýšlel o jiných věcech, než byl tento film. A to už samo o sobě je známka, že tenhle film asi není můj šálek čaje. Já se nebavil, mne to nenadchlo, a dokonce si troufám tvrdit, že tohle je pro mne asi jednoznačně veliké zklamání (možná dokonce filmové zklamání roku). Nakonec jsem se tedy rozhodl neudělit "odpad!", o němž jsem velmi reálně uvažoval, ale dávám jednu hvězdičku, protože to svou nepopiratelnou kvalitu mělo, dalo se na to koukat a chvílemi to bylo i zábavné. Ale pochybuji, že si tenhle film ještě někdy pustím. Jednoznačně je to zklamání. Jen pro zajímavost. Tohle je první film v roce 2008, kterému jsem udělil jen jednu hvězdičku. Je to mnou dosud nejhůře hodnocený film v roce 2008, "odpad!" jsem v tomto roce dosud ještě neudělil. Ohodnoceno a okomentováno 31. srpna 2008. Takže je vidět, že zase tak přísně nehodnotím a když už dám nízké hodnocení, tak je to jen výjimečně. Takže když dám po dlouhých osmi měsících nějakému filmu jednu hvězdičku, tak to je co říct... ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Superbad je v jádru silně protichůdným filmem. Inteligentní a bránici-trhající gagy s výborným smyslem pro timing se v dvou hodinové stopáži kříží s vulgárními, nechutnými a trapně nevtipnými fórky jako ze čtvrté cenové. Ale co naplat, když obě strany Jekylla a Hydea by bez té druhé byly v podstatě ničím. Věřím, že Apatow si toho byl velmi dobře vědom, a tak celý snímek uhání rychlostí Ferrari v těch nejlepších letech. V porovnání s American Pie je starší bratříček značně podvyživený loser a dobře mu tak! ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naklad jak hovado, filmu se daj v podstate vytknout jen dve veci. Obcas je tempo krapet moc pozvolny a postava Evana je uplne k nicemu, za celou dobu udela asi jeden nebo dva vtipy. To Seth v podani Jonaha Hilla je tezsi kalibr. Neustale hazi nejaky sprosty hlasky a vypada jak silenej prasak. A do tretice tu je McLovin, ten je z nich vsech asi nejuchylnejsi a kdyz se da do kupy s dvojkou vymastenejch flojdu, tak to je desna rezba. Jinak co se tyce pribehu, tak to nic noveho neprinasi, na druhou stranu se to tu aspon neokecava a od zacatku do konce je plan danej, ozrat a osukat holky. A jak to tak bejva, ti nejvetsi dementi dostanou nejlepsi kocky. Co se tyce urovne samotnejch vtipku, obcas je nakej originalni, obcas nakej kulervouci, ale po celou dobu filmu se clovek stejne musi usmivat, i kdyz se zrovna nakej prvotridni vtipek nedeje, za coz muze hlavne jedna sprostarna za druhou a suprovy dialogy. Kevin Smith to sice porad neni, ale ma to na nej slusnej nabeh. Bavil jsem se po celou dobu, film ma fajn herce, skvely vtipy a originalni napady, takze je to na 5*. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (20)

  • Pri scénach na párty sa používala voda namiesto vodky, farebný alkohol bol jablkový džús a pivo bolo nealkoholické. (ladko)
  • Film získal ocenenie Canadian Comedy Awards 2008 za najlepší scenár (Seth Rogen) a najlepší mužský herecký výkon (Michael Cera), Chicago Film Critics Association Awards 2007 v kategórii nádejný herec (Michael Cera) a Young Hollywood Awards 2008 v kategórii zaujímavá nová tvár (Emma Stone). (Greenpeacak)
  • Film byl roku 2012 webem „LoveFilm“ určen čtvtou nejvtipnější komedií všech dob, a to s průměrně 1,9 "smíchy" za minutu. (JoranProvenzano)

Související novinky

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

25.02.2010

...a spousta dalších pokračování v dnešní novince. Neztrácejme čas: Bruce Willis po fiasku s Náhradníky ví, že jeho kariéru už zachrání jen návrat k nejslavnější postavě a tak si představuje, že by… (více)

Násilí na ženách?

Násilí na ženách?

13.04.2009

To už k dnešku tak nějak patří ;-). A tak tady máme protest radikální feministické organizace WomanAndHollywood, která sokolím okem dohlíží na to, jestli američtí filmaři zobrazují něžnou polovinu… (více)

Náš kámoš Marťan

Náš kámoš Marťan

15.11.2008

Simon Pegg a Nick Frost jsou zpátky. Po hororech (Soumrak mrtvých) a akčních kriminálkách (Jednotka příliš rychlého nasazení) si chtějí utahovat (samozřejmě láskyplně) z žánru science-fiction.… (více)

Reklama

Reklama