Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Superbad je varujícím příběhem dvou dospívajících chlapců, které čeká maturita. Jsou na sobě obrovským způsobem závislí, ale teď by měl každý z nich jít na jinou vysokou školu a čeká je odloučení. Evan (Michael Cera) je milý, chytrý a stydlivý. Seth (Jonah Hill) je drzý, náladový a posedlý děvčaty. Ve filmu sledujeme jejich zoufalé pokusy zapůsobit během jedné bláznivé noci na osoby, po kterých touží... během jediné příšerné, potupné noci, na kterou po zbytek života vděčně vzpomínáte. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (693)

POMO 

všechny recenze uživatele

Asi najlepšia vec z produkcie Judda Apatowa. Film tak úprimný, trefný a teenagerské problémy vystihujúci, až dojíma k slzám. Uletená komédia o vyvádzaní mladých týpkov, ktorá vo vás nápaditými scenáristickými kľučkami a dialógmi miestami vyvolá vačšie filmové potešenie než sofistikovaný coenovský humor. A takých teenagerských komédií nie je veľa. Chcem pokračovanie! Chcem ešte raz Setha, Evana a Fogella! :-) ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Rychlejší, drzejší a bláznivější variace na Clerks 2. Rogen s Apatowem vládnou světu, páč to zase skvěle funguje (jako že se McLovin jmenuju). ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Trochu přehnaně natahovaná komedie (skoro 2 hodiny, proč?), které na konci hodně dochází dech a dotahuje některé věci do moc velkých absurdit (policajti), ale pořád jde o jednu z lepších poslední doby, obzvlášť v porovnání s dalšími teenagerovskými komediemi. 70% ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Musel jsem se pořád usmívat. Je v tom hodně hodně výborných fórů a promyšlených ujetých situací, ten hlavní důvod permanentní spokojenosti pramenil ale z úplně něčeho jiného – ten film je dokonale výstižný. Ne že by snad každá snaha o pořádnou opileckou noc měla vypadat takhle, ale jde o tu atmosféru, jde o to pravidlo, že cokoli špatného se může zvrhnout v ještě něco neuvěřitelně horšího. Tohle je ztělesněná zkušenost, jíž podobnou máme každý v historii a na kterou možná před světem zapomínáme, v hloubi duše si jí ovšem s pobavením držíme. Superbad je uchovanou vzpomínkou, která mě donutila k rekapitulaci vlastních skopičin… a to finále na jezdících schodech, roztomilejší vstup k dospělosti by jeden těžko pohledal. Vynikající teenagerovská verze Všech mých lásek, 90%... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Chtělo by to prostříhat, ubrat na sexismu a obratněji zamaskovat, jak moc jde o film natočený kamarády pro kamarády, ale stejně je to jedna z nejvtipnějších, nejsprostějších a nejdojemějších komedií o dospívání. 80% Zajímavé komentáře: Malarkey, tombac, B!shop, Silence, liuk, 6thSun ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pro mě mírnej komedální nadprůměr s třešničkou na dortu v podobě McLovina :-D Štvaly mě zde dvě věci - přehnaná stopáž a Jonah Hill. Jinak celkem pohodovej film. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Precenená úbohosť, na ktorú chcem veľmi rýchlo zabudnúť. Pokusy o "humor zo života" zúfalé, väčšina situácií trápna nezábavným spôsobom, postavy nesympatické (stretnúť toho hlavného tlsťocha v reáli, tak mu po 5 minútach rozkopem tú fuckujúcu tlamu). Párkrát som sa poumial (McLovin...), asi trikrát zasmial. A to je asi tak všetko. Film sa stal znesiteľným vlastne až v poslednej scéne v obchodnom dome, kde sa postavy začali chovať ako normálni ľudia. Do týchto vôd nech sa Apatow a Rogen radšej nepúšťajú. Zlaté Prcičky. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Tradiční loserská story o ztrátě panictví funguje cca prvních dvacet minut, kdy Seth opravdu vtipně komentuje všechny útrapy, které mu přináší jeho marná snaha zaskórovat. Jenomže s přibývajícími minutami se ukazuje, že ne každému je shůry dáno, aby na vulgárním humoru utáhnul celý film. Gregu Mottolovi bohužel dáno není. Chybí mu protřelá sensitivita Kevina Smithe a tak stále více zabředává do nefunkčních absurdit (dvojka policajtů), které, zvláště díky nepochopitelně přetažené stopáži, bolestně nudí. American pie zůstává i nadále neporaženo. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jedu dneska takhle autobusem, celej udejchanej, ani nemám chuť si sednout jak jsem autobus stihl jentaktak. Prostě jsem měl namále, díky tomu, že řidič namotával další roli papíru na lístky jsem prostě měl štěstí a autobus zadýchaný a zpocený bez problému stihl. Byl jsem šťastný až do jedńé chvilky. Napravo odemě stála partička chlapců, náctiletých, nebylo jim více jak 16 let. Nemám od nich daleko, nicméně jsem se nedokázal divit, jak moc si tahle partička v čele s guru vůbec dokáží dovolit, jak trapně se dokáží chovat a jak uboze dokáží reagovat na vnější jemy z okolí. Každopádně v Superbad to takhle funguje také. Já jsem tomu nevěřil, když jsem tuhle komedii viděl a taky jsem jí patřičně ohodnotil. On je tu jeden, přesto dosti zásadní průser, a to ten, že je to všecko holá pravda a pár takových debilů se najde opravdu všude. A tak bych rád dodal, že i když sledujete film, ne vždy je to fikce i když se to zdá být absurdní tak moc, až se protáčejí panenky. Nakonec z toho vzniklo dvojité nasrání ohledně jedné věci. Té proložené na posteli u tohoto filmu, a té prostojené uprostřed autobusu s propoceným trikem vedle party magorů, kteří se baví, ale není legrace je sledovat, stejně jako tento film. Není legrace ho sledovat, opravdu není. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Nikovli samoúčelně vulgární, ale pekleně vtipné a v závěru sympaticky citlivé. Výborný scénář, který se nebojí jít občas do absurdity, ale většinou se drží v dost reálné a uvěřitelné rovině. Skvěle napsané a zahrané postavy a vůbec je to strašná pohoda sledovat. Už se těším, až si tohle dám podruhé. Pro mě osobně mnohem zábavnější než Zbouchnutá. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Námet o troch dospievajúcich chalanoch dobrý ale samozrejme zas nič nové, predsa boli tu už American Pie a mnoho ďalších, teda ani z ďaleka v tomto prípade nie je príbeh využitý, zábavnosť nemá takú tendenciu aby sme mohlo ísť po projekcii zachrípnutý. Scénky my pripadajú zaujímavé ale chýba tam akýsi vnútorný komický náboj. Dojem kazí aj zbytočne dlhá minutáž.║Rozpočet$20milionovTržby USA $121,463,226Tržby Celosvetovo $169,871,719Tržby za predaj DVD v USA $134,406,059 //počet predaných kusov 7,058,227/videl v kine: 60%/ ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Seth Rogen, Evan Goldberg .. Realistické sice jak v čem, ale místy určitě přesná kopie života nejednoho mladistvého losera. Přirozeně sprosté leč místy až křečovitě. Vtipné, ale ne tak, že bych se za břicho popadal. K tomu ředící stopáž, kdy mezi zábavné scény doplulo i několik nudných a protahovaných. Asi jsem na Superbad měl jít jako ti kluci na "sex" .. přes chlast! Pokud jste puberťák nebo jste/byl dlouho panic, body pro partu kolem Apatowa jdou určitě mnohem víc do plusů. Finiš v obchoďáku byl však výstižný.. 65%. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

V podstatě stejné jako Zbouchnutá. Ultrasprostá komedie se "spielbergovskými" rodinými hodnotami na konci. Kdo to unese, bude se nehorázně bavit. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Superbad sice není super, ale ani bad. Bob (Jonah Hill) a Bobek (Michael Cera) jsou sympaťáci. Až by jim člověk ten jejich vysněný zásun snad i přál. K čemu jim to však je, když jim duo za psacím strojem vkládá do huby papírem šustící dialogy. Ty by tuze moc chtěly být "sprostě a přirozeně o něčem" jako u Kevina Smithe, ale ve výsledku jsou sprosté, ovšem o ničem. Pouze dokořeněné v každé druhé větě naroubovanou popkulturní narážkou. Aby tam prostě byla, spíše než že by tam sedla. Navíc ta stopáž. Ani Návrat krále nemá tak natahovaný konec. Takhle je těch pár vydařených scének a nápadů utopeno pod tunou vaty. A není to ochucená vata od McDonalda, ale obyčejná od McLovina. PS: Podobnost s komentářem ke Zbouchnuté zcela záměrná. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem podobnou pecku jako Zbouchnutá, takže jsem byl ze začátku trochu zklamán. Navíc Jonah Hill mi neni úplně sympatickej. S příchodem McLovina a těch dvou policajtů to ale dostalo grády. K upřímnému konci, kde už ubylo fuckování a začalo se hrát na trochu vážnější notu nemám výhrady. Hudba je sestavená hlavně z funky, což se k tomuhle filmu takovym ujetym způsobem hodí. :) ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Superbad nabízí jeden z pohledů na komunikaci nezatíženou etiketou a etikou. Jeho první jméno je nadrženost, jeho druhý jméno je upřímnost. Kompozičně sice vychází z klasických komedií, jen s tím rozdílem, že postavy vypouštěj z úst ukrutně cool obscénní interdialekt - jako když někdo přidá do piva víc chmelu. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Chlast k šukání nepomůže. Američtí poldové nemusí být jen suchaři, stejně jako červená skvrna na džínách losera nemusí být jen prachobyčejná červená skvrna. Nejen toto se dozvíte. Rating R není jen tak pro nic za nic - nekorektní přístup nelze než ocenit. Hlavní postavy nejsou loseři ad absurdum, ale kluci s docela normálními problémy - drunk and fuck (i když chápu, že tyto problémy jsou velmi relativní). Bavil jsem se znamenitě s tím, že na spoustu scén jen tak nezapomenu a tak si dovolím i lehce přestřelit. Apatow produkce rulez, uvidíme co Zbouchnutá. 90%. P.S. Lepší než Zbouchnutá ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

V porovnání s ostatními týnejdž komediemi je tohle vážně luxus. Miluj svého nejlepšího kamaráda a flojdy též - obzvlášť officera Slatera! My jsme zdravovědu neměli :´( ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Užvaněnej Seth, idiot Fogell a celkem normální Evan, vtipy jako ,, žužlal tátovi péro, nebuď vagína, lízat pytlik…“ mne už opravdu neberou. Uchylnej humor jsem ochoten akceptovat snad jen u K.Smitha. Jinde mne zatím neuchvátil. Tak proč na to koukám? Asi čekám něco zábavnýho! Pobavila mne jen scéna v sámošce (ale jen chvíli). A díky stopáži jsem z toho měl tak akorát plnej pytlik. Stárnu. A nedokážu si to připustit. ()

Související novinky

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

25.02.2010

...a spousta dalších pokračování v dnešní novince. Neztrácejme čas: Bruce Willis po fiasku s Náhradníky ví, že jeho kariéru už zachrání jen návrat k nejslavnější postavě a tak si představuje, že by… (více)

Násilí na ženách?

Násilí na ženách?

13.04.2009

To už k dnešku tak nějak patří ;-). A tak tady máme protest radikální feministické organizace WomanAndHollywood, která sokolím okem dohlíží na to, jestli američtí filmaři zobrazují něžnou polovinu… (více)

Náš kámoš Marťan

Náš kámoš Marťan

15.11.2008

Simon Pegg a Nick Frost jsou zpátky. Po hororech (Soumrak mrtvých) a akčních kriminálkách (Jednotka příliš rychlého nasazení) si chtějí utahovat (samozřejmě láskyplně) z žánru science-fiction.… (více)

Reklama

Reklama