Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Superbad je varujícím příběhem dvou dospívajících chlapců, které čeká maturita. Jsou na sobě obrovským způsobem závislí, ale teď by měl každý z nich jít na jinou vysokou školu a čeká je odloučení. Evan (Michael Cera) je milý, chytrý a stydlivý. Seth (Jonah Hill) je drzý, náladový a posedlý děvčaty. Ve filmu sledujeme jejich zoufalé pokusy zapůsobit během jedné bláznivé noci na osoby, po kterých touží... během jediné příšerné, potupné noci, na kterou po zbytek života vděčně vzpomínáte. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (693)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Hm, další "skvělá" komedie pro teenagery. Nevím, ale asi nejsem správný teenager. Tenhle fim je jednoduše hnus. Nadávky by mi až zas tak nevadily, dokáží, pokuď jsou použity ve správnou chvíli, okořenit film, ale zde vyplňovaly většinu filmu. Hlavní cíl obou kamarádů (no dobře, Michael Cara si to na poslední chvíli rozmyslel) bylo ožrat se a "zasunout". Celou dobu jsem pozorně poslouchal a sledoval, jestli se neobjeví nějaký ten opravdový vtípek, ale neustále jsem viděl a slyšel jen ten záchodový humor. Ta 1* je za tu dvojku policistů, u kterých jsem se musel alespoň pousmát. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Superbad sice není super, ale ani bad. Bob (Jonah Hill) a Bobek (Michael Cera) jsou sympaťáci. Až by jim člověk ten jejich vysněný zásun snad i přál. K čemu jim to však je, když jim duo za psacím strojem vkládá do huby papírem šustící dialogy. Ty by tuze moc chtěly být "sprostě a přirozeně o něčem" jako u Kevina Smithe, ale ve výsledku jsou sprosté, ovšem o ničem. Pouze dokořeněné v každé druhé větě naroubovanou popkulturní narážkou. Aby tam prostě byla, spíše než že by tam sedla. Navíc ta stopáž. Ani Návrat krále nemá tak natahovaný konec. Takhle je těch pár vydařených scének a nápadů utopeno pod tunou vaty. A není to ochucená vata od McDonalda, ale obyčejná od McLovina. PS: Podobnost s komentářem ke Zbouchnuté zcela záměrná. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem podobnou pecku jako Zbouchnutá, takže jsem byl ze začátku trochu zklamán. Navíc Jonah Hill mi neni úplně sympatickej. S příchodem McLovina a těch dvou policajtů to ale dostalo grády. K upřímnému konci, kde už ubylo fuckování a začalo se hrát na trochu vážnější notu nemám výhrady. Hudba je sestavená hlavně z funky, což se k tomuhle filmu takovym ujetym způsobem hodí. :) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Musel som sa stále usmievať. Je v tom veľa výborných fórov a premyslených uletených situácií, ten hlavný dôvod permanentnej spokojnosti pramenil ale z úplne niečoho iného - ten film je dokonale výstižný. Skvelé dávkovanie osobitého humoru, ktorý ma veľmi baví, zaujímavé postavy (McLovin je nezabudnuteľný) a dvaja úplne úžasní ochrancovia zákona. K tomu mladá Emma Stone, ktorá tu rozbieha svoju hereckú kariéru veľmi milým spôsobom. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Superbad nabízí jeden z pohledů na komunikaci nezatíženou etiketou a etikou. Jeho první jméno je nadrženost, jeho druhý jméno je upřímnost. Kompozičně sice vychází z klasických komedií, jen s tím rozdílem, že postavy vypouštěj z úst ukrutně cool obscénní interdialekt - jako když někdo přidá do piva víc chmelu. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (20)

  • Pri scénach na párty sa používala voda namiesto vodky, farebný alkohol bol jablkový džús a pivo bolo nealkoholické. (ladko)
  • Chlapíka, ktorý po Hillovi šmarí baseballovú pálku, hrá otec Setha Rogena, Mark Rogen. (genetique)
  • Film získal ocenenie Canadian Comedy Awards 2008 za najlepší scenár (Seth Rogen) a najlepší mužský herecký výkon (Michael Cera), Chicago Film Critics Association Awards 2007 v kategórii nádejný herec (Michael Cera) a Young Hollywood Awards 2008 v kategórii zaujímavá nová tvár (Emma Stone). (Greenpeacak)

Související novinky

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

25.02.2010

...a spousta dalších pokračování v dnešní novince. Neztrácejme čas: Bruce Willis po fiasku s Náhradníky ví, že jeho kariéru už zachrání jen návrat k nejslavnější postavě a tak si představuje, že by… (více)

Násilí na ženách?

Násilí na ženách?

13.04.2009

To už k dnešku tak nějak patří ;-). A tak tady máme protest radikální feministické organizace WomanAndHollywood, která sokolím okem dohlíží na to, jestli američtí filmaři zobrazují něžnou polovinu… (více)

Náš kámoš Marťan

Náš kámoš Marťan

15.11.2008

Simon Pegg a Nick Frost jsou zpátky. Po hororech (Soumrak mrtvých) a akčních kriminálkách (Jednotka příliš rychlého nasazení) si chtějí utahovat (samozřejmě láskyplně) z žánru science-fiction.… (více)

Reklama

Reklama