Reklama

Reklama

Na venkově, v malém městečku The Cake Eaters, žijí dvě propojené rodiny, které se musí vyrovnat s láskou a ztrátou. Otec rodiny a místní řezník se musí vyrovnávat se ztrátou své manželky Ceci. Jeho nejmladší syn Beagle pracuje v místní střední škole v bufetu, nejstarší Guy byl několik let pryč na cestě za svým snem stát se rockovou hvězdou, kvůli tomu ale prošvihl matky pohřeb. Beagle touží po dívce jménem Georgia, která je ale smrtelně nemocná. (poz3n)

(více)

Recenze (118)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Taková malá velká láska v nenápadný, ale silný romanci ve filmu kterému herecky vládne super talent mladé Kristen Stewart. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Citlivo natocena drama, ktora sa na nic nehra, ale za to je neuveritelne opojna a ked skonci, poviete si sice, ze zivot je na prd, ale ma aj svoje svetle chvilky. Musim pochvalit herecke obsadenie a vyborny scenar. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Film, kde Kristen konečně uplatnila ten svůj tupý výraz natolik, že budí klamné zdání, jaký nepředvedla životní výkon. Mimo to je celý příběh tak zoufale nudný, až jsem měla chut si trhat vlasy (asi by to mimochodem stále dopadlo lépe, než oškubaná Kristen v půlce filmu). Stručně a jasně krásný příklad toho, že téma smrtelné nemoci samo o sobě dobrý film nedělá. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Další vlaštovka pro naše tvůrce, že i za malý peníz se dá natočit mnohovrstevnatý snímek. Milé malé drama The Cake Eaters si na nic nehraje, přesto v sobě skrývá mnohé. Smíření, lásku, sny, odpuštění. V malém městečku se totiž bude tmelit i odpouštět. Hlavně pak v rodině místního řezníka, který přišel nedávno o manželku a kterému se z cest za americkým snem vrací po letech starší syn. Jeho rocková dráha zrovna dvakrát nevyšla a s přítomností bratra se bude muset vyrovnat i Beagle, uťápnutý zaměstnanec školního bufetu, který se navíc čerstvě a vlastně úplně poprvé zamiloval. Za kameru se překvapivě postavila herečka Mary Stuart Masterson (Benny a Joon, Pistolnice, Smažená zelená rajčata), která měla štěstí na své kolegy před kamerou. Výkon Kristen Stewart není nějak teatrálně emoční, mladá talentovaná herečka pojala postavu smrtelně nemocné Georgie civilně. A hlavně výborně, což už nejednou ukázala (Útěk do divočiny, Mluv, The Yellow Handkerchief). Citlivé drama se může opřít i o další herecké představitele, za zmínku stojí bezesporu Bruce Dern. Já si tohle nezávislé setkání užil, díky za něj!! ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Každý komentář tady velebí výkon Kristen Stewart - a právem! Čím se ale odlišuje Cake od jiných "smrtelných" dojáků, je právě ona intimita, která fungovat může, ale taky nemusí. Mary namíchala pocitově poctivý driják a nenutila diváka tahat kapesníky a "depkovatět". Georgia je obyčejná holka, a právě proto je ta pubertální problematika, navíc obohacena právě o onu nemoc, tak skličující. Mělo tedy cenu větvit už tak košatý příběh i tam, kde to nebylo vůbec třeba? ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Příjemně natočené romantické drama o handicapované dívce, perfektně ztvárněné Kristen Stewart, její matce, babičce a touze přijít o panenství předtím, než zemře. Na druhé straně se odvíjí příběh poměrně nesmělého a nezkušeného mladíka, jeho otce a navrátivšího se staršího bratra, který zmeškal smrt své matky i její pohřeb. Na tomto snímku bych ocenil, jak citlivě a pouze náznakově jsou intimní scény natočeny. Film tak nepůsobí vůbec lacině. Konec je takový poměrně nijaký, avšak svým způsobem vše říkající. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Príjemná oddychovka so smutným námetom. Je veľmi ťažké natočiť film o chorobe, prípadne umieraní a pritom odolať účelovej sentimentalite a pátosu. Myslím, že tento snímok je práve ten šťastnejší prípad, pričom aj keď sa tu v podstate nič také svetoborné neudeje, no pozerá sa na to hrozne dobre. Určite sa o to veľkou mierou zaslúžila Kristen Stewart, ktorá tu podala jeden fantastický, geniálne presvedčivý výkon, celý čas čo bola na scéne patril len jej, zhltla všetku moju pozornosť, klobúk dole. Kto neverí, že je to vynikajúca a talentovaná herečka, tak tu má jasný dôkaz, že je sakramentsky dobrá. 75/100 ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek jsem měla v merku už hodně dlouho a čekání se vyplatilo. Nevšední příběh zabalený do citlivého obalu. M. S. Masterson si s režií poradila vskutku dobře a z herců vytáhla přesvědčivé výkony(zvlášť Kirsten Stewart). Jen by nemusela tak často odbočovat od hlavní linie příběhu, ničí tím atmosféru. Sečteno podtrženo, jsou to jasné 4*. ()

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Oddychovka, které není v podstatě vůbec co vytknout. Kristen naprosto skvělá, bez ní by to opravdu nebylo ono.. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Další úžasný kousek do nezávislé tvorby.Skvělé drama,kde Kristen podává opět famózní výkon,stejně tak její kolegové ve zbrani Stanford,Shor,Dern a tak dále.Je to hlavně díky úžasné dějové lince,která si pohrává s osudem hned několika postav najednou,aby je propojila do vzájemného kolotoče dojemných a hlavně reálných momentů,jenž mohou potkat káždého znás.Režisérka si mohla lehounce více pohrát s charaktery osobností,aby chvílemi nepůsobili tak odtažitě a studeně,ale možná právě v tom je síla Cake Eaters.Pro milovníky minimalistických rozpočtů,kde hlavní roli hrají herecké výkony a scénář,bude film plnohodnotným zásahem do duše,pro ostatní jistě ucházejícím dramatem.Nehledě na to,že i přes můj veliký obdiv k Kristen,musím s čistým svědomím a bez zaujetí,označit její výkon zcela jistě za Oscarový.Další pecka která se mi neodmyslitelně zaryla do srdce... 90%. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Moc se mi líbilo, jak citlivě je tento film natočený. Jen je obrovská škoda, že je příběhově tak strašně omezený. Vždyť by se z toho dal natočit výrazně komplikovanější a bohatší film, který by dokázal lépe využít fantastické Kristen Stewart. To mě dost mrzí. Navíc, když se režisérce podařilo vtisknout filmu takovou přirozenou atmosféru, ale úplně zapomněla, že film musí mít taky nějaký příběh. Škoda, ale 3 hvězdy si určitě zaslouží. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Poklidně plynoucí atmosféra, výborný výkon Kristen, ta hoďka a půl uběhla ani nevim jak. Jediná věc kterou bych vytknul je, že konec je takovej trochu nicneříkající ale to asi taky záleží na úhlu pohledu. Celkově moc příjemnej film. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Ani bych neřekl, že se dá s takovýmhle námětem natočit tak neuvěřitelně nezajímavý film, který kromě hereckého výkonu Kristen Stewart nenabízí nic, co by stálo za povšimnutí. ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

"U can kiss me if U want to.." a mne sa gúľali slzy ako hrachy. Každá jedna scéna, v ktorej sú Georgia a Beagle spolu je gilbertovskejšia než samotný Gilbert - čistá, nežná, láskavá a najmä slobodná a skutočná. Všetky ostatné línie sú plné sentimentu, často americky neznesiteľného, moja romantická duša ale nemože inak. Odpúšťam, Mary Stuart, a ďakujem zároveň. Kristen a Aaron sú mega hviezdy. Tak dobre teda, hviezdičky. Oči, prekrásne oči. ()

Lyli 

všechny recenze uživatele

Celkem nenápadný film, který mne velmi mile překvapil. Pustila jsem si ho hlavně kvůli Kristen a rozhodně jsem udělala dobře. Výkon, který podává je výborný a ona sama má 5*. Nenáročný příběh lidí, kteří prožívají jisté změny ve svém životě, mě zaujal. Jen si nejsem jistá, jestli si za čas vzpomenu na víc, než na úžasnou Stewartku… ()

Hem.m 

všechny recenze uživatele

Kristen Stewart, která tu předvedla zhulenou a opilou retarďačku, to bylo prostě úžasný! Zaprvé asi strašně závidím Bíglovi o tom žádná a zadruhé mě tady to celkem překvapilo jak krásně to Kristen zahrála. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Není to špatné, jen poněkud nucené. Kristen v době, kdy ještě neslintala ve Stmívání. Přál bych jí také nějakou jinou roli, než dramata nebo romantická dramata (a slaboduché upířiny), nebo se (přinejmenším mě) okouká. ~~~ 2,5* ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu velké překvapení. Nečekal jsem, že film, o kterém vím pouze to, že tam hraje Kristen Stewart, se mi dostane takhle hluboko pod kůži. Chytlavé téma a příběh, v němž si každý najde toho svého favorita, se kterým sympatizuje. A klobouk dolu před Kristen. Ani jsem nechtěl věřit tomu, jak skvěle se zhostila hlavní role. Pecka, pecka, pecka. 10/10! ()

Reklama

Reklama