Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zábavná show, která ukazuje vědu z té vtipnější stránky. Je možné chodit po hladině bazénu naplněného pudinkem? Lze tavit sklo v mikrovlnné troubě? Jak daleko dojede nemocniční vozík poháněný minimaxem? Vynalézavé zničení karavanu a ohnivý výbuch v každém díle zaručeny! (oficiální text distributora)

Recenze (142)

zelvicka. 

všechny recenze uživatele

První díly byly skvělé, vypadalo to na našlápnutý seriál, bohužel brzy došly autorům opravdu zajímavé nápady a jen opakovali ty staré znovu a znovu, ještě ke všemu na ně 4x během pořadu upozorní, zopakují a nezodpoví, tedy se polovinu doby koukáte na co všechno se ještě koukat budete. Zajímavé pokusy: Bazének s pudinkem, některé pokusy s mikrovlnkou, sem tam vysvětlená nějaká záhada (třeba dá se opít jinak než pitím?), tekutý dusík Hrozné "pokusy": "Spláchne se to, nebo ne?" - kdy vcelku hezká slečna vhodí věc do záchodové mísy a spláchne - roztahnuté na několik dílů, vždycky tak 3-4 věci za díl, vždy s patřičným úvodem "doktorky" "Potopí se, nebo bude plavat" - to samé, dokonce se samou holkou, kdy vzala ovoce a vhodila je do bazénu a celý díl můžete čekat, jestli se potopilo, nebo ne, což by se taky dalo vyřešit během 5 minut v jednom díle Vybuchující mikrovlnka - Kdy podle "receptu" se dalo do mikrovlnky něco, co se hezky blýská a spousta trhaviny a ono to kupodivu vybouchnulo. No kdo by to byl řekl. Vybuchující karavany, farma - nacpěte karavan výbušninou a přidělejte ji k čemukoliv, třeba ke kulečníku nebo šipkám, nebo prostě jen nacpěte nějaké auto na farmě, a navlečte holky do plavek aby hodnotily explozi. Na poprvé dobré, 15x NUDA! Nemluvě o tom, že když už dělali něco zajímavého, snažili se to udělat tak zajímavé, že závěry normální člověk nemůže uznat za věrohodné. Američtí MythBusters jsou asi tak 10x lepší, zábavnější, originálnější. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

K tomuto pořadu je potřeba přistupovat s hodně velkým odstupem. Nejedná se o nic vědeckého, je to čistě zábavná show, jejíž náplní je ukázat co nejvíc explozí, čmoudu, nechuťáren a co možná nejnevkusnější plýtvání potravinami. Tady se trochu zastavím. Nechci vypadat jako nějakej moralizátor, ale před tím, než vyhodíte do vzduchu kamión hranolek, abyste zjistili létavost brambor, bylo by dobrý si taky uvědomit, že na týdle planetě existujou místa, kde se žije "z ruky do huby" a lidi umíraj hladem. No nic, jsem za ukňouranýho blba, je mi jasný, že "chudáci z třetího světa" si za svou bídu můžou sami, kdežto MY Evropani si klidně lajznem napustit bazén pudinkem - a zkuste nám v tom zabránit. Takže pokračujme v hodnocení: Rozmezí vtipnosti se pohybuje od celkem zajímavých blbinek a povedených vtípků, u kterých se člověk od plic zasměje, přes všeobecně známé pravdy (typu "co se stane, když do čajového servisu práskneme palicí - světe div se, to je tedy něco! Ono se to rozbilo!") až po nejtrapnější z trapných "pokusů" které na základě jednoho odzkoušení na jednom páru figurantů vedou k naprosto (ne)seriózně se tvářícím proklamacím. Největším nedostatkem všech sérii ovšem je, že člověka nečeká nic extra nápaditého nebo pestrého. Náplň jednotlivých dílů je totiž těžce monotónní. Stačí vidět 5-7 kousků, abyste si udělali rozumný obrázek o tom, že "tohle nikam nevede" a vědátorskou show přestali sledovat. Pokud zrovna nepatříte mezi lidi, které nikdy neomrzí pohled na vybuchující karavany... ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus příliš infantilní, spíše trapné než vtipné. Mám radši serióznější pořady o různých experimentech (např. "Mythbusters"), ve kterých nechybí humor, ovšem není křečovitý a strkaný pod nos za každou cenu. Asi je "Brainiac" určen pro jinou věkovou skupinu. Čas od času poskytne zajímavý poznatek, ale proč tak dementním způsobem? 25% ()

tuberaq 

všechny recenze uživatele

Humor tohoto vědecko-zábavného polodokumentárně-polonaučného pořadu byl nejdříve zápalný až explozivní, postupem času ale upadal, upadal, upadal až se stal nudným, trapným a ubohým - věčná škoda... přesto hodnotím nápad, myšlenku a originalitu na výbornou, jen neudržení kvality mě lehce pobuřuje ;-) ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Několik zajímavých nápadů nemůže zachránit tento praštěný pokus o solidní vědeckou zábavu. Pokusy, které teatrálně zabíhají někdy až do trapné absurdity vážně nejsou potřeba vysílat pro širokou veřejnost. Pro děti celkem stravitelné, avšak ne příliš vhodné pro výchovu (pokusy s trhavinami, apod. - i když možná lepší napřed to vidět v televizi, než to hned zkoušet naostro). Zkrátka nic moc 25% = 1/5 ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama