Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zábavná show, která ukazuje vědu z té vtipnější stránky. Je možné chodit po hladině bazénu naplněného pudinkem? Lze tavit sklo v mikrovlnné troubě? Jak daleko dojede nemocniční vozík poháněný minimaxem? Vynalézavé zničení karavanu a ohnivý výbuch v každém díle zaručeny! (oficiální text distributora)

Recenze (142)

Kalda69 

všechny recenze uživatele

Musim dat 4* protoze i kdyz jsou obcas pokusy nezajimave, vetsinou i spatne provedene a i proto jsou zavery zavadejici (mereni ucinku snizeni slz pri krajeni cibule, kde slecny pipetami zachytavaji slzy ale jak je videt tak obcas nejaka ta slza spadne i na skleneny stul pod kterym je kamera aby to natocila nebo zjistovani co doda dechu vice alkoholu kde maji subjekty poznat ze dosahli hladiny alkoholu v dechu kdy uz nemohou ridit -> 0,8 promile a kdo prvni prekona tuto hranici tak vyhral, podle me to meli udelat jako u vsech ostatnich pokusu kdy se urcity cas subjekty laduji pozadovanym jidlem a kdo by pak nadychal nejvic ten vyhral ale takhle bych mohl pokracovat donekonecna) ale oci me otevrela az hlaska: Braniac si vytírá zadek žínkou vědy. Pote jsem pochopil ze nejde o vedu ale jen o prdel, kterou vam tento porad splni. BTW: Miluju ocelove koule, kosik s krasnym pevnym a stavnatym ovocem a zahadnou muslicku profesorky Myang Li ale nejspis to bude tim ze hrala v jedne bondovce :o) ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Kromě těch zamýšlených, ze scénáře vyplývajících, otázek se nabízejí i některé další: je to cool, dělat pokusy a vůbec nezastírat, že to nemyslíte vážně? Dělat fekální fórky prokládané záměrně průhledně umístěnými prsaticemi? Atd. Jak se to vezme. Vlastně je to docela prča, když se díváte na jednu nebo dvě epizody. Pokud ale vaše ratolest trvá na nahrávání všech dílů a vy se na ně musíte takřka povinně dívat s ní, začíná to být trochu v pytli. Ten záměrně pitomý scénář je vlastně celkem rafinovaný: dospělý si myslí, že je to nadsázka, odrostlejší potomek si naivně myslí, že je to nadsázka, kterou prokoukl a nechá se tedy s pocitem zadostiučinění unášet, menší potomek si té nadsázky ani nevšimne a tudíž mu to přijde cool. Tak nevím, mám moralizovat? Brainiac je každopádně místy (řídce) srandovní srágora. ()

Reklama

UncleG 

všechny recenze uživatele

K tomuto pořadu je potřeba přistupovat s hodně velkým odstupem. Nejedná se o nic vědeckého, je to čistě zábavná show, jejíž náplní je ukázat co nejvíc explozí, čmoudu, nechuťáren a co možná nejnevkusnější plýtvání potravinami. Tady se trochu zastavím. Nechci vypadat jako nějakej moralizátor, ale před tím, než vyhodíte do vzduchu kamión hranolek, abyste zjistili létavost brambor, bylo by dobrý si taky uvědomit, že na týdle planetě existujou místa, kde se žije "z ruky do huby" a lidi umíraj hladem. No nic, jsem za ukňouranýho blba, je mi jasný, že "chudáci z třetího světa" si za svou bídu můžou sami, kdežto MY Evropani si klidně lajznem napustit bazén pudinkem - a zkuste nám v tom zabránit. Takže pokračujme v hodnocení: Rozmezí vtipnosti se pohybuje od celkem zajímavých blbinek a povedených vtípků, u kterých se člověk od plic zasměje, přes všeobecně známé pravdy (typu "co se stane, když do čajového servisu práskneme palicí - světe div se, to je tedy něco! Ono se to rozbilo!") až po nejtrapnější z trapných "pokusů" které na základě jednoho odzkoušení na jednom páru figurantů vedou k naprosto (ne)seriózně se tvářícím proklamacím. Největším nedostatkem všech sérii ovšem je, že člověka nečeká nic extra nápaditého nebo pestrého. Náplň jednotlivých dílů je totiž těžce monotónní. Stačí vidět 5-7 kousků, abyste si udělali rozumný obrázek o tom, že "tohle nikam nevede" a vědátorskou show přestali sledovat. Pokud zrovna nepatříte mezi lidi, které nikdy neomrzí pohled na vybuchující karavany... ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Jo, kdyby takhle nějak byla vyučovaná fyzika, tak jsem na ní nemusel být takový trotl. Škoda, ale třeba ta doba přijde. Každopádně je to velmi dobrý pořad, který divákům skrz zábavné pokusy ukazuje všechny možné věci, které se týkají v podstatě jakéhokoli odvětví vědy. Pro mě největší ponaučení přišlo s tím, že když člověk pije pivo brčkem, tak se víc nenalije, ale zato bude víc krkat. 80% ()

Zbyisek 

všechny recenze uživatele

Pořad je zábavný a někdy až vtipný. Nicméně škoda je, že některé pokusy jsou naprosto k ničemu a navíc provedené pouze jednou (a ne třeba průměrem několika měření). Takže výsledek je často vysoce zavádějící, nepřesný, náhodný a pak člověk ani neví, jestli je to pravda nebo není. Aktualizace: Zahlédl jsem nějaké novější díly, které jsou ještě strašnější. Stále testují a vymýšlejí větší blbosti, které jsou ještě méně přesné a zajímavé. Přestávám výsledkům úplně věřit. Mám chuť snížit hodnocení seriálu o hvězdičku - možná tak brzo udělám. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama