Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jack je Američan, Marion je Francouzka a společně žijí v New Yorku. Výlet do Evropy má dát jejich vztahu novou šťávu. Po nevydařeném pobytu v Itálii si chtějí spravit náladu v Paříži. To Jack ještě netuší, že budou bydlet hned vedle rodičů Marion, kteří neumí slovo anglicky. To jim ovšem nebrání podrobit Jacka sérii testů. Adept na pozici zetě pro změnu nemluví francouzsky. Jack musí čelit i dotěrným ex-milencům Marion a údajně miniaturním francouzským kondomům. Marion má k Jackovi také pár výhrad. Je jasné, že tahle dovolená bude pro jejich vztah opravdu přelomová. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (131)

nameadel 

všechny recenze uživatele

A víte co? Já dám 5*. I kdyby to mělo být jen z principu, že takhle dobrej film nemá v modrym co dělat. Skoro celou dobu jsem se upřímně nahlas smála a to se člověku neděje každý den. Julie Delpy je úžasná a Adam Goldberg, kterej mi vždycky přišel neuvěřitelně směšnej ve 2 Dnech v Paříži fakt stojí za to a dokonce je tu dost sexy. A jako vždy - KOČKA!!!!!! ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Dva príšerné dni v Paríži, to by sa od tohto mesta ani nedalo čakať. No ale autorka, režisérka, skladateľka, strihačka a hlavná postava v jednom si to takto napísala a nie je to úplne márne, na pobavenie je tam toho dosť. Na zamyslenie už menej, lebo absurdnosť jednotlivých situácií je extrémna a s časom prebiehajúceho filmu sa ešte zvyšuje. Najmenej uveriteľná bola tá jazyková bariéra, takto nerozumieť by si Američan nemohol snáď ani s hotentotom a len jeho flegmatická povaha by ospravedlňovala, že to mohol vydržať až dva dni. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Film Julie Delpy (scénář, režie, produkce, hlavní ženská role, střih, hudba, některé fotografie, zpěv závěrečné písně), která dokonce do rolí svých rodičů opravdu obsadila vlastní rodiče. Konverzační vztahová komedie, jejíž hrdinové nejsou zrovna psychicky vyrovnaní a dvoudenní pobyt v Paříži s nimi pořádně zamává. Není korektní k Američanům ani Francouzům, nevyhýbá se hovorům o sexu, jen občas vypadne z tempa. Ale bavil jsem se dobře. ()

Oxymoron 

všechny recenze uživatele

Pokud chcete vidět film, který si šíleně moc chce hrát na nezávislý snímek, až je z něj nakonec jeho pravý opak... film, ve kterém jsou hlavními hrdiny protivný americký balík opravující všem kolemjdoucím jejich anglická slovíčka, protože sám jiný jazyk neumí a totálně nepřitažlivá uječená hipísačka... film, který chce být za každou cenu tak moc inteligentně vtipný, až se to nedá poslouchat... film, který má tak efektně cool rozhýbanou kameru, až vás z ní začne bolet hlava... ale dejme tomu i film, který opravdu slibně začíná (bohužel jen začíná), potom jděte na 2 dny v Paříži a budete nadšení. Mě dal tenhle film jen jedno - nadávku Křivochcáč. ()

Mononoke. 

všechny recenze uživatele

Konečně Paříž bez Montmartru, turistů, Mony Lisy a Eiffelovky. Konečně - po dlouhé době - zase film s ženským pohledem na muže, lásku, přátele (který režírovala a napsala žena). Můj přítel je občas taky pěkný bručoun, ale proti Jackovi (Adam Goldberg) je i ve své nejhorší náladě milý jako košík růží. Pro mě to bylo velmi příjemné překvapení a kromě Temného rytíře, to nejlepší, co jsem v poslední době viděla. 80% ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • Marie Pillet byla členkou manifestu 343, stejně jako postava, kterou ve filmu ztvárnila. (Vlado666)
  • Kniha, kterou americký turista ukáže Jackovi, je Šifra mistra Leonarda od Dana Browna. (houseofwax)

Reklama

Reklama