Reklama

Reklama

Frank Falenczyk má svou práci rád. Potíž je v tom, že je členem rodiny polských mafiánů z Buffala ve státě New York a živí se jako nájemný vrah. Navíc ho zmáhají problémy s alkoholem. Když kvůli tomu pokazí důležitý úkol a ohrozí rodinný podnik, jeho strýc ho pošle do San Francisca, aby se tam dal znovu do pořádku. Frank není žádný přecitlivělý chlapík, přesto začne navštěvovat setkání anonymních alkoholiků, najde si svého patrona a nechá se zaměstnat v márnici. Tam se zamiluje do Laurel, ženy s jedovatým jazykem, která nebezpečně ráda nedodržuje konvence. V Buffalu se zatím věci nevyvíjejí vůbec dobře, protože gang arogantních Irů ohrožuje obchodní zájmy jeho rodiny. Když pak konflikt přeroste v násilí, Frank se vrací domů, aby tu v nové situaci s pomocí Laurel čelil starým nepřátelům. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (111)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Frank Falenczyk, ktorého si zahral 64 ročný, holohlavý Ben Kingsley, je nájomný zabiják poľskej mafianskej rodiny v Buffale. Lenže má veľké problémy s alkoholom. Po jednej zbabranej akcii ho jeho boss pošle na odvykaciu kúru na západné pobrežie, do San Francisca. Tam Frank najde aj svoju životnú lásku. Zamiluje sa do energickej Laurel. Nudný a zbytočný snímok. Nie je to ani komédia, ani akčný film, ani dráma, ani romanca, ani thriller. Nič! Je to skoro odpad. * ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Černá komedie. Nápad je překrásný: Profesionální vrah je na dně a je přitom tak milý, že mu všichni na plátně i v hledišti přejí, aby ve svém boji s alkoholem vytrval a dokázal se vrátit ke své odpovědné práci. --- Zápletka je prostinká a není vlastně důležitá. Všechno táhnou půvabně vtipné černé dialogy, komorní atmosféra - včetně stylové, vhodně zvolené hudby - a neodolatelné herecké výkony. --- Ano, možná by to mohlo být ještě inteligentnější, ještě vtipnější a ještě černější, ale kdo ví? Třeba by to potom už nebylo tak elegantní. Film se asi nestane takovou klasikou jako žánrově podobný The Prizzi‘s Honor (ten má navíc skvělou zápletku a prvky napětí). Je to takový jeho menší, tišší, ale stejně zabijácký bratříček. Vynikající! ()

Reklama

666teen 

všechny recenze uživatele

"Když ti chlast překáží v práci, nepracuj." Moc pěkné heslo, ovšem, v případě, že jste polský nájemný vrahoun, práce je vám koníčkem a víte, že jste "fakt dobří", nezbývá, než vyhledat odbornou pomoc. Kingsleyho nakropený čistič a cynická prodavačka času(!!!) Téa Leoni jsou párek k pohledání. Velké překvapení! ()

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

vždycky mě fascinuje,jak některé pitominy,můžou mít od vás tolik procent.nevtipná komedie,která vykráda všechny zajimavé filmy,od pulp fiction až po přelet na kukačím hnízdem a snaží se vše od všeho spojit dohromady a vytvořit tak nový kultovní film se vlastně podařila,protože kultovnější ubohou sračku sem dlouho neviděl.opět zajímavé téma,totálně utopené neschopností režiséra,vykradeného a pitomého scénaře a děsivých výkonů herců.normálně další film,který mě vyloženě nasral a urazil. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Jete šedesátileý plešatý alkoholik-zabiják, kteý dělá v pohřebním ústavu. Tam se seznámíte s krásnou kočkou, které to vůbec nevadí, začnete spolu chodit a je ochotná pro vás riskovat. Tohle je vytržená část děje, ale natolik absurdní, že celý film shazuje. K ději se vyjadřovat nebudu, nejde o nic světoborného; zhlédnul jsem to kvůli Tée Leoni (tohle fakt vyskloňovat nesvedu), ta mě nezklamala, a tu druhou hvězdičku dávám za výborný humor v márnici. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Ve scéně, kdy se Frank (Ben Kingsley) ukrývá za stromy a Laurel (Téa Leoni) mu stopuje čas, stojí Frank blízko černého auta. Nejprve je SPZ na autě z Kalifornie, po druhé z Manitoby a poté opět z Kalifornie. (dinamit_1)
  • Ačkoliv se děj filmu odehrává v San Franciscu, v samotném městě se natáčelo pouhý jediný den. (dinamit_1)

Reklama

Reklama