Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jsou tři hodiny a sedm minut po půlnoci a dvě dívky utíkají prázdnou londýnskou ulicí. Joanne se řinou z očí slzy a má potrhané šaty. Kellyina tvář je potlučená a začíná otékat. Duncan Allen leží na podlaze v koupelně a nezastavitelně krvácí. Nachází ho jeho syn Stuart a žádá odpověď, co se stalo. Kellyin pasák shání svoji „ovečku“, protože je mu jasné, že když ji nenajde, bude to on, kdo za všechno zaplatí. Že se bude zabíjet. Kelly a Joanne musí začít bojovat o vlastní existenci ve světě, kde nejsou přátelé, morálka ani zákony. Ve světě lidské nízkosti, v němž vítězí jen ti nejhorší a nejbezohlednější. Ve světě, kde by nikdo z nás nechtěl žít, ale někteří tam prostě skončí a nemohou ven. To vše v drsném a syrovém, šesti různými festivalovými cenami ověnčeném thrilleru Paula Andrewa Williamse, který rozhodně není pro slabé nátury… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (50)

verbal 

všechny recenze uživatele

Ani ty dvanáctileté štětky už nejsou, co bývaly! Výtečná anglická jednohubka se syrovostí správně nedopečeného roastbeefu a charaktery slizskými jako ledvinkový pudding. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že je film krutej od A až do Z, ale nemůžu si pomoct, znám daleko krutější a realističtější filmy. Jde o střich, o celkové vyprávění příběhu, o herce, o všecko co film dělá filmem. Nápad je dobrý, ale mohlo to být daleko krutější. Takhle mi přišlo jak kdybych viděl nějaký pravdivý příběh z série pořadu To nevymyslíš se vším všudy. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Brrr, to byl ale syrový a drsný zážitek. Vzpomněla jsem si u něj na něco podobného a to byl film Sviňky, kde jsou určité paralely a byl zrovna tak zdrcující ne-li ještě víc. Sice jsem tady občas nechápala Kellyina pasáka, co se IQ týká, protože při trochu větší míře inteligence musel nutně vědět, že to jinak nemůže dopadnout, takže se to mohlo odvíjet trochu jinak. Tudíž ke scénáři bych měla menší výtku, ale zpracování bylo výborné, gradace, napětí a vůbec nic co k takové atmosféře patří, tomu nechybělo. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

No, opravdu skvělej thriller z britskýho podsvětí, kterej se díky hodně krátký stopáži nesnaží dělat žadný dějový kudrlinky a nehraje si na nějaký neustálý zvraty, aby se to prodloužilo, prostě si to od začátku namíří přímou cestou až ke konci a přitom se odkrývá minulost, co se vlastně stalo a proč je ten hon na tu kurvu s tou holkou. Navíc to má perfektní drsnou a syrovou atmosféru. Chybělo fakt málo na plný hodnocení ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Solidní anglický thriller překvapí svou syrovostí, velkou dávkou napětí a dobrými hereckými výkony. Délka 85 minut je obrovským plusem, protože snímek se snaží zbytečně nic nenatahovat. To partička chamtivých USA producentů by byla schopná vytřískat ze scénáře minisérii... Go England! ()

paascha 

všechny recenze uživatele

průměrný kousek s jedinou nečekanou chvilkou na samém konci. V žádném případě nic brilantního, nic vyjímečného a nic zvláštního ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Pomerne drsný zážitok, hlavne keď uvážime, že niečo takéto sa môže diať hneď vedľa vás a ani o tom neviete. Sledujeme tu surovú a rýchlu jazdu jedného dievčaťa spolu s jej staršou spoločníčkou za záchranou od prostitúcie a pomstou nebezpečného pouličného gangu. Škoda, že to zobrazenie drsnej reality pouličného sveta drog a prostitúcie nevydržalo až do samotného konca, ktorý sa mi zdal až moc prikrášlený. Myslím, že v skutočnosti by to s oboma babami dopadlo úplne inak. 75/100 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Chvilkama jsem je zíral s vytřeštěnýma očima. Film, který prakticky nemá hluché místo, ale chce to trochu otrlosti, aby u toho člověk vydržel, kor když si uvědomí, že něco podobného se dnes a denně opravdu děje. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Velkou otázkou pro mě zůstává, pro koho je tento film natočen a jaký smysl jeho autoři při tvoření zamýšleli. Příběh je zbaven jakékoli nadsázky, takže zbývá jenom jadrné zlo, negace a deprese. Je jasný, že se tohle děje každej den na x místech světa, ale proč to bez jakékoli přidané hodnoty vtělovat na filmový pás, to mi prostě uniká. Z řemeslnýho úhlu pohledu se to určitě nedá označit za shit, včetně velmi dobrých hereckých výkonů, což ale vlastně absurdnost celé situace ještě více umocňuje. Pro mě hodně nepříjemný a veskrze zbytečný zážitek, body tak míří jen a pouze k oné technické stránce filmu. 60% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek je hodně realistický, ale nemohu si pomoct, nějak jsem měl pocit, že je to místy hodně dělané na efekt, i když pak kamera přece jen uhne a nechce to všechno zobrazit. Nic to nemění na tom, že to je pořádně drsné a že tenhle film rozhodně dovede s některými diváky zamávat. Hlavně proto, že tam venku takoví lidé jsou. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Celý film sa odohráva v priebehu cca 24 hodín.Hodne šokujúci,krutý a provokatívny film.A zároveň aj veľmi reálny a bezútešný.Postavy sú všetko negatívne,okrem maloletej Joanne.Tá je vlastne obeť a nie sopľavá dvanásťročná šľapka,ako ju označil jeden užívateľ.Ešte aj s tou starou skutočnou šľapkou má divák pri sledovaní filmu súcit a chtiac nechtiac drží pri nej,pretože stará šľapka a mladá Joanne sú celý film úzko späté.Najhoršie a najodpornejšie na mňa pôsobil starý pedofilný "zmrd".Poriadne bohatý "zmrd".Pasák bol tiež riadne hovädo,lenže keby nebolo tých bohatých pedofilných "zmrdov",tak by sa nedali takto zneužívať maloleté dievčatá,o ktoré sa nikto nestará.V tomto prípade dievča matku nemalo,pretože jej mama umrela a otec sa o ňu nestaral.Rozhodne film stojí za pozretie. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Za prvé bych podotknul,že je to spíš drama,než thriller,a to hodně drsný ze dna lidský společnosti.Ač dost jednoduchá zápletka,snímek dokáže zaujmout a konec je tak emocionálně napjatej,že sem ani nedutal.I přesto,že mi občas anglický snímky lezou na nervy,tenhle ujde.60%. ()

1frida2 

všechny recenze uživatele

Já ani nevím, jak tento drsný film hodnotit. Co se týče obrazového zpracování,tak to bylo jediné zajímavé. Jinak takových drsně a bez příkras nabídnutých filmů je spousta. Navíc nelogicky se vyvíjející děj, protože kdyby byl realistický/ což byl záměr/, skončil by hned na začátku střelbou pasáků a holky měly klid. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Víc od režiséra doporučuju The Cottage. Jo, začínám schválně takhle. I když tohle vyznělo mnohem dospěleji a syrověji - hlavně kvůli uvěřitelnosti. Konec byl z mé strany očekávanej, ale ne každýho to hned napadne. Sledujeme to se zájmem a říkáme si: ta holka bude brzo zneužitá a ta kurva je prostě kurva dávačkovitá hnus to žrát. Přesto s nima sympatizujeme a divíme se životnímu stylu, kterej žijou, aby žily. Herecky zvládnuté výborně jak pšouk dobře probublanej po zádech. ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Špínu Londýna mi už ukázal Frears, trochu větší násilí jsem zkousl v Rise of the Footsoldier. Tato drsná pohádka o šlapce a její malé kamarádce mi nijak k srdci nepřirostla, s nikým jsem nesympatizoval a kdyby snímek neukazoval nahnilé podhoubí moderní společnosti, nebyl by zajímavý vůbec ničím. Takto se snaží pouze šokovat, což se mu do jisté míry docela slušně daří. Ale i v tomto ohledu má na filmovém poli zatraceně dobré konkurenty. ()

Cushing 

všechny recenze uživatele

Proboha, musí ten žánrthriller o bílým mase dojít přes to zneužitý dítě až sem? Asi jo - asi to je dnešní alternativa brilantní Mony Lisy... Tak dobře. Rozjezd a potenciál kontraverzní a obrovskej, ale pak se to schová v mantinelech evropskýho artfilmu... Tak nějak bezpečně. A bez přesahu. A naprosto bez došahu ke strašlivýmu reálu... Ó úžasný mafiáne, kterýs popravil ty slabší, než jsi sám... Já nevím. Zbytečnost? Asi tak. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Jestliže třeba jen na vteřinu připustíme, že je možno z jakéhokoliv důvodu sexuálně (ale i jiným způsobem) zneužít dítě, zapálíme roznětku k dynamitu pod základy naší kultury. Svou kulturu, morálku a zvyky si musíme chránit. Emocionalita snímku byla umocněna kamerou, která byla někdy až moc expresivní. Jinak chci říct, že takovéto "špinavé" filmy Angličani umějí. ()

Reklama

Reklama