Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jsou tři hodiny a sedm minut po půlnoci a dvě dívky utíkají prázdnou londýnskou ulicí. Joanne se řinou z očí slzy a má potrhané šaty. Kellyina tvář je potlučená a začíná otékat. Duncan Allen leží na podlaze v koupelně a nezastavitelně krvácí. Nachází ho jeho syn Stuart a žádá odpověď, co se stalo. Kellyin pasák shání svoji „ovečku“, protože je mu jasné, že když ji nenajde, bude to on, kdo za všechno zaplatí. Že se bude zabíjet. Kelly a Joanne musí začít bojovat o vlastní existenci ve světě, kde nejsou přátelé, morálka ani zákony. Ve světě lidské nízkosti, v němž vítězí jen ti nejhorší a nejbezohlednější. Ve světě, kde by nikdo z nás nechtěl žít, ale někteří tam prostě skončí a nemohou ven. To vše v drsném a syrovém, šesti různými festivalovými cenami ověnčeném thrilleru Paula Andrewa Williamse, který rozhodně není pro slabé nátury… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (50)

Mishqo 

všechny recenze uživatele

V poslednej dobe často narážam na filmy o prostitúcii resp. obchode s bielym mäsom a už mi z toho začína byť špatne, v zmysle: "what's wrong with this fucked up world?" Byť prostitútkou nie je prechádzka ružovou záhradou, obzvlášť keď ňou nie ste dobrovoľne. V rámci filmu zodpovedala atmosféra a jednotlivé postavy mojej predstave o danej sfére spoločnosti - "filthy". Príbeh je jednoduchý, ale má čo povedať a hlavne film netrvá dlho takže neponúka priestor na nudu a zbytočné naťahovanie. 70-75% ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Jak já miluju ty málo známý a ideálně Britský filmy! Netajim se tim, že jsem britofil a filmama z jinejch zemí, hlavně ze západu většinou opovrhuju. Tohle je thriller podle mýho gusta a dost jsem to u sledování prožíval, ačkoli jsem jich už viděl dost. Nevim, proč to má tak malý hodnocení, možná proto, že to vidělo tak málo lidí. Snad. Jinak v Brightonu jsem pokud vim byl, a bylo fajn se na to místo zase kouknout. Plus na pár záběrů Lonýna. Spolu s mym uměleckym dojmem a mojí slabostí pro míň známý britský filmy dávám 5*. Ať se ti, co dali 2 a podobně třeba postavěj na hlavu! A uvědomte si-tohle se na světě děje i ve skutečnosti, ale žádnej film se u toho nenatáčí. A nebo možná jo, ale ten v půjčovně neseženete. ()

NALBERTik 

všechny recenze uživatele

Film, pri kterem se urcite nebudete nudit ! Pro me celkem preqapeni ze tendle film neni vubec v podvedomi sirsi verejnosti....pokud mate chut na opravdu qalitni thriller ( nemyslim ty vetsinou americke ptakoviny ) tak todle muzu jen doporucit. ()

bloodvomit 

všechny recenze uživatele

Rychlá akční sypanice, spíš ke 4 než ke 3 hvězdám. S minimem prostředků lze udělat dost a hodnocení o tom svědčí. Thriller ze života. ()

brooklyn73 

všechny recenze uživatele

Toto neni film vhodny pro sledovani na Stedry vecer,pokud tedy nemate v umyslu si hupnout potom z okna . Filmarsky,herecky skvele odvedena prace,ktere nemam co vytknout, avsak me hodnoceni pokazde vychazi z mych pocitu a ty se po zkonceni ocitly pod urovni odpadu.Navyseni smerem nahoru bylo zapricineno zaverecnou scenou na plazi a zpusobem jakym snimek zkoncil. Chvilkami mi napadaly myslenky jestli toto dilo nebylo mysleno jakozto obzaloba bohatych lidi,kteri uz nevedi co ,ale spise se jedna o obzalobu nas vsech. ()

MareT. 

všechny recenze uživatele

Žádná oddechovka to není, ale že by mě to nějak zasáhlo tak, abych byl totálně v šoku, tak to se nekoná. Viděl jsem i horší vyzobrazení špíny Londýna a toto patří k těm slabším kouskům. ()

Angelino 

všechny recenze uživatele

Súhlas s Martyrom. Na to aby tento film odovzdal morálny odkaz, potreboval by zanechať omnoho hlbšiu emocionálnu stopu v divákovi. V porovnaní s "American crime" z ktorého som sa spamätával ešte na ďalší deň, Williams ostáva iba na povrchu a nevyužíva plne potenciál nápadu a témy. Navyše predvídateľný záver namiesto umocnenia odkazu, ktorý by mohol byť podstatou filmu celý dojem ešte odľahčuje. ()

DannyBoy80 odpad!

všechny recenze uživatele

Absolutně film o ničem. Ten film nejen, že nemá pořádný děj a vpodstatě se tam nic neděje a pořád se čeká na závěrečnou scénu, ale co je horší ten film je naprosto nesmyslný stejně jako chování postav. Film se dá zkrátit na délku 5-10 minu a o nic by se nepřišlo. Po cestě do Prahy jsem se musel po cestě vyspat abych to dokoukal, neuěřitelný rozdíl oproti Zbytečné krutosti, kterou jsem skouknul večer předtím. ()

dosig 

všechny recenze uživatele

Film má pěkný spád, je napínavý od začátku až do konce. Žádná americká sračka, která má rádoby překvapivý konec, ale jinak u toho dvě hodiny chrápete. Na začátku je kurva a malá holka na útěku a co se vlastně stalo, se dovíme v průběhu a na konci filmu. Něco to ve mě určitě zanechalo, ale na 5* si netroufnu. ()

Martyr 

všechny recenze uživatele

Klasicky thriller o teme, ktora je trnom v oku verejnosti. Zo slova pedofilia sa urcite kazdemu normalnemu cloveku zatoci zaludok a to sa aj tento film snazi dosiahnut. Mne sa skor zovru paste a nabija samopal ale to je o inom..Je to pekna ukazka ludskej zvrhlosti a schopnosti urobit za peniaze skoro cokolvek aj ked na moj vkus trosku slaba. Ked pisem o mojich pastiach ako na potvoru mi tam chybali viac vyhrotene zabery 'z aktu', ktore by dokazali film posunut medzi totalne extremne kusky, na ktore sa nezabuda a nechavaju cloveka v citovej slepej ulicke. Koniec je dost moralny, co mu po predchadzajucich scenach ani nezazlievam ale po filme som nezostal sokovany, co je chyba. Za zmienku stoji herecky vykon 'malickej'. Malicky kusok a bolo by to na 4. 67% ()

percival 

všechny recenze uživatele

zajimavy pseudorealisticky styl zpracovani, ovsem obsah a pribeh..... slabota, slabota, prvoplanovite, chatrne, vypracovani postav takrka nulove, prislo mi to spis jako nejaky absolventsky film nebo TV film na nedelni vecer... postradal jsem urcitou filmarskou kvalitu... myslim, ze tvurci se nemuseli tak krecovite drzet umyslu sokovat a vyvolat zhnuseni v divakovi... takhle mi to prislo jako nejaky snimek vyrobeny na zakazku pro obcanske sdruzeni rodicu bojujicich proti obchodovani s bilym masem... ()

rgrohol 

všechny recenze uživatele

Tohle je takový typický anglický film. Je to hodně syrové, žádná z postav není vyloženě kladná a do posledního okamžiku si divák nemůže být jist, jak to celé dopadne. Příznivcům ostrovní kinematografie se film určitě zalíbí, ostatní si z hodnocení možná mohou ubrat jednu hvězdičku. ()

pend 

všechny recenze uživatele

Působivě natočený život na kraji společnosti, občas nepříjemně zdlouhavé scény, s rádoby překvapivým rozuzlením. Ale víckrát to vidět nemusím. ()

ink flo 

všechny recenze uživatele

Špinavá gangsterka o londýnským Jeffrey Epsteinovi, kterýmu se jeden večer s 12letou holkou trochu vymknul z rukou. Řemeslo, atmosféra i postavy na jedničku. Dějově tomu dává lehce přesah a nějakou jakože "hloubku" ten konec, jinak se dá pochopit, proč to někomu připadá jako samoúčelnej snuff. ()

Puddle 

všechny recenze uživatele

Solidní drama neobyčejné syrovostí zpracované látky a se zaporákem, jehož duše je černější než jáma vykopaná uprostřed noci, která jistí setsakramentsky napínavý závěr. ()

JimiH 

všechny recenze uživatele

Překvapivě nevyužitý kvalitní námět. Ne že by režisérovi a scénaristovi v jedné osobě chyběla schopnost pracovat se střihem a tempem vyprávěním, ale vše působí až příliš studeně a jako celek se příběh nevyhne ani logickým chybám. Potěší ale dobře zvolení herci a snaha o realistický portrét londýnského podsvětí. ()

Lichty 

všechny recenze uživatele

Příjemně krátké, dobře zahrané a přiměřeně sugestivní. Williams rozehrává neurčitou hru o šlapkách a jednom rozbitém oku a mě se na to velmi (ne)příjemně dívalo. ()

Reklama

Reklama