Reklama

Reklama

Posledních dvě stě let je útočištěm lidské rasy podzemní gigantické město Ember. Nyní však stojí na pokraji zániku. Generátor, poskytující jeho obyvatelům energii, která zajišťuje světlo, teplo a vzduch, dosluhuje a začíná selhávat. Obrovské sklady potravin jsou již téměř prázdné a komplikují se i dodávky vody. Klesá morálka přeživších. A nikdo neví, co nastane, až se celé město ocitne v temnotě. Lina (Saoirse Ronan) a její kamarád Doon (Harry Treadaway) právě dokončili školu a dospěli ke Dni rozřazení: Lina byla přidělena mezi poslíčky a Doon se stal opravářem potrubí. Oba si začínají uvědomovat, že město Ember se blíží k svému zániku. Jediný způsob, jak přežít, je odtud utéct. Jenže kudy a kam? Všude okolo panuje temnota a stavitelé města důmyslně zabezpečili všechny cesty na povrch. Shodou náhod Lina nachází starodávnou schránku s tajemnými dokumenty. Jde o zašifrované pokyny, které popisují cestu ven z města. Lina a Doon se podle nich vydávají na dobrodružnou výpravu, při které hraje podstatnou roli vyluštění útržků tohoto dávného dokumentu. Ale to je teprve začátek. V cestě jim totiž stojí nejen skryté stopy, šifry a tajenky, ale především mocný, zkorumpovaný a bezohledný starosta Cole (Bill Murray), který je ochoten zabránit změnám za každou cenu. Linu a Doona čekají temné časy… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (459)

norbik 

všechny recenze uživatele

Naprosto stupidní film co se týče děje.Myšlenka dobrá, ale zpracování trošku pokulhává, myslím hlavně scénář.Jediné plus vidím v soundtracku.Avšak trošku nadsazuje danou chvíli.Nejabstraktnější část je podle mě únik lodí, v které by se minimálně 5× rozbili o některou stěnu a navíc celou cestu se vezou směrem dolů a schody nahoru se jeví jako docela krátké.Jedna hvězdička za nápad a druhá za soundtrack. ()

marky_z 

všechny recenze uživatele

Příjemné a originální. Film pro mladší publikum, dokonce bez pitvoření a tělesných zvuků, které mají evokovat vtip. Mě to potěšilo, ale znovu si to nedám...Lepší 3* ()

misa kulicka 

všechny recenze uživatele

Námětem nic nového pod sluncem. Zpracování - průměrné. A od začátku víte, že to dobře dopadne. A klady - zajímaví krtci a pak ta jízda na lodi ( takhle bych chtěl někdy skákat jezy ). ()

Dejna2 

všechny recenze uživatele

Pěkný film pro děti, plytký a naivní příběh, ale pro děti to stačí, a má pěknou atmosféru. Měla jsem trochu pocit, že spisovatelka opisovala od Velínského( Engerlingové), ale asi to byl jen můj dojem. Obří masožravý krtek byl skvělý :-)))) ()

Rádlo 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou mám jaksi silné nutkání vlézt do kanálu a hledat tam plechaté skříňky s časomírou... Dokonalé dětské dobrodrůžo ještě umocňuje ustavičné zhasínání lamp a úžasní herci. To nemá chybu. Sháním baterku. ()

MikeyKik 

všechny recenze uživatele

Myslím,že je to povedený dětský filmík..ale i já se na to ráda podívám klidně znova,na HBO to dávali klasicky pořád dokola,takže už to znám celku nazpamět a ani mi to nevadí.Je to hezké a na film,který se neproslavil,to má KVALITNÍ efekty,například toho krtka nebo obrovské můry,na pohodové odpoledne klidně doporučuju :) ()

RAPTTTOR 

všechny recenze uživatele

Pokud jste děti a nebo pokud máte rádi dětské dobrodružné filmy, tak to je scifi natočené právě pro Vás. Holka a Kluk, protože jsou zvědaví, se tentokrát nezaobírají otázkou sexu, kouření, cigaret nebo čmárání grafity, ale snaží se zachránit lidstvo… nic menšího a že se jim to povede o tom snad nemusíte ani přemýšlet. Jednoduché jako facka na bále, ale o to učinější. Je tady spousta hloupých nedomyšleností, ale to nikomu vadit nebude, tohle není film pro intouše ale je to nedělní poobědová oddychovka pro celou rodinu. A pokud po tom obědě u toho usnete nebudu se divit… :-) ()

selia 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemná fantazijná rozprávka pre deti i rodinu (a dospelých snílkov), veľmi pekne postavený príbeh a skvelá vizuálna stránka. Na rozdiel od mnohých v podobnom žánre film, ani príliš logicky nezakopáva, pravda, SPOILER po tých schodoch na konci by mali íst aspoň tak týždeň... Dobrá zábava na upršané či zmrznuté zimné večery.. ()

stuj 

všechny recenze uživatele

Námět pěkný, prostředí pěkné, příběh nijaký. Tak trochu nedotažené. To "rodinný" mělo stát na prvním místě. Ale asi ani jako dítě bych nebyl moc odvázán. ()

Veromonny 

všechny recenze uživatele

náhodou dobrá podívaná i hudba se dá dobře poslouchat, když máte dlouhou chvíly tak nevidím problém si to pustit, skvělé pro celou rodinu... ()

RISOvonVODKA 

všechny recenze uživatele

Zlatá rozprávočka, ktorá mi nejakým spôsobom unikla, no krivdu som napravil a pozrel sa jej na zúbok. FIlm ma veľký potenciál, mesto v útrobách Zeme. Atmosféra je úžasná, no napriek všetkému sa mi to zdalo prílišne nudné. Okrem detí pobehujúcich hore dolu sa tam nič prevratné nedialo. Tak či onak, bolo to fajn. Murray zdvihol kvalitu snímku len tým, že sa tam ukázal. Trochu pútavejšie spracovanie a mali by sme hit ;) ()

Profík 

všechny recenze uživatele

Je to takové spíš televizní fantazy, které je dobře obsazené, já jsem se na to podíval vlastně jen kvůli Saoirse Ronan, které není co vytknout, jako ostatně většině herců. Jen snad Bill Murray nemá pořádně co hrát, jeho figura je nejnezajímavější záporák, který se ve filmu objeví. Herec nza to však nemůže. A celý ten film by nemusel být tak nelogický, přestože je určen mladším divákům, ty logické díry jsou opravdu přehnané. 60%. ()

mikehoblog 

všechny recenze uživatele

Naprosto v pohodě film. Nějak extrémně neohromí, ale ani neurazí. Dobrá práce režiséra, kameramanů i herců. Nějakým zvláštním způsobem do sebe všechno přesně zapadalo a dávalo smysl......Docela milé zpracování knížky. ;) ()

kamic 

všechny recenze uživatele

Post-apokalyptický rodinný příběh, který má co nabídnout - stísněné prostředí "města" se stále častěji se opakujícími se výpadky proudu, zajímavé postavičky (např. slizký Bill Murray) a především klasické steampunkové stroje a vybavení, jejichž účel divák objevuje společně s hlavní dvojicí. Jako oddychovka plní svůj účel, o nic hlubšího se autoři nesnažili. Natočeno podle 1. dílu knižní série od Jeanne DuPrau. Celkem 4 díly, v češtině vyšly 2. O zfilmování pokračování už se nikdo nepokusil a asi je to tak dobře, protože bez klaustrofobické atmosféry jeskynního města by z toho byla jen slabá historka o problémech přeživších na povrchu. ()

Tomrou 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak přesně tento film popsat, protože to vypadá chvilkama jako sci-fi, rodinný, dobrodružný nebo kombinace všech těchto žánrů, ale co je důležité je to, že vás bude bavit svou příjemnou atmosférou doplněnou o skvělou hudbu. Už dlouho jsem si neužil film podobného žánru, který vás prostě potěší a musíte vědět jak to dopadne (i když od začátku je to asi všem jasné). Herecké výkony jsou sice hodně průměrné, ale i přesto.... Nemůžu si pomoct, ale pořád se mi vybavuje legendární RPG hra Fallout... prostě bomba. Určitě doporučuji. [92%] ()

Související novinky

A „půvabné kosti“ získává...

A „půvabné kosti“ získává...

18.07.2007

Zapomeňte na Dakotu Fanning stejně to pro spoustu z vás bude úleva ;-). Nejzářivější dětskou (nebo spíš teen, je jí 13 a roste jako z vody) hvězdou budoucnosti bude irská dívenka jménem Saoirse… (více)

Reklama

Reklama