Reklama

Reklama

Hlavní podezřelý: Poslední případ

(TV film)
  • Velká Británie Prime Suspect: The Final Act (více)

Obsahy(1)

Víc než třicet let bojovala Jane Tennisonová na dvou frontách. Na té první, hlavní a viditelné, sváděla nelehký boj se zločinem všeho druhu. Na té druhé, latentní, mnohdy však stejně těžké, bojovala za právo existovat v kdysi bezvýhradně mužském světě, za úctu, za uznání. Zvítězila na obou - ale za jakou cenu? Rozpadl se jí každý vztah, do něhož kdy vstoupila. Nemá rodinu ani přátele, je sama, opuštěná, a děsí se chvíle, kdy se bude muset vzdát toho, proč žije - své práce. Ten okamžik se však neodvratně blíží. A čím je blíž, tím hlouběji Jane propadá tomu jedinému, co ještě kromě práce má: alkoholu. Bude vůbec za těchto okolností schopna vyřešit svůj poslední případ? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

Aky 

všechny recenze uživatele

Extra třída klasické britské detekttivky, v níž pod základním krimi příběhem probíhají další plány o závažnějších tématech než je odhalení: kdo to udělal. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Jedno hodnocení za celý cyklus - britské detektivky mám rád jako takové, ale Hlavní podezřelý je i něčím víc: přesvědčivou sondou do psychologie vyšetřovatelů i vyšetřovaných, i do způsobu "práce" na obou stranách barikády. Celé sérii vévodí herecký výkon Helen Mirrenové a v několika dílech je jí více než důstojným partnerem Frank Finlay, dnes již dlící na věčnosti bohužel nejen ve filmu. ()

EastWicka 

všechny recenze uživatele

"Hlavní podezřelý" je jeden z nejlepších krimi-seriálů britské produkce vůbec: jedinečný, odvážný , inteligentní, nezjednodušující - a hlavně z nezvyklé perspektivy zachycující vývoj Západu v posledních dvou desetiletích. Jsou tu všechna zásadní témata: postupné rozmrzání a pády společenských tabu, změny genderových konvencí, ba i způsobů práce kriminalistů. To vše při zachování hluboce lidské "nešoumenské" perspektivy na zločiny, jejich pachatele, oběti a policisty. Přes všechny úspěchy na jiných parketách jde podl mě o životní roli Hellen Mirren. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Série si po celou dobu držela výbornou úroveň (až na jednu malou výjimku) a poslední díl ji zakončil více než skvěle. Spolu s prvním dílem je to to nejlepší, co nám Hlavní podezřelý mohl dát. Opět se jedná o prvotřídní filmařskou práci, nechybí napínavý příběh plný zvratů a především báječná Helen Mirren, jejíž Jane se potýká s koncem kariéry, samotou, alkoholismem. Bylo to smutné, vzrušující, dechberoucí. S Jane jsme ušli kus napínavé cesty a rozloučili jsme se s ní se ctí. ()

danecek24

všechny recenze uživatele

64. Zlatý Glóbus za rok 2006 - nominace (2) - Nejlepší minisérie / TV film, Nejlepší herečka v minisérii / TV filmu - Helen Mirren ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Odchod naší hrdinky ve velkém stylu. Závěr kariéry, stáří, chlast, ale pořád má má kolty proklatě nízko a sakra rychle tasí. Jenže rána už nejsou tak svěží a kocovina trvá až do hlubokého odpoledne. Navíc se vkrádá pocit osamění, který se stává každodenním parťákem, spolu s lahví whisky, samozřejmě. Poslední případ je obzvláště vysilující, zejména citově. Napadá mne jedna paralela- český film z trochu jiného žánru- Pan Vok odchází...85% ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

Zajímavé případy, lidské osudy, podrazy, facky, urážky, nenaplněné vztahy, věčný boj s alkoholem, samota, výhry, prohry. Jane Tennisonová urazila veliký kus cesty, až nastal čas loučení s tím, čemu obětovala svůj soukromý život. Nejsilnější a zároveň nejsmutnější příběh z celé série. ()

klima777 

všechny recenze uživatele

Strasti a slasti britské Matky vlasti převlečené za Tennisku. Poměrně drsné a smutné případy (ovšem, co mně taky nepřipadá smutné, že?) a především velmi solidní seriál, s hlavní hrdinkou jakožto policistkou, která mi nelezla na nervy (konečně!). Helen Mirren je totiž výborná. Silné tři hvězdy. ()

Chamyl 

všechny recenze uživatele

Důstojné zakončení (?) jedné velké kriminální ságy. Pro mne vražedná kombinace skvělé britské detektivní tvorby a jedinečné superintendantky v podání Helen Mirren, která v této roli působí dojmem, že starou, jízlivou a suverénní šéfku policejní party vlastně ani nehraje. Jako i v předchozích dílech je i zde velmi dobře do detektivního děje zapracován přesah v podobě problémů hlavní hrdinky s alkoholem i její tápání v osobním životě a ve vztazích se svojí rodinou. Marná sláva, kriminálky prostě Britové umí a celá tato série navíc patří k jejich zlatému fondu. Btw.: jenom nechápu, proč je v žánrovém vymezení uvedeno "Mysteriózní"... ()

Mínós 

všechny recenze uživatele

Dvě moje životní lásky, britská detektivka a Helen Mirrenová, v jednom luxusním balení a bonusem navíc. Nekoná se totiž černobílá pohádka o dobru a zlu. Koná se oku a duši nepříliš lahodící příběh o svinstvu a boji proti druhým a sobě samému, hrdinů je pomálu a musíte brát zavděk těmi, kteří dělají chyby, neradi si je připouštějí, prohrávají s nimi vysoko na body a přespříliš pozdě jim dochází, že obětovat kariéře a věčné rvačce s úplně vším celý život možná nebyl tak úplně nejlepší nápad. Koná se doušek reality. 9/10 ()

vlastovka 

všechny recenze uživatele

Povedlo se kvalitně a bez zbytečného pathosu zakončit jeden z nejlepších kriminalistických seriálů. Velmi působnivé jsou momenty, kdy se vynikající Mirrenová snaží vyrovnat s výpadky paměti a přiznat si že je stárnoucí alkoholička. ()

Maskati 

všechny recenze uživatele

Jako expolicajt musim uznat, ze to bylo dobry! Popravde nesnasim filmy, kde je policista zenska a navic sefova. Zejmena u vysetrovani vrazd je to blbost. Výjimky jsou zensky s koulema, ale ty jsou vetsinou hnusny a rostou jim vousy. Helenka je ale vynikajici herecka, a byla to hezka holka, takze to sfoukla skvele, az me nekdy iritovala temi svymi zpusoby. Za me jednoznacne nejlepsi prvni a posledni dil. Verte, ze nekdy se to musi prechlastat, protoze ta prace je dost na bednu. Mrtvé děti nebo mlady holky to je nejvetsi hruza, ale zvyknete si. Nicmene si to v sobe nesete az do smrti. Povedeny serial. ()

Reklama

Reklama