Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Horečnými přípravami na velkolepou oslavu 50. výročí okresní nemocnice a v optimistické atmosféře slunného dne začíná první díl poslední řady pokračování kultovního seriálu Nemocnice na kraji města. Primářka ortopedie Alžběta Čeňková (E. Balzerová) ani nestačí říct svým kolegům velmi smutnou zprávu, když do průběhu oslav zasáhne těžká dopravní nehoda. Lékaři borské nemocnice se bez váhání vracejí do služby. Čekají na ně těžce zranění pacienti. Přiváží je sanitky a doktor Kryštof Pavelka (R. Krajčo), který se v místní nemocnici uchází o přijetí na oddělení ortopedie. Tenhle mládenec s dlouhými vlasy a poněkud zvláštním chováním se řediteli Blažejovi (J. Abrhám) ani primářce moc nezamlouvá. Jsou rozhodnuti ho nepřijmout… (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už v úvodním díle, který je logicky poznamenaný seznamováním s osudem postav ("Tak co ta vaše dcera, ještě pořád je tam a tam?") je patrné, že se ocitáme na úplně jiném levelu než u předchozí příšerné série "po dvaceti letech". Najednou to jde. Herci hrají, z úst jim jdou věrohodné repliky, má to docela šťávu. S postavami reprezentujícími hyperkorektní zápletky (MUDr. Novosad, Pěnkavovi) se musela scénáristka logicky rozloučit. A přitom to vlastně bylo docela jednoduché, stačilo použít variace charakterů z původní dietlovské série. Takže mladý Blažej se nám potatil, novou prostořekou doktorku nám místo Medřické reprezentuje Cibulková, polosvatý Sova bude mít zastoupení v postavě Kamila Halbicha, Töpfer nám trochu zeštrossmajerovatěl a tak dále. Jenom s tím Krajčem nemuseli tak tlačit na pilu, ale zase když si vzpomenu před lety na doktora Peterku... Co musím bezvýhradně pochválit jsou překvapivě parádní herecké výkony Zory Jandové a Jiřího Korna. ()

Kekik 

všechny recenze uživatele

Úvodní titulky ve mně vyvolaly nostalgii. Sice jsem první dvě série viděla pár týdnů před tímto dílem, přesto se mi vytvořil na tváři úsměv. A vzpomínka Betty na rozhovor s primářem Sovou taktéž. Celkově začátek této série dopadl dobře. Myslím, že mě Nové osudy budou zajímat více než díly po dvaceti letech. ()

Reklama

Reklama