Reklama

Reklama

Nemocnice na kraji města - nové osudy

(seriál)
Česko, 2008, 12 h 42 min (Minutáž: 58–59 min)

Režie:

Viktor Polesný

Scénář:

Lucie Konášová

Kamera:

Josef Špelda

Hrají:

Josef Abrhám, Eliška Balzerová, Saša Rašilov nejml., Jana Štěpánková, Vilma Cibulková, Tomáš Töpfer, Richard Krajčo, Martin Preiss, Kamil Halbich (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Hlavními hrdiny seriálu je čtyřlístek silných osobností – primářka Alžběta Čeňková, ředitel Arnošt Blažej, jeho syn Arnošt Blažej junior a sestra Fany. K nim se posléze připojují dvě další důležité nové postavy – mladý ortoped Kryštof Pavelka a poněkud drsná hvězda chirurgie, doktorka Marie Hudcová, přezdívaná po celé nemocnici Bloody Mary. (Česká televize)

(více)

Recenze (134)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Nejrozporuplnější řada, i když rukopis Lucie Konášové, v době, kdy psala ještě dobré příběhy, je poznat. Začátky technicky katastrofální (Kornova havárie), potom lepší než u Bočana. Scénář na jednu stranu vtipný a hravý s jazykem dialogů ("spokojené státy"), na stranu druhou nelogický (to opravdu postava Fany netušila co je zač její snoubenec?) a plný prapodivných zkratek (cesta z mundůru zdravotního bratra zpět do sanitky je zvláštně krátká, stejně jako sblížení citově poněkud vyprahlého katolíka a sarkastické světoběžnice), ale i přes celkovou zbytečnou tragiku a občas hodně řvavou Soukupovu hudbu je mi to sympatičtější, než Zikmundův kopírák, v němž postavy beztak nemají žádnou kontinuitu. A bohužel se to přenáší i sem. Ale další díly prosím vás netočte. Mějte ROZUM. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Projekt, který nezachránilo ani hvězdné herecké obsazení... Ordinace v růžové zahradě byla vysokou metou, která, jak se zdá, nakonec nebyla pokořena... Stěžejní otázka zní teď takto: Bude mít Arnošt Blažej senior pravnuka? '-) ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Dietl se obrací v hrobě! Tohle nemá s první sérií vůbec nic společného! KATASTROFA! To není Nemocnice na kraji města, ale Velmi křehké vztahy na Primě. S jedním rozdílem, na ČT 1 je seriál zastoupen důchodci! Prostě divadlo a ke všemu totální nuda! Děkuji totalitnímu komunistickému režimu a komunistům, za skvělé seriály. Komunisté by se měli dostat do vedení ČT1, ČT2, protože , co se dnes točí za sračky, na to se opravdu nedá dívat!!!!Díky bohu za to, že máme televizní archív!!!!! ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Nepouštějte už prosím toho neherce Krajča před kameru!!!! Jo a ještě něco: I já ,(jakožto filmový nevzdělanec), musím konstatovat, že ten střih mezi záběry byl UBOHÝ! Někdy jsem si i všiml, že ani herci nestačili doříct repliku a byl už záběr jinam.. dvě hvězdy a to pořádně nevím za co... ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

O něco lepší než Nemocnice po dvaceti letech, ale ani tady se nemůžu zbavit dojmu, že nechápu proč to vlastně vůbec bylo natočeno. Každopádně stačí to jednou vidět a pak bleskově zapomenout.15% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Co je to za územní plán, když i po třiceti letech je špitál pořád na kraji města? Asi s vámi už nikdo nechce mít nic společného, že? Já se teda nedivím, protože sem bych si nešel ani pro čistý kapesník. A to že takovéhle prznění legendy je hodně k pláči. Polesný by měl zalézt zpátky na posed, jinak by se mu mohlo lehce stát, že si ho někdo splete s divokou. ()

mzss1 odpad!

všechny recenze uživatele

Téměř to samé jako předchozí meganávrat k slušnému průměrnému seriálu. Zde mě aspon něco málo zaujmulo vzhledem k nemocničním případů a tak. Ale jinač slabota. 10% = odpad! ()

DJ Obelix

všechny recenze uživatele

Podle toho dílu, co jsem viděl by se to mělo jmenovat spíše "nové ostudy", ale hodnotit to nebudu, třeba si to tak špatné hodnocení nezaslouží ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Marně hledám, co bych v seriálu vyzdvihl. Od nevýrazně napsaných postav se nedá čekat výrazné herecké ztvárnění. Scénář je dost naivně koncipován a situace zachycuje jako děravé síto, kterým tentokrát propadá úplně vše. Nelze příběh zahltit množstvím postav a u každé rozvinout nějaký mini příběh. Tohle by si mohl dovolit jen vynikající scenárista, ale tady se scenáristka zmohla jen na to, že do popředí chce stavět mladé herce, kteří však odvádějí jen ochotnické výkony. Tady zase selhává režisér, který s herci neumí pracovat a nevyvážený scénář neumí eliminovat do stravitelnější podoby. Výsledkem je dějové prázdno, kolem kterého krouží hejno herců, kteří pronášejí dramatické repliky, které budí smích. Slaboučké. Nesnese to ani to nejmenší srovnání s řemeslně zručně natočenou, napsanou a zahranou "Nemocnicí" od pánů Dietla a Dudka. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Největším přínosem téhle nastavované kaše je jednoznačně krásná Danica, jíž uniforma sestřičky náramně sluší. Jinak nic moc, ani ten Krajčo už nezachrání osudy, které jsou sice nové, ale přesto už dost vyčpělé. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Po prvním dílu to vidím na 2 hvězdičky. Ale s hodnocením zatím počkám. Těším se na zpívající herce. Pokusy o vtip? Dana Králová: "Co se to tu děje?" Lékař: To víte, zpěvačka, oznámili jsme jí stav jejího manžela." Tak to je dost černý humor. No snad si Korn ještě zahraje. Zbytečně rozmělněné množstvím nových postav. Zajímavé bylo setkání nového doktora (Krajčo) s Blažejem; podobně jako ve druhé řadě Šinkorová, tak mu taky dělal problémy u zaparkovaného auta. A ta poznámka, ať se stařík nerozčiluje, že by ho mohl chytnout žlučník, ta bala prvoplánová vzhledem k faktu, že se pak museli potkat u pohovoru... Proti druhé sérii musí být třetí řada pokrok. Ale stejně je to už jen nastavovaná kaše a jiný příběh, i když bylo pěkné připomenout Vrtišku, Štrosmajera. Ještě mohl Blažej zmínit i Cvacha:-) V prvním díle nejvíc zaujala Charlote von, domácky Čunča. Pěkná kníračka. Po sedmém dílu musím přiznat, že i mistr tesař (tedy Lucie Konášová) se utne. Nevěřím, že by dokázala Lucie Konášová ještě nějak polidštit nové osudy Nemocnice. V té staré opravdu byly postavy, které budou žít dál (Sova, Štrosmajer, Blažej, Huňková, Čeňková, Gregory, Cvach...). Z těch postav, co zbyly, Blažej není už blažejovitý. Místo lékařů přebírá skoro ústřední roli jakási restaurátorka Karolína, kvůli níž je schopný lékař zapomenout i na operaci??? Rašilov v roli sukničkáře je nepřesvědčivý. Bandě sestřiček chybí pevná, rázovitá ruka Huňkové. Hlavní sestra se snaží zdeptat podřízené, sestry navzájem kují přihlouplé pikle a jsou schopny se vdát z minuty na minutu... Chybí vtip. Srovnatelné s Ordinací, která se aspoň netváří tak vážně. Takže se těším, že Lucie Konášová zase začne psát podle svého a nebude svázána předchozími řadami. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Poučena neúspěšnou a zhůvěřilou Zikmundovou misí pokusila se Lucie Konášová jít alespoň trochu v Dietlových stopách a dodat seriálu trochu důvěryhodnosti a důvěryhodnějších postav. Snaží se sice hezky, ale prostě na to nemá. Stále to sice připomíná víc Ordinaci v růžovce, ale těch připitomělých zvratů a řešení politicky a společensky aktuálních témat, na něž běžní obyvatelé pečou zvysoka, je naštěstí zde utlumeno. I zde se sice některé postavy chovají pitomě, ale už to není ona do očí bijící a prvoplánová pitomost scenáristické zvůle, jako tomu bylo u projektu Zikmunda a Bočana. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

[obsahuje spoilery] Původní Nemocnici s Kopeckým a spol. jsem moc nesledoval, i když to nešlo ani nevidět, protože kdykoliv jsem zapnul TV, tak to zrovna dávali. Další Nemocnice po dvaceti letech s panem Dvořákem a paní Janžurovou se mi velmi líbila. No abych se přiznal. Na vysílání této Nemocnice jsem se ani moc nětěšil a dokonce i premiéra v TV na ČT1 mi unikla. Jen díky CSFD a kladným komentářům, ve kterých se píše, že je to mnohem lepší než předchozí série po dvaceti letech, jsem se rozhodl, že téhle sérii dám šanci, a tak po dvou dnech, díky internetu, mám první díl stažen v PC. Jsem zklamán. Mám z toho velmi rozporuplné pocity, i když hodnocení po jednom díle je trochu klamavé. Např. „zpěvák“ Korn, který zde hraje německy mluvícího občana mě moc nepřesvědčil. A to ještě chudákovi uřízli nohu! Za jediný klad považuji nasazení Krajča, který mě nedávno mile překvapil v seriálu Hraběnky. Jeho setkání s Abrhámem bylo docela i vtipné. Krajčova motorka je zaparkovaná u auta Abrháma, tak natěsno, že Abrhám nemůže vyjet. Přichází Krajčo a Abrhám mu říká: „To je vaše? Krajčo: No. Děje se něco? Abrhám: Já nemůžu odjet. Krajčo: No tak sorry, se zas tolik nestalo, ne? Abrhám: Pražský číslo, to jsem nezavádějte, pražský móresy. Krajčo na to: Klídek strejdo, nebo vás chytne žlučník.“ Nevím proč se rozhodli autoři nechat hned v prvním díle umřít pana Sovu. Podle mě to měli udělat asi v polovině seriálu. Tento seriál zatím hodnotím pouze dvěmi hvězdičkami. Možná, i když tomu moc nevěřím, za pár dílů jednu přihodím. Ale co musím uznat, že Nemocnice i tato nová, je 100krát lepší než Ordinace v růžovce. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Ztráta času. Ve snaze vytřískat balík na pokračování kdysi velmi oblíbeného seriálu vznikl, jak to už obvykle bývá, trapas na úrovni růžové zahrady. Scénáristka Lucie Konášová by se měla věnovat raději psaní dobrodružných pohádek pro děti a naši slavní herci by si měli v zájmu své obecné popularity lépe vybírat role. Opět vyhozené finanční prostředky do luftu. ()

Reklama

Reklama