Reklama

Reklama

Bionická žena

(seriál)
  • USA The Bionic Woman
USA, 2007, 5 h 36 min (Minutáž: 41–44 min)

Tvůrci:

David Eick

Předloha:

Martin Caidin (kniha)

Hrají:

Michelle Ryan, Miguel Ferrer, Molly Price, Lucy Hale, Will Yun Lee, Kevin Rankin, Isaiah Washington, Katee Sackhoff, Mark Sheppard, Jordan Bridges (více)
(další profese)

Epizody(8)

Lepšia, silnejšia, rýchlejšia, skrátka superžena - presne taká je dnes Jaime vďaka experimentálnym kybernetickým implantátom!  Pôvabná Jaime Sommersová (Michelle Ryan) v živote naozaj nemá veľa šťastia... Od smrti svojich rodičov sa obetavo stará o mladšiu hluchú sestričku Beccu (Lucy Hale), hoci - ako to väčšinou u súrodencov býva - aj medzi Jaime a Beccou to sem-tam kvôli niečomu zaškrípe. Peniaze do veľmi skromného rodinného rozpočtu Jaime zarába ako barmanka, popritom ale intenzívne študuje – a práve popri štúdiu sa na ňu aspoň jedným kútikom úst usmeje šťastie aj v osobnej oblasti, keď sa zaľúbi do svojho sympatického učiteľa Willa (Chris Bowers).

Jedného dňa však ich životmi otrasie vážna autonehoda, následkom ktorej sa Jaime ocitne na prahu smrti. Aby ju zúfalý Will zachránil, je ochotný urobiť hoc aj nemožné, a tak Jaime aj bez jej súhlasu zaradí do špeciálneho vojenského projektu – aby jej tamojší lekári zachránili život, vložia jej do tela veľmi drahé experimentálne kybernetické implantáty, ktoré z nej spravia superženu so zostrenými zmyslami, nadpozemsky silnou rukou a mnohými inými, zatiaľ ešte netušenými výhodami. Má to však i svoje tienisté stránky, a síce, že Jaime je teraz neoddeliteľne spätá s vojenským projektom, z ktorého experimentovania vzišla...

Jaime sa tak dennodenne – a nie vždy úspešne - snaží nájsť spôsob, ako relatívne bezproblémovo vychádzať so svojráznym šéfom projektu Jonasom Bledsoeom (Miguel Ferrer) a možno až trochu príliš starostlivou psychologičkou Ruth Treadwellovou (Molly Price), a zároveň sa vďaka novému trénerovi Jaeovi Kimovi (Will Yun Lee) a technikovi Nathanovi (Kevin Rankin) pokúša ultrarýchlo si privyknúť na svoje „nové“ telo. Pretože čas neúprosne beží a oni sú pod čoraz väčším tlakom - Jaime má byť totiž ako ultimatívna zbraň už onedlho nasadená do prvej línie boja s terorizmom! A tak sa Jaimie voľky-nevoľky zaradí medzi hrdinov, ktorých viac-menej proti ich vôli a bez nejakého špeciálneho výcviku osud vystrelil do boja proti nebezpečným protivníkom a zároveň im prisúdil ďalšiu neľahkú povinnosť – žiť s dvoma diametrálne odlišnými identitami a nikomu nedovoliť, aby odhalil, že sa pod nimi vlastne skrýva jedna a tá istá osoba!

Najväčším - a rozhodne nie práve najradostnejším – prekvapením pre Jaime je však zistenie, že nie je prvou Bionic Woman! A tiež bolestné poznanie, že jej predchodkyňa Sarah Corvusová (Katee Sackhoff) je temer vo všetkom jej dokonale vražedným a nemilosrdným protipólom, ktorý sa nezastaví pred ničím! Nuž a napokon i to, že projekt, ktorého je výsledkom a neoddeliteľnou súčasťou, sa v minulosti – a možno nielen vtedy - nie vždy držal vlastných vznešených cieľov... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (24)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nudný pokus o remake/restart starého seriálu, který neměl žádné tajné trumfy pro úspěch. Katee Sackhoff jako hvězdička z Battlestar galactica je v roli hlavní "záporačky" fajn, ale nestačí na všechnu scenáristickou nudu a zdlouhavost. Proti tomu Michelle Ryan je příjemná, ale tu její drsnou tvář jí moc nevěřím. Celkově casting byl slabší, než jsem očekával a tento seriál zaslouženě skončil po první sezoně... ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Bionic Woman tak strašně chce konkurovat Terminátořímu universu a tak zoufale se jí to nedaří, že výkonnostně nestačí ani na průměrný Sarah Connor Chronicles. Počínaje nevýraznou a přehrávající hlavní představitelkou, přes tuctovou výpravu, nudné vizuální efekty, ničím nepřekvapující scénář a jednou z nejhorších titulkových sekvencí poslední doby konče. Tohle se krutě nepovedlo a je si toho vědomo i studio NBC, které seriál potichounku zametlo pod koberec. I když žádné oficiální vyjádření neexistuje, výkonní producenti už dávno dělají na jiných projektech a herci se stěhují jinam. Mělo se natočit třináct epizod, stávka scénáristů už jen dopomohla k utnutí seriálu po dílu osmém. Žádná škoda. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

8/8 Trochu jednodušší, respektive přímočařejší zápletka, ale to nemusí být nutně na škodu. Docela se těším na objevování tohohle Bionic Woman/The Six Million Dollar Man fandomu. Michelle Ryan je dost roztomilá na to, aby její bionické já tvořilo k tomu holčičímu kukuči kontrast. A Katee Sackhoff je dostatečně cool na to, abych jí dala šanci, ačkoli BGS nešlo přežít. A jak to celé dopadlo? První čtveřice dílů je výborná akce první bionic woman proti té nejnovější, pak se nám Jaime zamiluje do agenta CIA a zároveň si splní sen napsat vysokoškolskou seminárku o Joyceovi. A na závěr nás čeká dovolená v Montaně, takže příjemná změna krajiny. Velmi příjemné byly i MILFka Molly Price a maličká Lucy Hale. Mělo to celkově fajn feeling seriálu, který by se pár let uživil, ale i takhle extrémně pokrácené je to dobrá věc do sbírky. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Celkem slušně nablblé, příliš vážně se beroucí a zvlášť velmi rutinně natočené cosi, co navíc platí za dost co do potenciálu promrhaný remake, s čímž NBC vedle třeba výborného Chucka šláplo do velkého..prázdna.. Tradičně výborného Miguela Ferrera mi bylo dost líto, zato britská hvězdička Michelle Ryan se do podobné role až zoufale nehodí.. ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

V casoch, ked serialom v US vladnu multi-postavove strukturovane serialy, ako Heroes, Lost, ci Prison Break prist s remakeom Bionic Woman, kde v pilote nejde o ziadne viacere zapletky zladene dokopy, ale fakt iba o jedno jedine s jednou jedinou osobu, tak to si koleduje o skore zrusenie serialu. ()

BUD-SFIS 

všechny recenze uživatele

Oproti serialovym hvezdam, ktere prave zari na nebi neco prumerneho ale uvidime jak se to bude vyvijet dale. Zatim byl jen pilot. ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Dějově velmi slabé a nedotažené. Hlavní představitelka je v této roli dosti toporná a stylizací prostředí mi to silně připomíná seriál Brutální Nikita. Triky jsou laciné, ale byl z mého hlediska ten nejmenší problém. Vždy lamentuji, když je nějaký seriál předčasně ukončen, ale zde jsem i dokonce rád. ()

3 AM Code

všechny recenze uživatele

Zatim cisty popkorn damy a panove, politicky korektni, pristupny od 12 let.. Serial zatim hleda identitu a jestli ji najde je ve hvezdach. ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Nuda nuda a zase jenom nuda. A radeji ani nebudu zminovat technicke provedeni. Osobne mi to prislo asi jako chaby pokus napodobit Brutalni Nikitu a to jeste v hodne a tim myslim hodne naivnim a spatnem kabate. ()

piserius 

všechny recenze uživatele

Tento seriál má rozhodně velký potenciál, který ovšem tvůrci ani zdaleka nevyužili. Možná se na to chystali v dalších pokračováních, nebo je to možná ve vyšších dílech, ale díky stávce scénáristů, jenž nedávno proběhla, se tento seriál zasekl na odvysílaném díle č.8, i když je jich natočených 13 z první série. Je to podle mého škoda, jelikož by mohl být velmi zajímavý, jak po stránce dějové, tak i po stránce efektní, jelikož v dnešní době by ty efekty šly udělat mnohem lépe, než jaké v seriálu byly k vidění. ()

kwoky 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad, občas dobrá zápletka, nějaká ta nelogičnost... prostě seriál pro každého. Hodně mi to připomínalo 24, ale ta byla mnohem temnější (což se mi líbí). Myslím, že po technické stránce je Bionická žena dobře natočená, tady bych problém neviděl. Spíš je to celým konceptem seriálu, postavami, prostě mám pocit, že jsem to všechno už viděl a ne jednou. Dřív to fungovalo skvěle, dnes už zřejmě ne. Škoda, že je po osmém díle definitivní konec. Jo a líbila se mi narážka na Heroes :) ()

Crowen 

všechny recenze uživatele

Tak to je podíváná, přátelé. Že to je nuda už tady padlo od spousty lidí, já přejdu rovnou k těm WTF prvkům. Obyčejná mladá slečna příjde při nehodě o obě nohy, ruku a půl hlavy. Když po probuzení zjistí, že nejen že není mrtvá, ale dokonce na sobě nemá ani jizvičku, strašně se rozčílí a všem nadá, jak jí něco tak strašnýho mohli udělat aniž by se jí zeptali. Potom oné tajné vládní organizaci oznámí, že s nima nechce nic mít a s utajovanou technologií a implantáty za 15 milionů dolarů odejde domů. Tajná služba řekne: "Tak jo". Po čase jí to nedá, tak se vrátí a oznámí jim, že když teda má ty nadlidský schopnosti, tak jako bude ten svět zachraňovat, ale všichni budou pískat, tak jak ona zpívá, jinak se urazí a půjde znovu domů. Tajná služba řekne: "Tak jo". No a den na to už jsou v té tajné vladní protiteroristické organizaci jako jedna velká rodina. ()

Kuba11 

všechny recenze uživatele

Pilot jak má být. Akční scény dobrý. Bouračka byla natočená výborně. Vypadá to na nějakou větší zajímavou zápletku. Učast hercu z Battlestar Galactica velmi potěšila! ()

Nekromacer 

všechny recenze uživatele

Z počátku kvalitní seriál, jen mi připadá, že s přibívajícím počtem epizod jsou scénáristi tlačeni do upuštění od zaměření na Jamie... ()

Reklama

Reklama