Reklama

Reklama

Cestovatel

(seriál)
USA, 2007, 9 h 1 min (Minutáž: 40–43 min)

Tvůrci:

Kevin Falls

Hrají:

Kevin McKidd, Gretchen Egolf, Moon Bloodgood, Brian Howe, Reed Diamond, Tom Everett, Lisa Sheridan, Paul Schulze, Matthew Humphreys, Jos Viramontes (více)
(další profese)

Epizody(13)

Dan má zvláštní schopnost. Může cestovat v čase a měnit tak minulost a tím udělat změny v budoucnosti. Při jedné ze svých cest narazí na svou přítelkyni, která by měla být již delší dobu nezvěstná po letecké havárii a vypadá to, že má stejnou schopnost jako on. (oficiální text distributora)

Recenze (76)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál měl díky zajímavému námětu silný potenciál, kterého také do značné míry využívá. Cestování časem, ovlivňování současnosti, to vše tu je podáno v příjemném civilním pojetí. A navíc obsazení charismatického Kevina McKidda do hlavní role bylo velmi šťastným krokem. Je velká škoda, že nakonec vzniklo jen 13 dílů. Právě kvůli tomu nemohli tvůrci plně využít námětu a to je i důvod, proč nedávám plný počet bodů. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Představte si, jak místo na nudné procházky po okolí vašeho bydliště "procházíte" do minulosti. O dost zajímavější, že? Pro Dana Vassera to stalo nejen denním chlebem, ale také svým způsobem prokletí. Jedna jízda v taxíku, která navždy změnila jeho život a dovolila mu procházet skrze čas, aniž by si to on sám přál a často ve velmi nepříjemných okamžicích. Jorneyman má více než by se dalo čekat od seriálu o cestování časem. Skvělý casting všech postav je umocněn "pouze" 13nácti díly, v nichž si seriál udržuje příjemně vysokou laťku a střídá uvolněné díly s velmi zajímavými nápady (nanotechnologie?). Zvraty se stupňují a celé to dostává příjemný náboj i skluz, který však příliš neumocnil závěr, což je možná trochu škoda. Přesto dobře obsazený seriál s potenciálem, na který by však dále scénáristé asi neměli dostatek nápadů a odvahy, i když ... Nejen v krásné Moon Bloodgood je trochu cítit podobnost s Day Break, ale oba stojí za to... ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Trochu mi to zatím připomíná Day Break, možná díky Moon Bloodgood, která hraje v obou seriálech, je mi sympatická a příjemná. I hlavní postava v podání Kevina McKidda vypadá dobře zahrána, se seriálem teprve začínám, proto je hodnocení čistě orientační. Jsem rád, že je seriál ukončen po první série, v dnešní době 4-5 dílných sérií (většinou plných vaty) je to dar z nebes, opět stejně jako např.Day Break ;-) Komentář po shlédnutí celého seriálu dopíšu. Prozatím 8/10* 26.12.08: Po 7 dílech zvyšuji hodnocení o hvězdičku, namíru sympatický seriál, který nemá hluchá místa. 28.23.08:Ohh, takže dneska jsem dal 4 díly po sobě a mám za sebou konec seriálu, který ve mně vyvolal oba pocity, jak spokojený tak nespokojený. Můžu říct, že seriál měl ke konci vysoké tempo, velice zajímavý děj a strašně rychle utíkal - v dobrém slova smyslu. Na druhou stranu by si zasloužil druhou sérii, nebo spíše první o pár dílů delší. Poslední díl neměl žádný konec a toho jsem se bál, špatně ukončení, které docela dost zkazí celkový zážitek. Dal bych i plné -maximální hodnocení, ale tímto si to u mě seriál pokazil, velká škoda ;-( 9/10* ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci aj keď už zrušený seriál pojednávajúci o cestovaní v čase, námetovo nie nepodobný Zajtrajším novinám. Slušný úvod, mierna stagnácia v strede ale bravúrny finiš. Skvelý Kevin McKidd, ale to by sa dalo povedať aj o zvyšku osadenstva. V porovnaní so Zajtrajšími novinami každopádne jasný víťaz a pre mňa nečakané seriálové prekvapenie. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Který idiot zatrhnul tento seriál? Neřvu proto, že si mi "strašně" líbil, ale dovolím si ho posoudit v záplavě všemožných sraček natahovaných donekonečna typu Prison Break či Heroes, že je filmově velice kvalitně natočen, herecky skvěle zvládnut (zejména McKidd a Moon Bloodgood) a příběhově naprosto brilantně promyšlený. Takže, ještě jednou, který idiot? ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

A další letošní seriál, je jich jako máku. A kvalitních je jako máku taky. Journeyman mezi ně patří a jen je škoda, že zůstalo u jedné sezóny. Druhá se neplánuje a slušelo by se říci, že Journeyman by si ji zasloužil. Kevin McKidd charisma pobral dost, vyměnil hábit za oblek a ať už se vyskytuje v historickém Římě nebo jestli cestuje časem aby někoho zachránil, roli mu věříte. Scénáristé odvedli kus práce a poslední čtyři díly stojí opravdu za to. Když už nechcete ztrácet čas celým seriálem, na poslední čtyři epizody byste si čas udělat mohli. Mimochodem Journeyman má nejspíš nejlepší úvodní znělku a titulkovou sekvenci nového milénia (vyjma House samozřejmě). ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný seriál o cestování časem. Ze začátku kvalita jednotlivých dílů sice kolísá, ale od nějakého 7. dílu to nabere úžasné tempo a už je to jenom lepší. Kevin McKidd je navíc dostatečně charizmatický, takže seriál utáhne. Je proto škoda, že byl seriál po 13. dílech zrušen. Byl tu totiž potenciál alespoň pro jednu sérii a navíc to nemělo ani pořádné zakončení. I tak ale tahle malá seriálová jednohubka potěší. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 9/10 Děj 10/10 Hudba 10/10 Efekty 9/10/// +nejchytlavější úvodní melodie jakou znám, hodně moc charismatický Kevin McKidd, výborní ostatní herci, především pak Moon Bloodgood a Reed Diamond, skvěle vyprávěné, chválím námět a velmi inteligentní scénář bez chybiček, svět (příběh), který má ještě co vyprávět -má to jen jednu řadu a jen 13 částí, to je největší mínus tohoto seriálu/// Mám rád sci-fi. Zbožňuji cestování v čase. A tento seriál mi nabízí vše po čem toužím. Každý díl mi nabídl obrovskou dávku napětí a zajímavých zvratů či nových překvapení. Nikde nenajdete žádnou vatu, nebo tzv. hluchá místa. Nikde si scénáristé nemuseli vypomáhat berličkami aby zachránili nějakou díru v logice. Možná někdo kdo bude chtít si do něčeho rejpnout si najde něco, ale to já nejen že nechci, příjde mi že ani nemusím. Chválím tvůrce, herce, scénáristy že dokázali z tohoto námětu vytěžit tak moc. Jen je opravdu škoda, že to ukončili. Nevím proč ale vím že je to škoda./// Celkem 96%/// ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Fantastický, výborný seriál, vôbec nechápem ako mohol tak dlho unikať mojej pozornosti, vzhľadom na môj obľúbený námet cestovania v čase s následným ovplyvnením prítomnosti. Je síce pravda, že jedna či dve časti boli menej zaujímavé ako tie ostatné, no to na tom nič nemení, že som si tento projekt vyslovene užíval. Veľká škoda, že sa k tomu nepridali ešte aspoň 1-2 série. Tohto sa je problém nabažiť, aspoň teda u mňa. K tomu treba samozrejme zarátať aj skvele hrajúceho K. McKidda. Kto má rád tohto herca tak si tu určite príde na svoje. Silný nadpriemer. 85/100 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Výborný námet sa nepodarilo pretaviť do stopercentného diela. Ženská herecká časť jednoznačne predčí mužov, a to či už manželka alebo Moon Bloodgood (mimochodom to je už meno). Hlavný hrdina si moje sympatie nezískal, ale keď nastupuje na scénu jeho brat, tak prichádza vrchol nesympatie. Do všetkého sa stará, to by mu tam už nejeden brat poriadne šlehol. Niektoré prípady o ničom, s vyšetrovaním FBI ale zas nastupuje aj napätie. Takže celkovo priemer. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nevím, oproti Day Break mě tohle moc nechytlo - hlavní herci jsou thymolínoví krasavci a krasavice, kterým nevěřím ani uprdnutí, kdyby snad něco takového nedej bože vypustili. Neustálé nájezdy a kroužení kamery taky akci nenavodí. Chybí tomu vnitřní napětí a soudružnost. ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Škoda že v tom nejlepším to ukončili, když už se z romantické cajdárny, kořeněné "objevováním v jiných dobách", stával pořádný scifi seriál. Takže proto ***, docela si ale dovedu představit, jak by se děj dál rozvíjel a hodnocení by se možná zvýšilo... ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Miluju cestování časem, změny minulosti a výsledky, které z toho vznikají. Jen tý romantíky tam bylo trochu moc. ()

pivo 

všechny recenze uživatele

Dosť dobrý seriál o cestovaní v čase. Hlavnú zásluhu majú herci, v čele s Kevinom McKiddom. Pravda, to by nič nepomohlo, keby bol slabý scenár. Vďaka nemu mohli byť vytvorené uveriteľné charaktery, ktoré pôsobia reálne. Seriál síce stavia hlavne na dramatickú linku, ale vždy je trochu odľahčený nejakým tým dobrým vtipom. Prvé diely sa mi zdali slabšie, príliš epizodické, ale niekde v polovici sa vytvorila hlavná línia a zrazu aj dieli boli o veľa lepšie. Možno si mohli tvorci trochu pohrať s časopriestorovými zmenami, ale tak či tak, rozhodne tých 13 dielov stálo za to. ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Co to jako zase mělo bejt?!?! Myslím ten konec. To se zase sešla banda průměrně nadaných scénáristů bez koulí a trochy potřebné invence a spíchla průměrný seroš, jenž ke konci ždímal 100x vyždímanou plínku a snažil se z ní vymáčknout ještě poslední zbytky moči. Samozřejmě konec ala vymysli si svoje vysvětlení. Jděte už vážně někam. ()

Maq 

všechny recenze uživatele

"Kde to jsem? Kam jsem se to zase dostal? A kdy to jsem?" --- Poslední větu Cimrman z finální verze svého dramatu vypustil, protože správně usoudil, že taková míra neurčitosti by byla pro tehdejšího diváka neakceptovatelná. --- Původní koncept Cimrmanovy pohádky skončil v odpadní jímce jeho souseda Padevěta, odkud jej v r. 2007 vydolovala FBI. A z těchto dávno posraných útržků vznikl tento seriál. Zlatovláska se, pravda, moc nepovedla, zato princ Jasoň odvádí prvotřídní společensky prospěšnou práci. Zřejmě v dobře utajené režii sklerotického Děda Vševěda mladšího. --- Padevět na Hrad! ()

Desperado 

všechny recenze uživatele

Sofistikovaný mysteriózny seriál s veľkým (avšak nevyužitým) potenciálom a s kolísavou kvalitou jednotlivých epizód. Čo však poteší, je nesporne charizmatický Kevin McKidd a taktiež výborná titulná skladba, ktorú radím medzi najlepšie seriálové motívy. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

No páni, tak to jsem teda nečekal. Tento třináctidílný seriál a cestování v čase mě opravdu dostal. Novinář Dan Vasser z ničeho nic začne cestovat v čase, aby v minulosti pomáhal lidem, kteří mají nějaké problémy. Každyý díl má jinou záchrannou cestu, ale v pozadí je příběh odehrávající se v současnosti, kde musí vycházet se svojí ženou a svým bratrem policajtem. Od prvního až do posledního dílu to mělo tu správnou atmosféru a skutečně, díl od dílu se epizody zlepšovaly a byly kvalitnější a kvalitnější. Herecké obsazení bylo příjemné a sympatické a hlavní hrdina v podání Kevina McKidda, který se mi čím dál víc zamlouvá, byla až epická. Hlavní Theme od Amandy Ghost & The Rural se mi vrylo do paměti už od prvního dílu. Jediná věc, která sráží hodnocení ze 100% na 90%, je poměrně krátká délka seriálu. Když jsem byl ve varu a v euforii, třináctý díl vše ukončil. A ještě jedna věc, která mi tam scházela - tvůrci mohli zabrouzdat jestě trochu více do minulosti. Ale to jsou jenom slaboučké kazy na pevném a vyleštěném skle. ()

Reklama

Reklama