Reklama

Reklama

Cestovatel

(seriál)
USA, 2007, 9 h 1 min (Minutáž: 40–43 min)

Tvůrci:

Kevin Falls

Hrají:

Kevin McKidd, Gretchen Egolf, Moon Bloodgood, Brian Howe, Reed Diamond, Tom Everett, Lisa Sheridan, Paul Schulze, Matthew Humphreys, Jos Viramontes (více)
(další profese)

Epizody(13)

Dan má zvláštní schopnost. Může cestovat v čase a měnit tak minulost a tím udělat změny v budoucnosti. Při jedné ze svých cest narazí na svou přítelkyni, která by měla být již delší dobu nezvěstná po letecké havárii a vypadá to, že má stejnou schopnost jako on. (oficiální text distributora)

Recenze (77)

(Z)denny 

všechny recenze uživatele

Sci-fi seriál o maníkovi, který se občas propadne do jiné doby, aby tam zasáhl do osudu nějakého jedince a tím ovlivnil další chod dějin.. Možná je to pro někoho dobrý a koukatelný seriál, ale já se pokaždé při jeho sledování propadnu k ledničce, kterou vyrabuju, abych alespoň nějak smysluplně naplnil čask, kdy koukám na Cestovatele.. ()

Kangaxx 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál. Nebyť niekoľkých logických nedostatkov ( na preplnenej ulici či v redakčnej miestnosti nikto nevšimne zmiznutie hlavného hrdinu) hodnotil by som maximom. Škoda len, že takéto originálne seriály väčšinou neprežijú prvú sériu, zatiaľ čo kriminálka Honduras produkuje už svoju jubilejnú 500tú časť... ()

Reklama

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Jeden z dalších výborných seriálů, který se netváří nijak epicky, přesto nadchne od prvního dílu. Postavy jsou opravdu dobře vykreslené a to včetně jejich chování a jednání. Příběhy samy o sobě mají spád a hlavně potenciál a nápad. Připouštím, že v první sérii byly tak 3-4 průměrné díly, ale nikdy jsem se prostě nenudil. Na tomhle seriálu de vidět hromada práce a scénáristi si opravdu pohrálí. Vše totiž udrčeli na uzdě a když už se děj začne zamotávat, pořád se v tom docela dobře vyznáte. Škoda jenom toho, že seriál dostal jenom jednu sérii a více už nejspíše ani ťuk. To je docela škoda, neříkám, že je to seriál na 10 sérií, ale 2. by si zasloužil. Poslední díl byl sice svým způsobem jakýmsi zakončením, se kterým se člověk prostě spokojí (né jako konec podobné pecky Day Break kde k vysvětlení chybělo docela hodně), ale nějaké epičtější finále by si opravdu zasloužil. Vřele doporučuji milovníkům jemného sci-fi a mystery. Jo a ještě poznámka, úvodní znělka je úžasná. ()

Maq 

všechny recenze uživatele

"Kde to jsem? Kam jsem se to zase dostal? A kdy to jsem?" --- Poslední větu Cimrman z finální verze svého dramatu vypustil, protože správně usoudil, že taková míra neurčitosti by byla pro tehdejšího diváka neakceptovatelná. --- Původní koncept Cimrmanovy pohádky skončil v odpadní jímce jeho souseda Padevěta, odkud jej v r. 2007 vydolovala FBI. A z těchto dávno posraných útržků vznikl tento seriál. Zlatovláska se, pravda, moc nepovedla, zato princ Jasoň odvádí prvotřídní společensky prospěšnou práci. Zřejmě v dobře utajené režii sklerotického Děda Vševěda mladšího. --- Padevět na Hrad! ()

icoico 

všechny recenze uživatele

velice dlouho jsem se nemel k tomu shlednout tento serial. odrazovalo mne hlavne to, ze byl zrusen, takze i kdyby se mne pripadne libil, tak bych nakonec nutne musel byt zklaman. az kdyz uz nebylo na co koukat, jsem to zkusil a prekvapilo mne to. hlavny motiv navratu do minulosti neni nic noveho, i forma se podoba Tru Calling, i to finalni zduvodneni priciny navratu neni moc presvedcive, ale... ale zpracovani je vice nez dobre! vsech 13 dilu si udrzuje prekvapive napjatu atmosferu, coz je uz temer nadlidsky vykon scenaristu, protoze vetsina dilu je uzavrena a nema souvislost s hlavnym pribehem sezony a priznejme si to, koho zajima pribeh, jak se z gamblera stane sef centra pro pomoc chudakum :-) dokonce tech 13 dilu je tak akorat. presne tolik, aby tema vytezili uplne do mrte. vse, co by jste od casovky cekali, tam je. zmena budoucnosti nevhodnym zasahovanim do minulosti, setkani sam se sebou, klasicky Back to the future motiv (napravovani pokazeneho prvniho rande), moznost zneuzivani cestovatelu vladou a dulezitost utajeni, motiv z The Butterfly Effect, nostalgie starych casu (projevy v TV, obleceni). A velice pekny (a originalni) motiv setkavani dvou cestovatelu z ruznych dob. dalsim bonusem je hlavny hrdina, ktery sice neni moc sympatak, ale presne odpovida charakteru hlavne postavy. zaver - i kdyz to zrusili, prvni sezona stoji za shlednuti, DOPORUCUJI! ()

Galerie (87)

Zajímavosti (6)

  • V epizodě vejde Dan (Kevin McKidd) do baru. Z novin zjistí, že je 8. listopadu 1994. Mladá dívka se domnívá, že by mohl být mužem, s nímž se seznámila díky internetové seznamce. Terrence Lee Zehrer sice zaregistroval domény Kiss.com a Match.com už v roce 1994, většina zdrojů ale udává, že první seznamkou na netu byl Match.com, a sice až od roku 1995. (klukluka)
  • V devátém díle můžemu u Vasserů doma vidět v televizi běžet Futuramu, kterou sleduje jejich chůva Marta. (Pumiiix)
  • V první minutě, když Dan (Kevin McKidd) přichází na rave party, tak v klubu hrají skladbu „Halo“ od britské kapely Depeche Mode. (Trajektt)

Reklama

Reklama