Reklama

Reklama

Vede báječný život, ale ve skutečnosti ho nikdo nemá rád... François je obchodník se starožitnostmi ve středním věku. Má skvěle zařízený byt a báječný život, ale na večeři s těmi, které považuje za své nejbližší známé, ho ohromí zjištění, že nikdo z přítomných ho ve skutečnosti nemá rád. Jeho známí jej považují za arogantního, sebestředného a krutého člověka, který neví, co je to přátelství. Françoisova obchodní společnice Catherine mu nabídne sázku: když jí představí svého nejlepšího přítele, bude si moci ponechat obrovskou řeckou vázu, kterou to odpoledne vydražil na účet podniku. Pokud ne, připadne váza jí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (71)

petaspur 

všechny recenze uživatele

Starožitník Francois Coste se hloupě vsadil se svou společnicí. Vždy se pracovně pohyboval mezi spoustou lidí a tak nepochyboval o tom, že nebude problém představit jí svého nejlepšího přítele. Při bolestném čelním střetu s realitou mu konečně došlo, že slova přítel a známý nemají stejný význam. Francois však na hledání přítele vytrvale pracuje a za svou snahu je vyšší mocí odměněn poznáním mozkového gymnasty Bruna. Jenže nejlepší přítel by neměl být zneužíván k povrchnímu vítězství sázky o nepěknou vázu v hodnotě několika set tisíc Euro. ()

Gregor_Samsa 

všechny recenze uživatele

Příjemný film, v němž se momenty trapnosti, WTF, úsměvnosti, lidskosti, vtipu a hřejivosti hezky a rovnoměrně střídají. Začátek mi úplně neseděl, ale pak mě příběh několika svými obraty v druhé polovině docela vtáhl a za závěr jsem byl rád. Oddechovka pro karanténní večer. [70%; 2020-03-24 Home sweet home] ()

Reklama

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Film mě zklamal. Auteuil je jistě výborný herec a seč mohl, snažil ze sebe dělat člověka, jehož veškeré styky se děly přes obchodní transakce, ale ve skutečnosti neměl žádého přítele. Po delších peripetiích, v nichž se snažil dbát na rady jednoho řidiče taxíků, který byl ve společnosti velmi oblíben a jeho jedinou "vadou" byla tréma, která mu znemožňovala vytěžit něco z jeho velkých vědomostí. Nakonec byl dotlačen do "Milionáře",v němž mu právě Francois dopomohl svou radu "přítele na telefonu" k výhře milionu eur. Celým tím filmem se táhlo trapné Francoisova hledání nejlepšího přítele, přičemž vše směřovalo k mravokárnému poučení, že za peníze si přítele nekoupíš, že v přátelství je něco mnohem vyššího. Nu, a opět mě nezklamala skutečnost, že se Francoisova společnice přiznala, že je lesba...Takže asi ještě ta jedna hvězda dolů. ()

Hedka 

všechny recenze uživatele

Nie dokonalé, ale pozerateľné. Vadila mi určitá rozporuplnosť. Na jednej strane hlboká myšlienka, poukazujúca na veľkú hodnotu a potrebu priateľstva, na druhej strane scény, ktoré to znehodnotili. To sa dalo čakať! Samozrejme, francúzska komédia zo súčasnosti! Tam je snáď už tá homosexualita povinná, či čo?! A ani tá trápna narážka na veriacich tam nemusela byť. Bez toho by mal film oveľa vyšší kredit. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Daniel Auteuil a Dany Boon jsou pro takovou komedii jako stvoření. Milá, neurážlivá, v podobném duchu, jako je třeba Blbec k večeři. Chytrá, zábavná. Prostě příjemně odpočinková a zároveň plná poučení a hezkých filmových momentů, které se svojí lehkostí dokáží odprezentovat snad jen akorát opravdu ti Francouzi. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama