Reklama

Reklama

Uherská šlechtična Erzebet Bathory je bohatá, obdivovaná… a obávaná. Její krása je údajně draze vykoupena krví nesčetných nevinných obětí, v níž se koupe, aby si uchovala svěžest mládí! Kam až je ochotna zajít pro lásku a kde leží hranice mezi pravdou a mýtem? (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (97)

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Možno pôjdem proti prúdu, ale tento mix historickej drámy s kvapkou gotického hororu na mňa zapôsobil. Síce by som si želal, aby z tohto fascinujúceho námetu niekedy niekto vytrieskal poriadny krvák vo veľmi pôsobivom Slovenskom prostredí(čert ber historickú presnosť, ja by som chcel práve tú "urban legend"), ale aj tak je toto spracovanie poctivo nakrútené, zahrané, poetické a emotívne. Julie Delphy je naozaj krásna, mocna, krehká, zmätená a všetko medzi tým, dialógy sú výborné, historické pozadie funguje a dostane sa ku slovu čosi aj z toho mýtu a pôsobivého gotického a hororového vizuálna. Aj keď je to hlavne historický film. A dobrý. ()

corona 

všechny recenze uživatele

Táto Bathory nie je síce tak opulentná ako Jakubiskova ale je rovnako zlá. Delphy by si s ním mohla podať ruky v sprznení a absolútnom nezvládnutí historickej témy a reálií tej doby. Takmer celý dej je vystavaný na legendách a fiktívnej postave Štefana Thurzu (áno palatín mal syna, Imricha a v čase predmetných udalostí mal asi 10 rokov) a akéhosi podivného SM grófa Vizaknu (kde ho nabrala a aký mala jeho postava zmysel?). Škoda, Báthoriovej príbeh je aj na základe jasných faktov tak zaujímavý a desivý, že nepotrebuje pridávať vymyslené konšpirácie a potrebuje konečne kvalitné filmové spracovanie. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Pseudohistorický telenovelický blábol, v porovnání se kterým je Jakubiskova o rok starší verze hodnověrným historickým dokumentem, škoda jakýchkoliv dalších slov. Jediné pozitivum filmu je (aspoň pro oko mužského diváka) krásná Julie v hlavní roli... která si mimochodem tenhle nudný a hloupý film sama pro sebe napsala, zrežírovala i hudbou opatřila. Takřka renesanční to žena. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Nelze nesrovnat s Bathory JJ a pak popřemýšlet která verze je podařenější. Pro mě osobně je to Bathory a to pro jistou odvahu být nekomfortní. Čachtická paní je komorní drama, postavené jen na hercích a pár kulisách. Scénář je odveden tak na půli cesty. Problém je zde ve strašlivé okleštěnosti děje v délce ani né 100minut. Vše je zde zbrklé, nedotažené a pořádně se divák o Erzebet Bathory a době ve které žila nic nedozví. Jak jsem již zmínil, jedná se o herecký film a obsazení znělo slibně. Bohužel nikdo zde doopravdy nezazářil, ale nikdo zde opravdu nekazí dojem-výkony protagonistů jsou solidně odvedenou prací (jako komoda v Ikey). Celkově je Čachtická paní solidním, průměrným historickým snímkem, jenž dokáže na televnizní obrazovce diváka zabavit a moc nenudit, rozhodně jej však ničím neohromí, či na něj v paměti po čase nezbyde nějaká významnější vzpomínka, či myšlenka. ()

BathoryMan 

všechny recenze uživatele

Premna osobne vo výsledku podstatne lepšie než Jakubiskove spracovanie ale zároveň s dosť zbytočným Love Story motívom,ktorý umna mierne kazí výsledný dojem.Inak ale realistické spracovanie s nádhernými lokáciami(ten Čachtický hrad vyzerá ako by tomu skutočnému v stredoveku z oka vypadol),obstojnými hereckými výkonmi(Delpy podstatne lepšia než Friel)a vlastne je vydieť že aj keď tvorcovia spracovali pre nich neznámu historiu,dali si naozaj záležať.Veď v origináli sa spomínajú napríklad miesta ako Beckov alebo Nováky,takže už aj na tomto príklade je vydieť že tvorcovia sa naozaj snažili! ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Aj napriek tomu, že hrad Čachtice sa nachádza na Slovensku a samotná téma je našincom blízka, sa v tejto francúzsko - nemeckej verzii neobjaví a to ani len v menšej roli herec slovenského pôvodu. (Kristine1)
  • Julie Delpy Čachtickou paní nejen režírovala a zahrála si hlavní roli, ale napsala k filmu i hudbu. (Petulka88)

Reklama

Reklama