Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Manhattanu vypukla smrtonosná nákaza, která mění lidi v krvelačné bestie. Šestice obyvatel domu musí přetrvat noc chránicí své obydlí a životy do doby, než bude mít magistrát města vše pod kontrolou. (LIVINGDEAD)

Recenze (58)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych neřekl, že newyorský Manhattan může působit tak komorním dojmem... atmosférický horor se zajímavým námětem zůstal tak na půl cesty, sevřená atmosféra interiérů je skvělá, v exteriérech je až příliš znát nízký rozpočet a tak se zamýšlená autentičnost vytrácí v jednom rozbitém autě, pár značkách o zákazu vycházení, třemi vrtulníky a skupinkou krysolidí... ()

TheRaven odpad!

všechny recenze uživatele

To mam z toho, že než se na filmy dívám, tak si o nich nic nezjišťuju. Mulberry street se pro mě od první minuty stalo velice útrpnou záležitostí. "Horory" s touto tématikou snad ani nemohou být dobré, ale z tohohle debilita téměř kape. Otřes(e)ná kamera, která snad má navodit autenickou atmosféru nepůsobila (pokud ano, tak opačným než zamýšleným způsobem). Ať už postavy, tak i herci, jež je ztvárňovali, byli až nehezky nezajímaví, spíše odpudivě nesympatičtí a iritující. Hudba, byla-li nějaká, nutila spíš ke ztlumení zvuku. No a nakonec děj/pointa? Děs a hrůza, děj téměř žádný, jen rychlá, roztřesená a počítačově zefektivněná akce. A zhovadilejší téma jsem dlouho neměl možnost vidět, jestli vůbec někdy. Možná kdyby se film nesnažil tvářit tak vážně, ale oblékl se do hávu zábavného, absurdního béčka, měl by šanci na větší úspěch. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Syrový a neradostný nízkorozpočťák z ulic dolního Manhattanu o náhle vypuknuvší děsivé virové epidemii. Ta se lavinovitě a nezadržitelně šíří, protože nakažení lidé mají jedno neovladatelně silné puzení - pokousat a sežrat co nejvíc dalších lidí. Nákazu mají na svědomí krysy, jejichž kousnutím se na člověka přenesl záhadný virus který nejenže způsobuje agresivní kanibalismus, ale navíc i nakaženým lidem roztomile mění xichtíky na jakési "krysolidi". Film je velmi povedený, se skvělou realistickou atmosférou, s dobrou výpravou a věrohodnými interiéry, s dobrými neznámými herci, ale bohužel trpí jednou vážnou chorobou, kterou trpí skoro všechny dnešní podobné filmy, a tou je naprosto příšerná ruční kamera. Pro některé citlivější jedince, mající v oblibě pomalé a klidné záběry (jako jsem třeba já), jsou některé scény téměř nekoukatelné. Z toho důvodu dávám jen průměrné hodnocení, i když film by si objektivně zasloužil minimálně o jednu hvězdu víc. Ale tohle je jediný způsob, jak můžu protestovat proti soudobému kameramanskému debilismu. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Clutch je chlapík, ktorý je ochotný podať pomocnú ruku komukoľvek zo susedov. Býva v jednom z obytných domov na Mulberry street. Všetci majú špeciálny, takmer rodinný vzťah. Situácia na Manhattane sa náhle mení po ojedinelých útokoch besných krýs na ľudí. Ten kto bol napadnutý sa stáva akým si krysím zombie. Okolnosti naberajú rýchly spád a "obetí" nezadržateľne pribúda. Podarí sa Clutchovi dostať všetkých svojich susedov do bezpečia?? Z pohľadu drámy a vzniknutej situácii pri boji o vlastné životy je tento film na dobrej úrovni. Avšak pohľad trasľavej kamery pri útokoch zombie, ktoré sú točené prevažne v tme, tento film, ako horor, len znehodnotili. Zrejme nato mali svoje dôvody. Príde mi to ako keby nebol dostatok financií na masky a kvalitu ich prevedenia. Len vďaka úplnému záveru, akým spôsobom sa príbeh uzavrel, dávam tri hviezdičky. ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Americká akčně pojatá krysí zombiárna, která nabízí divákovi vysokooktanovou, místy střihově zběsilou, krvavou jízdu v ulicích Manhattanu. Ve vlastním příběhu sledujeme partičku obyvatel staršího bytového domu, která se snaží odolávat krvavým útokům zmutovaných krysích lidí (krysích zombie?), jejichž řady se v okolí po kousnutí infikovanými krysami rozrůstají exponenciální řadou. Ústředními hrdiny snímku jsou bývalý boxer, který pálí za svou sousedkou pracující v nedalekém baru, jeho černošský kamarád a dcera vracející se z vojenské mise. V domě divák může ještě potkat dva starší týpky, umaštěného údržbáře a syna objektu touhy správňáckého ex-boxera, který si to s krysákama rozdává holýma rukama. Strachu plné barikádování se v domě je jen začátek této adrenalinové jízdy, která zběsilými naháněčkami v manhattanských ulicích rozbuší srdce každého hororového fanouška. Na to, že se jedná o režisérovu prvotinu, je snímek obstojně řemeslně zvládnut a disponuje slušnou porcí napětí, zdařilých masek a pořádného gore. Příběh je sice prostý, ale úderný jak rána pěstí do hlavy. Herecké výkony nejsou zrovna oscarové, ale žádné herecké křeče se díkybohu také nekonají. Třešničkou na dortu je vynikající hudební doprovod. Takže u mě za poctivé čtyři hvězdy. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama