Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Manhattanu vypukla smrtonosná nákaza, která mění lidi v krvelačné bestie. Šestice obyvatel domu musí přetrvat noc chránicí své obydlí a životy do doby, než bude mít magistrát města vše pod kontrolou. (LIVINGDEAD)

Recenze (58)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Ještě před upířinou Stake Land si Mickle střihl tenhle akční horor, v němž se skupina lidí v činžáku brání před útoky agresivních sousedů, co se po nakažení jakéhosi morybundu změnili na krysí zombie. Mulberry Street ale oproti jeho nadcházejícímu snímku je agresivnějšího rázu: roztěkaná kamera, omalovánkovité filtry a místy dost zběsilý střih sice nedávají prostor pro vytvoření lepší atmosféry, ale naštěstí ta poslední třetina je hezky svižná a příjemně krvavá. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Mulberry Street aneb krysy znovu útočí. Tentokrát ale jinak. Nejedná se totiž o již několikrát viděnou variantu filmu s přemnoženými/agresivními malými hlodavci, ale spíše o zombie horor, v němž hlavní úlohu nemají nemrtví, nýbrž "krysí lidé". Masky jsou na celkem dobré úrovni, hlavním mínusem tak pro mne byly nesympatické postavy a občasná nepřehlednost akčních scén. Od filmu jsem mnoho nečekal, ale nakonec se z Mulberry Street vyklubal příjemný horůrek s dobrou atmosférou. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Konečně po dlouhé době dobrý Zombie horror. Skvělý námět, dobré herecké výkony a hlavně krysí Zombie jsem ještě nikdy neviděl. Během celého filmu jsem byl v napětí a občas i ve strachu! OBSAH : Na Manhattanu vypukla smrtonosná nákaza, která mění lidi v krvelačné bestie. Šestice obyvatel domu musí přetrvat noc chránicí své obydlí a životy do doby, než bude mít magistrát města vše pod kontrolou. ()

TheRaven odpad!

všechny recenze uživatele

To mam z toho, že než se na filmy dívám, tak si o nich nic nezjišťuju. Mulberry street se pro mě od první minuty stalo velice útrpnou záležitostí. "Horory" s touto tématikou snad ani nemohou být dobré, ale z tohohle debilita téměř kape. Otřes(e)ná kamera, která snad má navodit autenickou atmosféru nepůsobila (pokud ano, tak opačným než zamýšleným způsobem). Ať už postavy, tak i herci, jež je ztvárňovali, byli až nehezky nezajímaví, spíše odpudivě nesympatičtí a iritující. Hudba, byla-li nějaká, nutila spíš ke ztlumení zvuku. No a nakonec děj/pointa? Děs a hrůza, děj téměř žádný, jen rychlá, roztřesená a počítačově zefektivněná akce. A zhovadilejší téma jsem dlouho neměl možnost vidět, jestli vůbec někdy. Možná kdyby se film nesnažil tvářit tak vážně, ale oblékl se do hávu zábavného, absurdního béčka, měl by šanci na větší úspěch. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Už léta volám po pořádném masakru, kde by lidi na kusy cupovala krvežíznivá zmutovaná morčátka. Nakonec jsem něco takového dostal, ale k dokonalosti chybělo docela dost... Nejvíc mi vadily archetypálně prostoduše napsané postavy, jedna horší než druhá. Snad jen dědci stáli zato. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Clutch je chlapík, ktorý je ochotný podať pomocnú ruku komukoľvek zo susedov. Býva v jednom z obytných domov na Mulberry street. Všetci majú špeciálny, takmer rodinný vzťah. Situácia na Manhattane sa náhle mení po ojedinelých útokoch besných krýs na ľudí. Ten kto bol napadnutý sa stáva akým si krysím zombie. Okolnosti naberajú rýchly spád a "obetí" nezadržateľne pribúda. Podarí sa Clutchovi dostať všetkých svojich susedov do bezpečia?? Z pohľadu drámy a vzniknutej situácii pri boji o vlastné životy je tento film na dobrej úrovni. Avšak pohľad trasľavej kamery pri útokoch zombie, ktoré sú točené prevažne v tme, tento film, ako horor, len znehodnotili. Zrejme nato mali svoje dôvody. Príde mi to ako keby nebol dostatok financií na masky a kvalitu ich prevedenia. Len vďaka úplnému záveru, akým spôsobom sa príbeh uzavrel, dávam tri hviezdičky. ()

petero 

všechny recenze uživatele

AFTER DARK HORRORFEST 2 (Borderland, Crazy Eights, Lake Dead, Mulberry St., Nightmare Man, The Deaths of Ian Stone, Tooth n Nail, Unearthed) Nepodarená variácia na zombie filmy, kombinujúca 28 DAYS LATER a NIGHT OF THE LIVING DEAD. Nízkorozpočtovosť je úspešne zakamuflovaná kamerovým filtrom, ale všetko to kazí dosť nepravdepodobný scenár. Prepuknutie nákazy má rôzne doby trvania, postavy jednajú rozporuplne, nainfikovaný sa dostávajú cez bariéry tak ako sa scenáristovi hodilo a deratizérom sa zasahovať asi veľmi nechcelo. Že nepoužili aspoň kuchynské nože bolo tiež čudné. Ale dedo bol zato frajer keď sa odpálil kyslíkovou fľašou. Podobne ako pri FEAST aj tu ma štvala zmätenosť pri útokoch krysích ľudí. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Vítej doma, zlatíčko!" Jo, kdyby holka tušila, do čeho přijela...Pěkná krysí zombiárna, která je v první půli pomalejším psychologickým dramatem s příjemnou hudbou a kamerou, se ve druhé půli zvrhne ve zběsilý útěk o život. Lidé si nejsou jisti nikde, jelikož jejich zmutovaní soukmenovci nejsou běžnými zombie. Krysí mutace jim dovoluje proškrábat se nejen skrze dveře, ale i skrze zdi a stropy (aby ne, když krysy i potkani přehryžou ocelové trubky a prohrabou se betonem). Nevím, jak krysa, ale odolný potkan vydrží 5 minut pod vodou a dokáže vylézt odpadní rourou záchodu do třetího patra. Boj přežívajících je zoufalý, až dokumentární záběry krmících se mutantů dávají tušit, že moc šancí nemají. Závěr mi připomněl Noc oživlých mrtvol. U těchto filmů mám vždy pocit, že skutečnost by byla nejspíš podobná a že neschopná vláda a armáda by se chovaly stejně... ()

A_FISH 

všechny recenze uživatele

Město + nákaza šířící se kousnutím = boj o přežití. Zombíky ovšem nahradili krysolidé ;-)... Krátká stopáž + kamera + minimálně omáčky a žádný zbytečný citečky = oddychová "jednorázovka", lepší 3 hvězdy. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

První pulhodina nuda ze života jedné pavlače v barvičkách jak od Almadovara. Pak se hodinku honí a utíkají před zombíkama a zase celkem nuda. Poslední pětiminutovka už moc nespasí. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Jako atmosféricky není to vůbec špatný horor, ale prostě nápad mít "zombie" nákazu v krysím podání, kdy kousnutým po hodině naroste krysí rypák, který je mimochodem slušně namaskovaný, je pitomost nad pitomost. Některé scény jsou lehce nepřehledné, ale podívat se na to určitě dá. 55% je odpovídajících. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych neřekl, že newyorský Manhattan může působit tak komorním dojmem... atmosférický horor se zajímavým námětem zůstal tak na půl cesty, sevřená atmosféra interiérů je skvělá, v exteriérech je až příliš znát nízký rozpočet a tak se zamýšlená autentičnost vytrácí v jednom rozbitém autě, pár značkách o zákazu vycházení, třemi vrtulníky a skupinkou krysolidí... ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Jsem docela zklamanej. Čekal jsem prostě napínavou i trochu zábavnou krysozombie podívanou. Bohužel mě ale skoro všechno akorát otravovalo, přičemž nejhorší byla asi kamera. Beru však tento horor i jako režisérský debut, a z tohoto hlediska se nemá Mickle příliš za co stydět. Snaha tam byla znát, líbil se mi výběr herců, konec měl taky něco do sebe, jen to prostě nebylo ještě ono. Ve Stake landu už je naštěstí vyšší rozpočet a na kvalitě je to hodně znát. 30% ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Krysí zombie lidé - no proč ne, alespoň nějaká inovace. Co se mi ale nezdálo - ta nepřehledná kamera, zvláštní barevný nádech a často strašně zrnité záběry. Rozhodně by si ale zombie epidemie na Manhattanu zasloužila kvalitní, rozpočtové zpracování. 60% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Když to vědomě a zcela záměrně přeženu, Mulberry Street je zajímavě pojatou kombinací Herbertova románu „Krysy“ (krysy útočící a decimující velkoměsto) a trochu i [rec] (skupinka lidí uzavřená v domě a bránící se útoku jakýmsi virem nakažených lidsko-krysích mutantů). Jenže to je tak skoro všechno, čím ten film zaujme. Líbila se mi ta celková myšlenka, trochu ozvláštňující současné bahno zombie žánru (je to vlastně takový zombie film bez zombie, protože ty útočníci prostě zombie nejsou, i když se chovají přesně jako mnohé moderněji pojatí zombie útočníci) a masky. Film jako celek však do kopru posílá ve vypjatých situacích velmi zmatená kamera kombinovaná s ještě chaotičtějším střihem. V jisté, poměrně dlouhé scéně několik minut před koncem opravdu vůbec nemáte šanci pojmout, co se vlastně vůbec děje. 1,5* ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Syrový a neradostný nízkorozpočťák z ulic dolního Manhattanu o náhle vypuknuvší děsivé virové epidemii. Ta se lavinovitě a nezadržitelně šíří, protože nakažení lidé mají jedno neovladatelně silné puzení - pokousat a sežrat co nejvíc dalších lidí. Nákazu mají na svědomí krysy, jejichž kousnutím se na člověka přenesl záhadný virus který nejenže způsobuje agresivní kanibalismus, ale navíc i nakaženým lidem roztomile mění xichtíky na jakési "krysolidi". Film je velmi povedený, se skvělou realistickou atmosférou, s dobrou výpravou a věrohodnými interiéry, s dobrými neznámými herci, ale bohužel trpí jednou vážnou chorobou, kterou trpí skoro všechny dnešní podobné filmy, a tou je naprosto příšerná ruční kamera. Pro některé citlivější jedince, mající v oblibě pomalé a klidné záběry (jako jsem třeba já), jsou některé scény téměř nekoukatelné. Z toho důvodu dávám jen průměrné hodnocení, i když film by si objektivně zasloužil minimálně o jednu hvězdu víc. Ale tohle je jediný způsob, jak můžu protestovat proti soudobému kameramanskému debilismu. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mírně netradiční zombie/nakažený horor, kdy se lid nemění v nesmrtelné zombie, kterým kulky a rány nevadí, ale v poněkud přerostlé vzteklé krysy. Atmosféra byla docela solidní, krysí masky také nebyly nejhorší, ale kazila to kamera, která až příliš rychle skákala. Někdy to nebylo na škodu, ale většinou mě to dost štvalo. Každopádně v rámci podobně laděných hororů je to určitě nadprůměr. 60% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Aké mám pocity z tohoto filmu?Zmiešané!!! Páčila sa mi rýchlosť akou Krysy resp.Krysý ľudia útočili. Páčil sa mi dej,mal punc originality. Páčili sa mi lakačky,niektoré sa vydarili. Páčila sa mi strašidelnosť,hlavne pri momentoch útočiacich Krysých ľudí. Páčili sa mi gore efekty,ktoré považujem za dosť vydarene. Vytáčali ma postavy,ktoré boli veľmi nesympatické. Vytáčala ma kamera,ktorá bola totálne mimo diania. Vytáčal ma psycho strih,ktorý mi vadí v každom filme a tu to nebolo ináč. Vytáčala ma hudba,ktorá sa sem vobec nehodila. Vytočil ma režisér,ktorý z tohoto námetu mohol vytrieskať kurva veľa. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Předně si ujasněme, na čem jsme - Mullberry St. je nízkorozpočtové béčko až céčko, typický film nadšence, který si svůj první film nejen režíruje podle vlastního scénáře, ale taky sám nastříhá, vyprodukuje a do pomocných prací zapojí rodinu (viz titulky). Když uvážíme, za jak směšné peníze to muselo být natočeno, nedopadlo to vůbec až tak špatně. Čekal jsem průšvih na všech frontách, nakonec tady byly "pouze" tři hlavní katastrofy - masky, střih (hlavně v akčních scénách, které spíše připomínaly zrychlené slapstickové gagy) a počítačové efekty výbuchů a ohně. Pak jsem se samozřejmě musel prokousat klasickou béčkovou nadílkou - špatní herci, barevné filtry překrývající všechny možné technické přešlapy, mdle vystavěné scény, opravdu stupidní chování postav. Plus vykrádačky z klasiků, blesk z Okna do dvora, láhev z Čelistí. Přesto jsem se rozhodl jít s hodnocením o něco výše - fandové horroru ocení originální příšerky, mě zase potěšila civilnost "neakčních" scén, snaha seskládat skupinku opravdu zajímavých postav, vhodnou atmosféru tady vytvořila citlivě zvolená hudba. Má rada? Dívejte se do poloviny, pak to vypněte a pusťte si něco pořádného. Nezkazíte si hezký rozjezd a ušetříte 45 cenných minut svého života. ()

Reklama

Reklama