Reklama

Reklama

Výstřel

  • Česko Výbuch (více)
Trailer

Obsahy(1)

John Travolta jako lovec zvuků, který náhodně odhalí zločin... Mladý zvukař Jack Terry se vydává na lov nejrůznějších „ruchů“ k novému filmu natáčenému pro soukromou filmovou společnost. Přitom se náhodou stává svědkem nehody, při níž auto nečekaně sjede z mostu do řeky. Jackovi se podaří dívku Sally zachránit z topícího se vozu, jeho řidič však již nejeví žádné známky života. V nemocnici se ukazuje, že mrtvý muž je úspěšný politik a guvernér McRyan, jeden z kandidátů na místo amerického prezidenta. Jeho podřízený Lawrence Henry, požádá Jacka, aby s ohledem na rodinu raději pomlčel o dívce, která byla ve voze. Jack později doprovodí Sally do nedalekého motelu. Tím však celá záležitost vůbec nekončí, natočený zvukový záznam naznačuje, že nehoda byla nejspíše někým připravena… (Česká televize)

(více)

Diskuze

gab0

gab0 (hodnocení, recenze)

Trochu mrzuty a unaveny Travolta, pritazlivo naivna pani Allenova. Komicky zaver, pripadalo mi to stymi ohnostrojmi ako otvorenie sezony v Disneylande. Vyborny dej, dalsi skvely kusok od pana Palmu. Trochu som sa ale musel na zaciatku premahat, pretoze pana Travoltu od zhliadnutia plagatu k Pomade moc nemusim. Nie je to moja krvna skupina.

lupuscanis

lupuscanis (hodnocení, recenze)

Igor má samozřejmě pravdu!! V jednom jediném se mýlí, Sally umře. Jinak je pro mě poslední půlhodina jedním z  nejstrašnějších filmových zážitků za posledních asi 5 let - bylo mi z toho doslova fyzicky nevolno. Je to tak neuvěřitelně zhůvěřilá filmařina, že jestli je to chtěné, nebo nechtěné nemůže hrát žádnou roli. O to hůř, o coslušnější filmařina to byla do té doby. Slovo kýč používat nebudu, to bych se musel omlouvat porcelánovejm jelenům. ___ Zkuste srovnat s Antonioniho Zvětšeninou (1966) a Coppolovým Rozhovorem (1974) - pak myslím zhořkne i ta údajná třešinka na dortu... ps: Jediné v čem má recht protistrana: Travolta v závěru nevypadá zrovna ve formě...  

Nin

Nin (hodnocení, recenze)

COŽE? V českým dabingu to vypadá, že SPOJLER Sally neumře? Tak to je gól! :) Mně to přišlo naprosto jednoznačný...

Rob Roy

Rob Roy (hodnocení, recenze)

Davson: Uff, spadl mi kámen ze srdce :)) Koukám že tady jsou velké rozpory - Výbuch se líbí mnohem víc než Dvojník. Já mám třeba Dvojníka radši, je zábavnější, na druhou stranu Výbuch má černočernou pointu....

Davson

Davson (hodnocení, recenze)

Rob Roy: tak před chvíli jsem to dokoukal a může tě ujistit, že kokot nejsi :)

hirnlego

hirnlego (hodnocení, recenze)

A tady bude !SPOILER! - jó, to je tak, když na nějaký film člověk kouká s podřadným dabingem - igi, Sally je na konci mrtvá, protože ji nezachránil včas (já to z překladu pochopila tak, že ve zprávách hlásili, že ona zabila toho útočníka v sebeobraně, ale asi je naživu - což mi ovšem vůbec nesedělo - tak mi Rob poslal titulky a já mohla své původní myšlence dát zapravdu - koneckonců tam ležela s podříznutým hrdlem, přestože poněkud blbě namaskovaným) - a to, že nakonec Travolta našel "dokonalý řev", bylo třešničkou na dortu morbidního dokonalého závěru - protože ten řev byl opravdový a byl JEJÍ.

Rob Roy

Rob Roy (hodnocení, recenze)

Igi, ty se laskavě podívej na ten konec znova, protože jestli Výbuch končí happyendem tak jsem kokot, ano? Pokud nekončí happyendem, tak jsi kokot ty, ano?

hirnlego

hirnlego (hodnocení, recenze)

igi: Tak jinak - on to sice kýč je - ale chtěný (soudě také dle ostatních De Palmových snímků) - prostě to není úplně "navážno". SPOILER: A mimoto Travolta je na konci skvěle psychicky v prdeli - takže totální happyend to není...(btw - lehce jsem znění té věty poupravila, aby to nebylo tak zavádějící)

igi B.

igi B. (hodnocení, recenze)

hirnlego: (igi, jsi si jistý, že je to opravdu takový "kýčovitý happyend"?) - - - JO! Za tu nesmyslnou závěrečnou honičku a hlavně tu scénku záchrany kočičky z náruče vrahovy bych dal mistru DeP. na zadek. A ta symfonie k tomu, to Ti nepřipadlo jako neuvěřititelný kýč? :o) - - - Já teda nedám nikdy pět hvězd filmu, kde geroj odpojí drátek bomby v "sec. 01", natož když sejme lumpa třímajícího strunku milimetr nad krčkem hloupoučké blondýnky. Tyto hollywůendy mě urážejí, a takovým mistrům jako je De Palma to neodpustím dvojnásob. Mám pocit, že to naprosto záměrně podbízivě shodil... :-( Na tři zaslouženě... A sakryš, co je to vlastně mysteriozní? Co na tomhle filmu bylo mysteriozního??? Mysteriozní je podle mě "Lovec démonů"...

Reklama

Reklama