Reklama

Reklama

Výstřel

  • Česko Výbuch (více)
Trailer

Obsahy(1)

John Travolta jako lovec zvuků, který náhodně odhalí zločin... Mladý zvukař Jack Terry se vydává na lov nejrůznějších „ruchů“ k novému filmu natáčenému pro soukromou filmovou společnost. Přitom se náhodou stává svědkem nehody, při níž auto nečekaně sjede z mostu do řeky. Jackovi se podaří dívku Sally zachránit z topícího se vozu, jeho řidič však již nejeví žádné známky života. V nemocnici se ukazuje, že mrtvý muž je úspěšný politik a guvernér McRyan, jeden z kandidátů na místo amerického prezidenta. Jeho podřízený Lawrence Henry, požádá Jacka, aby s ohledem na rodinu raději pomlčel o dívce, která byla ve voze. Jack později doprovodí Sally do nedalekého motelu. Tím však celá záležitost vůbec nekončí, natočený zvukový záznam naznačuje, že nehoda byla nejspíše někým připravena… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (244)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Priemerny thriller, v ktorom sa ukázal mladučký (ešte fešák) John Travolta ako filmový zvukár, ktorému sa podarilo zachytiť zvuk autonehody, ktorá sa ukázala byť vraždou senátora. Brian De Palma je skvelý režisér, o tom niet pochýb, niekedy si však veľmi nešťastne vyberá scenáre. V tomto prípade to však bola asi jasná trefa do čierneho, rovnako ako obsadenie Johna Travoltu. Celkom zaujímavý a napínavý thrillet s veľmi dobrým hereckým výkonom Johna Travolty, bolo na čo sa pozerať. Johnovi skvele sekundovala krásna Nancy Allen známa z Robocopa. Škoda že toho nenatočila viac. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

BLOW OUT je úžastným hereckým koncertem Johna Travolty, který naprosto perfektně zvládl roli zvukaře Jacka Terryho. Zvuk vůbec v tohle filmu hraje obrovskou roli a De Palma si je toho dobře vědom a proto nás nechává slyšet věci, které se zase tak obyčejně ve fimu slyšet nedají. Navíc místy s kamerou dělá absolutně neuvěřitelné věci (úvodní scéna z filmu nebo 720° otočka ve zvukáně). Navíc má příběh velice dobrou konspirační atmosféru a konec je naprosto špičkový. Ten dlouho sháněný výkřik se jim nakonec přece jenom podařilo sehnat. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kdo hledá křik, ten ho najde.. Vic Vega pokládající na toaletě Butche Coolidge gangsterský kabel, zvukař Jack Terry lovící ruchy noční přírody. Víte co mají společného? Travoltu ve špatnou dobu na špatném místě.. DePalmův thriller obsahuje známé autorské prvky, ať už v podobě deviantní obsese nádražími, přítomnosti numero uno záporáka osmdesátých let Johna Lithgowa či různých kamerových fíglů (V.Zsigmondovi se při jedné ze scén musela pěkně zamotat hlava). Bezpochyby zručně natočeno, ale naivní motivace hlavních postav a celková monotónnost příběhu mi nedovolí jít s hodnocením výš. Tanečník John ovšem docela zaválel a co je hlavní, nachystal si odrazový můstek pro záchranu své budoucí kariéry, neboť právě na základě role v Blow Out ho později Tarantino vzkřísil v Pulp Fiction. A tím se nám kruh uzavírá.. Proslýchá se, že po BLOW UP M.Antonioniho a BLOW OUT B.DePalmy, má být letos trilogie o mužích, co končí emočně či jinak vyprázdněni, završena filmem L.vonTriera BLOW JOB, jenž se má převážně odehrávat v Oválné pracovně Bílého domu za dob prezidentování Billa Clintona. No o čem to bude, netuším.. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Depalmovsky vymazlený (dlouhé sugestivní záběry, výrazné kompozice, svícení...) a hustoatmosférický thriller o zvukaři, který při nahrávání zvuku pro filmovou vraždu nahraje zvuk vraždy skutečné a pouští se do nebezpečného pátrání na vlastní pěst. Ocenil jsem jak hrdinu z filmařského prostředí (konkrétně ze studia natáčejícího osmdesátkové vyvražďovačky) v Travoltově výborném podání, tak děsivého profi zabijáka Johna Litghowa a v neposlední řadě krásně smutný konec. ()

mis-ko 

všechny recenze uživatele

Thrille o akom som vždy sníval. Šokujúce tajomstvo ukryté na magnetofónovej páske čaká na svoje odhalenie, bude však výsledok stáť za to? De Palmova forma stúpa a ponúka naozaj mrazivé napätie podporené vizuálnym kumštom majstra (rotačná scéna hľadania záznamu v štúdiu). Záverečná pointa černejšia než smola, je jednou z najlepších vôbec. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (7)

  • Jedná se o druhý a zároveň poslední film, kde se spolu ve filmu setkali John Travolta a Nancy Allen. Prvním filmem bylo hororové drama Carrie (1976). (DruidKarel)
  • První volbou pro hlavní roli byl Al Pacino. Kvůli jeho nedostupnost byl osloven John Travolta, který promptně navrhnul obsazení Olivie Newton-John do role Sally, což De Palma odmítnul. (Matty)

Reklama

Reklama