Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sherlock Holmes zde nastupuje proti svému největšímu nepříteli prof. Moriartymu. Ten je jako pavouk sedící uprostřed obrovské pavučiny - tahá za nitky, sám však žádný zločin přímo nevykoná. Vyřešení případu zde nepomůže, když mu nejde nic dokázat. Sherlock Holmes tedy nenasazuje své detektivní schopnosti. Místo toho používá lstí, triků a převleků. Mimoto řeší další problém. Roky pozoroval britské občany a jejich emoce jako jsou smutek, radost a láska, přičemž si vše zapisoval do černého deníčku. Přesto si však nedokáže vysvětlit pocity své. Je to skutečně láska co cítí k té sličné dívce? (dmk)

(více)

Recenze (3)

liquido26 

všechny recenze uživatele

2,5 Jedna z nejstarších adaptací hry Williama Giletta nám v hlavní roli představuje tehdejšího filmového šviháka Johna Barrymora. (V té ztracené z roku 1916 si hrál Gilette Holmese sám). Příběh obsahuje motivy povídky Skandál v Čechách. Irenu Adlerovou nahradila Alice Faulknerová, do které je Holmes zamilovaný. __ Barrymore není vůbec špatný Holmes, týpek, co hrál Moriartyho není vůbec špatný Moriarty, ale o příběhu to samé bohužel říci nejde. Po většinu snímku jsem se děsivě nudil (a to jsem viděl jenom verzi, která měla 85 minut). Chyběl tomu jakýkoliv švih a spád nebo akce (snad až trochu na konci). Nicméně pro fanoušky slavného detektiva ve všech podobách je to skoro povinnost. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních Sherlocků, který řeší svůj největší a nejzapeklitější příběh. Němý příběh má svoje osobité kouzlo! 60% ()

dmk 

všechny recenze uživatele

Sherlock Holmes zde nastupuje proti svému největšímu nepříteli Prof. Moriartymu. Ten je jako pavouk sedící uprostřed obrovské pavučiny-tahá za nitky, sám však žádný zločin přímo nevykoná. Vyřešení případu zde nepomůže, když mu nejde nic dokázat. Sherlock Holmes zde tedy nenasazuje své detektivní schopnosti. Místo toho používá lstí, triků a převleků. Mimoto řeší další problém. Roky pozoroval britské občany a jejich emoce jako jsou smutek, radost a láska, přičemž si vše zapisoval do černého deníčku. Přesto si však nedokáže vysvětlit pocity své. Je to skutečnš láska co cítí k té sličné dívce? Neviděl jsem moc němých filmů, takže nejsem odbrník v tomto tématu. Přesto si troufám tvrdit, že se jedná o slabý film u něhož jsem se nudil. ()

Reklama

Reklama