Reklama

Reklama

Epizody(7)

Obsahy(1)

Adaptace nedávno vydaného a záhy velmi populárního románu Sussany Clarck. Odehrává se v Anglii na počátku devatenáctého století, kde již po staletí nepraktikovanou magii hodlá zpět na světlo světa uvést mág Mr. Norrell. Poté co šokuje všechny teoretické mágy co jich Anglie má a podmaní si celý Londýn až po nejvyší politické kruhy, získává nadaného žáka Jonathana Strange. Mladík ovšem záhy svými schopnostmi předčí mistra. Jenže magie je dobrý sluha ale zlý pán. A tak dochází k souboji mágů, který nás provází napoleonovskou Evropou přes Itálii a Španělsko zpět do Angliie k magickému vyvrcholení. Příběh, v němž nechybí magie, láska, intriky a fantaskní světy. (catr)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (93)

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Knižní předlohu považuju za jednu z nejlepších knih jaké jsem kdy četl. A proto sem k seriálovému zpracování přistupoval se rezervou. A ta mě velmi zaujala. Seriálová adaptace je oproti knize trochu upravená a pozměněná. Např. zakletí Lady Poleové a Stephena Blacka je v seriálu o dost dramatičtější a děsivější než jak je zobrazeno v knize. A i obsazení všech hlavních postav je výborné. Bertie Carvel, Eddie Marsan, Enzo Cilenti, Charlotte Riley, Alice Englert a Marc Warren byli ve svých rolích excelentní. A i obsazení vedlejsích rolí Drawlighta, Lascelese, Vinculuse a dokonce i Johna Uskglasse se velmi povedlo. K celeému seriálu mám vlastně jen tři výtky. Někdy z toho přímo koukal nápis "Vyrobeno pro televizi", představitel Stephena Blacka mi moc neseděl a finále seriálu mi přes všechnu snahu tvůrce přišlo trochu přitažené za vlasy a s ohledem na seriál tak jako nejslabší část. Ale i tak velmi silné čtyři hvězdy ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Všechno tady funguje skvěle. Příběh ze kterého na vás dýchne Stará Anglie se svou typickou fantasy poetikou, je originální, nešetřilo se ani na tricích, kterých ale nebylo nadužito, herci neokoukaní, ale zato velmi přesvědčiví...není co vytknout...vlastně spíš není důvod, něco k vytknutí hledat. Velmi příjemně strávených 7 hodin. ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Vidím v tom hlavne premrhaný potenciál. Nie jednoduché sa vžiť do sveta s tak nejasnými pravidlami a s postavami, ktorých motivácie nie sú zakaždým pochopiteľné. Buď je to zakorené už v samotnej predlohe, alebo sa stala chyba niekde na polceste medzi ňou a adaptaciou. I keď sa dej odohráva v priebehu rokov, po skončení som mal dojem, že sa v ňom až na úvod a záver väčšinu času neudialo vôbec nič zásadné a celá línia s vojnou bola tak trochu naviac. Tretí diel The Education of a Magician odohrávajúci sa z podstatnej sčasti na portugalskom fronte pritom paradoxne považujem za vrchol celej minisérie a jeho kvality nedosiahlo ani finále. Je to škoda, pretože v jednotlivých momentoch ide o dobre zvládnuté dielo, naviac podporené výbornou výpravou a trikmi. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Jonathan Strange a pan Norrell... Kniha je sice lepší, ale zlatému BBC se opět podařilo skoro nemožné a tak těch sedm dílů opravdu vykreslí dobu, atmosféru, magii i mágy. A to i přesto, že některé věci vynechá a jiné si tam (!!!) svévolně přidá, obzvláště v závěru. Je pravda, že jsem očekávala trochu více války, protože v knize to zabralo daleko víc prostoru, ale na druhou stranu televizní verze příběhu lépe vykreslila linku vztahu Jonathana a jeho manželky. Tam, kde Susanna Clarke zůstávala na papíře strohá, nám BBC podá fakt pěkný obraz, kterému uvěříte (samozřejmě i díky Bertiemu Carvelovi a Charlotte Riley). Co se povedlo na podtrženou výbornou, je obsazení, do jednoho herce tam vidíte všechny ty postavičky jak na šachovnici a po skončení se cítíte zase tak banálně jako po skončení knihy... nevíte, co teď budete dělat. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

To zase jednou Britové zaváleli. Po malinko pomalejším úvodu si totiž pro nás přichystali výtečnou kouzelnickou fantasy lahůdku s nečekaně povedenými triky a napínavou zápletkou, která se v závěrečných dílech rozjede opravdu neskutečným způsobem. Do toho si připočtěte neskutečně zajímavou titulní dvojku, cute manželku Toma Hardyho a výtečného záporáka a máte tu další britský klenot, jenž by vám neměl uniknout. Fakt doufám, že druhé série se ještě přeci jenom dočkáme. ()

Galerie (112)

Reklama

Reklama