Reklama

Reklama

Afro Samurai

(seriál)
  • USA Afro Samurai
všechny plakáty
Trailer

Epizody(5)

Obsahy(1)

Na temnou cestu ve futuristickém feudálním Japonsku se vydává samurai prahnoucí po pomstě za vraždu svého otce, kterou na vlastní oči kdysi v mládí viděl. Ze studia Gonzo se na nás valí přehršle soubojů , krve a končetin poletujících vzduchem. Seriál částečně čerpá z RUROUNI KENUSHIN: TSUIOKUHEN a SAMURAI CHAMPLOO. (gruvacek)

Recenze (91)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nepopsatelné, temné, depresivní. Odehrává se to v perfektním světě. Je to středověké japonsko a řežou se tam katanama, ale vytuněnější bojovníci mají klidně pistole nebo bazuky. V jednom díle se objeví i Afro Droid. Bitky jsou neuvěřitelně stylové podpořené nekompromisnímy přísnými beaty hip hopového guru RZA. A když už děj vypadá obehraně a zdá se, že Afro Samuraj prostě jen jde a kosí, tak přijde nějaký perfektní flashback (dorazil mne 4. díl). Pokud máte odvahu navléct si "number two headband" tak neváhejte a sežeňte si to! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Pomsti mě!!…. Zvláštní animace, která mi ovšem časem zevšedněla. Přece jenom jde jen a jen o pomstu. Spousta akce, animovaná krev není tak strašná a i to svinstvo, které za Afrem zůstává čase omrzí. Člověk musí přistoupit na tu hru, nebrat to vážně. Zasmát se hláškám či se pobavit nad hořícím afrem Afra. Ale že bych to musel vidět 2x…. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Děj - Vítejte do světa, ve kterém vládne jen pár pravidel. Kdo má příslušnou čelenku, je bojovnií číslo 1, je nedotknutelný, je jako Bůh. Skoro. Jediný, kdo s ním smí bojovat, je majitel čelenky druhé, číslo 2. A s ním smí bojovat každý. Afro Samuraj se vydává za pomstou - zabije nynější Jedničku, toho, který zabil předchozí Jedničku, Afrova otce? Uvidíme... Verdikt - Afro Samurai je silácká blbinka bez myšlenky, která se vyžívá hlavně v usekaných končetinách a cákancích krve. Máme jednoho nemluvného hrdinu, který prostě jde jako stroj a přibližuje se svému cíli - odkráglování Jedničky. Do cesty se mu přitom z různých důvodů motají chlapíci další a on je kosí. Všechno komentuje Afrův užvaněný průvodce, postava nesnesitelná a zbytečná. Také je to skvělý zabiják. Tak jako on, nikdo atmosféru zabít nedokáže. Ani další postavy charismatem, skutečností a sympatičností zrovna nehýří. Kdyby alespoň ony souboje, kterých je toto OVA plné, ba je jimi přeplněno, byly pastvou pro oko...ale až tak nejsou. Pro mě hodně slabé ***, a to si to možná ještě rozmyslím. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Vizuálně zajímavé anime, které, podobně jako OVA Hellsinga v japonsko - americké produkci nabízí poměrně expresivní vizuální stránku s důrazem na neustálou kinetiku a především spoustu a spoustu brutality. Za to jednoznačně palce nahoru. Jak je na tom ale jako celek? Epizoda 1 - Number two: Příslib akční nekompromisní zábavy s ne příliš složitou, nicméně velice zajímavou mytologií. Ostře konturovaná animace v neustálém pohybu a obsahově klasická "technologicko - historická questovka". Potěší poměrně solidní nahláškovanost. Jako opening ideální.. ***** / Epizoda 2 - Okiku: Retrospektivní díl, zabývající se mládím malého Afra, z hlediska děje ale po nářezovém první díle velký krok zpět. Potěší nahota, sexuální scéna a opět spousta brutality, jinak ale spíše pomalejší. *** / Epizoda 3 - The Empty Seven Clan: Akce začíná být monotónní a Afrův ukecaný poskok těžce nesnesitelný. Díky bohu, že alespoň finále ve vzduchu má nějaké grády (hudba!!!) a poslední záběr dílu dává tušit, že se v dalších dílech odbudou alespoň nějaké ty "velké dějiny", ačkoliv už je docela předvídatelné, kam to bude směřovat... *** / Epizoda 4 - Kuma: Retrospektivní díl, který udělal z Afra nezajímavou postavu (vše vyřčeno a není moc o co stát) a k pointě se hrabe skrze, sice akční, ale naprosto monotónní nudu plnou zoufalých pokusů o velké emoce. Slabé ** / Epizoda 5 - Justice: A ne... Zklamání, WTF a jeden démonický záporák, který je stejně na celém tomhle samoúčelně brutálním a byť vizuálně zajímavý, obsahově naprosto ubohém anime stejně to nejlepší.. Škoda... *** ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tohle mě úplně rozdrtilo, naprosto úžasná manga s vynikajícím propracovaným příběhem o pomstě. Celá ta legenda o Afro samurai a o bojovnících number one a two, kdy číslo jedna může vyzvat jen číslo 2, ale číslo 2 může vyzvat kdokoliv, mě fakt úplně uchvátila a strašně se mi líbila, krom toho pekelně kravavý souboje, super muzika a zajímavý technostředověký prostředí tomu dodává prvotřídní atmosféru. Dokonalost, snad jen jednu výtku bych k tomu měl a ta směřuje na nepřehledný bojový scény, ale abych pravdu řek, tak mi to ani nějak nevadilo. Mimochodem na Jacksonův hlas se moc netěšte, protože tam fakt mockrát nezazní. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Temná atmosféra, ikonické obrazy a krvavá cesta pomsty. Animace je úchvatná, stejně tak příběh plný nenávisti, zrady a dobře odleželých hlášek Samuela L. Jacksona. Bojové scény jsou nepopsatelné, protivníci čím dál tím lepší a každý z nich nasazuje laťku o něco výš. 90% ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Ultrastylove, so spickovou animaciou a hudbou, plne drsnych hlasok...nieco ako hlbku, ci prepracovany pribeh ale necakajte. Ako prijemna oddychovka je to vsak idealne. Nothing personal. Just revenge.(7.3/10) ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Příběh který je plochý jak prkno a zaobalený do surového obalu z krve a hromady usekaných končetin. Není to nic osobního, prostě jenom pomsta - krutá a nesmlouvavá. Prolínání hlavní dějové linky a flashbacků z minulosti je také hodně zajímavé. Animace a hudba je dost unikátní záležitost. Navíc je tam i několik momentů u kterých jsem si říkal, jestli tohle myslí vážně (RoboAfro, Jinno jako medvěd/ Darth Vader). Ve výsledku jsem z toho měl pocit pocit, jako bych se koukal na animovanou napodobeninu Tarantinova Kill Billa, ale s jedním zásadním rozdílem. Zatímco u hraného filmu na mě všechna ta krev stříkající jako vodotrysk a "cool" souboje v kterých herci překonávají lidské možnosti působí dost hloupě (což je také hlavní důvod proč se nemůžu střízlivý a "nezhulený" dívat na japonské hrané akční filmy) a prostě mě to tak nějak brání tomu abych se do filmu ponořil u anime tenhle problém evidentně nemám. Takže jsem se nechal unést touhle šíleností a nechal se strhnout atmosférou. Nakonec i příběh překvapil pár zajímavými zvraty a finální pointa a rozhovor Afra a Pistolníka mě i přiměl k zamyšlení. Kdyby nebyl Afrův "imaginární kamarád" tak nesnesitelně ukecaná figurka a kdyby byly dialogy okořeněné nějakými opravdu peprnými dialogy, pak bych tomu napálil 5*, ale takhle jen 8/10. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Ke stylu Manga mám zafixovanou japonštinu, tady to je trochu zvláštní poslouchat anglickej dabing a chvíli mi trvalo, než jsem si na to zvyknul, stejně tak bylo divný poslouchat u toho hip-hoperské songy, které mi k tomu jednoduše nepasovaly. Atmosféra je tu příjemně tajemná a dobře koukatelná. Příběh je slabší, od prvního dílu víte jak to dopadne a Afrův kolega tam je jen proto, aby řeč nestála, ale stejně mele jen samé nesmysly, takže po pár dílech začne být docela otravný. Naštěstí to má jen pět dílů, takže se z toho nestane naprostá blbost. Poslední díl se mi líbil nejvíc. ()

predators 

všechny recenze uživatele

...tak ačkoliv se jedná o kreslený film, teda nic pro děti:-) A jak se říká, že by se člověka krve nedořezal, tak tady je červená nejpoužívanější barva:-) Ale pojďme k filmu samotnému...pokud máte nějakou tu lepší tv(rozumějme HD), tak jsou to naprosto vizuální animované orgie, bohužel s malou a asi jedinou vítkou. Některé screeny jsou dost nepřehledné. To může mít však i kladný vliv, a to ten, že se na film podíváte znovu. A ještě v rychlosti, vynikající hudba, dabing S.L.Jacksona a podíváte se na to znovu. Toď vše...75% ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Cool! To se musí vidět. Skvělá vizuální stránka s výbornou hudbou. Bral bych více věcí jako toto. A pak , že klasická animace nemá dnes šanci. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Po třech dílech jsem to chtěl vážně vypnout,,mám rád pořádnou jakožejaponskou-akci na meče ale tohle mi přišlo fakt hodně jednoduché,=boj,bitka,další rváč,další litry stříkající krve a do toho všeho ten nesnesitelně užvaněný alter-hoper s tím svým já jsemnegrztohonejdrsnějšíhomadrfakrghetta přízvukem........Poslední dva díly ale celému příběhu dodaly aspoň jakous takous emocionální,příběhovou a přemýšlivou rovinu,,alterdebil zmizel+vizuální stránka celého počinu+docela dobrá hudba(rap nemusím ale RZA hudbu k filmům umí :) ) = Jde o docela pěknou směsici všehomožného v bublajícím hrnci akce,,hodně jednoduché a přímočaré ale kdo má rád useknuté končetiny,japonské meče,užvaněné a mlčenlivé černochy a rap,ten si příjde a své. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Velmi brutální příběh pomsty Afro Samuraje!!! Přátelé nepřátelé kilinguje se všechno, co stojí v cestě. Protože jen jedna věc je důležitá, být přece samurai number 1 :) Vše podtržené výborným anglinckým dabingem a hudebním doprovodem od RZA. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Mnohí tvrdia, že best Anime Seriál je Berserk. Áno Berserk bol drsný, ale chýbalo mu to, čo som našiel v Afrovi. Rýchlejší spád. Tu to proste "odsejpá". Afro Samuraj je príbeh plný krvi, pomsty a drsnej animácie, na ktorú ma naozaj bavilo pozerať. A ešte musím pochváliť prostredie, cyber-feudálne Japonsko. Fakt, pozeraním tohoto seriálu nemôže nikto nič pokaziť a nebude ani ľutovať. ()

Genryuusai 

všechny recenze uživatele

Jo, musim souhlasit se Subjektivem, že na to jak je Afro Samurai zaměřenej na souboje, tak nejsou až tak uchvacující. Tady to zvlášť zamrzí vzhledem k tomu, jak se to chvástalo, že to čerpá z Kenshina atd. Nejen, že to choreograficky - o ději vůbec nemluvě - Kenshina nepřekonalo, ale ke kvalitám jeho OVy se to ani nepřiblížilo. A to je ta OVA skoro o deset let starší.( Taky mi trochu vadilo to, že anglickej dabing tam občas ulítle nechává japonský fráze, který bohužel i Samuel vyslovuje dost vidlácky. ()

Gereth 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavá kresba a drsňácký hlas Samuela L. Jacksona. Jediné klady tohoto anime. A to je zatraceně málo na to, jaké to posbíralo hodnocení. Příběh je slaboučký a vystačil by tak na jednu epizodu Kenshina nebo Champloo, kterými se údajně inspiroval. Nenajdete tu jediný charakter, který by vás něčím zaujal.(Když nepočítáme ukecaného parťáka. Jeho osudy jsem sledoval převelice pečlivě. Od prvního okamžiku, kdy se objevil, jsem se modlil za jeho smrt.) Pokud vás na 125min dokáže zabavit chlápek, který prostě jde a vraždí vše, co mu přijde do cesty, je toto anime pro vás. U mě to bohužel nefungovalo. // Nejoblíbenější postava: Není // 30% ()

Reklama

Reklama