Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svengali je učitel zpěvu se schopností hypnotizovat dámy, které později končí v jeho náručí. Osud jej zavede až k dívce Trilby, kterou díky hypnóze zbaví bolesti hlavy. Mimo to ale také zjistí, že je obdařena výjimečným hlasem. Využít jejího potenciálu ovšem nemůže, neboť je zamilovaná do mladého herce Billeeho. Nafinguje tedy její sebevraždu a jako loutku ji vozí po evropském turné, dokud je nešťastný Billee shodou náhod nenajde a nerozhodne se svou lásku zachránit za každou cenu. (Holina)

(více)

Recenze (8)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Svengali je takový prapodivný film. Na jednu stranu mi bylo líto že je tak neznámý protože na svou dobu byl parádní a věřím že se lidi v té době báli, ale na stranu druhou to zase není nic extra a některé scény jsou vyloženě k smíchu. Nejvíce mi tady vadily herci kteří se mi zdálo že tu jsou jen aby tu stály a odkecali. Naneštěstí vše zachraňuje příběh který je dost zajímavej a má spád takže moc nenudí. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Komediální část mi přišla hodně křečovitá, a to zabírá hodně místa, ale démonický Svengali všechno vynahradil. Důvod pro tři hvězdy? Zaprvé: postava Svengaliho, napůl komická, napůl hrůzostrašná, a jeho hypnotizující scény stojí za to. Zadruhé: extrémně roztomilá Carmel Myersová. I přes evidentní blond paruku je opravdu hezoučká a nedivím se ani Svengalimu, ani idiotskému panákovi Billeemu, že o ni tak stáli. Hned bych si její akt, tak jako malíři ve filmu, s chutí namaloval, a to jsem jurou malířskou zcela nepolíben. A zatřetí: úžasné kulisy. Nominace na Oscara za výpravu je na místě, protože prostředí, kde se příběh odehrává, je fantaskní a s radostí bych si ho prošel. Nu a k důvodům, proč se na třech hvězdách zastavím, patří naivní a hloupý humor, blbé ostatní postavy, zdlouhavé zbytečné scény a trochu infantilní konec. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Expresionisticky ( výprava ) ladení mystery príbeh, ktorý neponúka mnoho akcie, či napätia, ale má vynikajúcu atmosféru, ktorá pôsobila vo viacerých, podobne ladených filmov onej doby. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

John Barrymore coby Svengali, učitel hudby a hypnotizére, který má vždy hluboko do kapsy a svého nadání využívá k tomu, aby z bohatých žen tahal peníze. Horor to není, i když se o to expresionistickým vyzněním snaží. Některé scény jsou hodně komediální, ale jinak je to spíš drama. Vizuálně pěkné, ale jinak celkem suché. ()

Ammit 

všechny recenze uživatele

Kostýmy jsou ohromující. Už jsem viděla asi pět verzí Svengali-ů a tahle je zatím nejlepší. John Barrymore se svým číháním zpod obočí a naivně přidrzlá Marian Marsh tvoří pěkný pár, a to i přes všechnu manipulaci a hypnózu. ()

Reklama

Reklama