Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinou francouzského komediálního dramatu scenáristky a režisérky Isabelle Mergaultové je nedávno ovdovělý farmář Aymé (Michel Blanc). Jeho manželka zahynula při nešťastné nehodě a muž záhy zjišťuje, že potřebuje do hospodářství ženskou ruku. Obrátí se proto na seznamku, aby mu našla novou ženu. Tak se stane, že odjede do Rumunska, kde se setká s mnohem mladší Elenou (Medeea Marinescuová). Elena se chce dostat do Francie a namluví Aymému, že vždycky chtěla žít a pracovat na farmě. Její strategie zabere, Aymé ji vezme sebou, ale doma kamarádům a všem v okolí namluví, že to je vzdálená příbuzná. Elena ovšem očekává svatbu a je zklamaná, když pochopí, že ji Aymé chce využívat jen na práci. A když si farmář uvědomí, že jeho city k Eleně jsou hlubší než očekával, možná už je na sblížení pozdě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Pol bodu za názov filmu - súvislosť, ktorá pobavila. Na rozdiel od iných, francúzska komédia málokedy urazí. Tak to je aj v prípade tohto filmu. Nečakáte hlboké myšlienky a salvy smiechu - potom sa vám dostane príjemný oddychový film so sympatickou Medeeaou Marinescu, skutočne Rumunkou v úlohe Rumunky. Vhodné na chvíle, keď si chcete niečo pozrieť s návštevou alebo ako rodinný film. ()

prybka 

všechny recenze uživatele

K charakterizaci komediální drama bych se nebál přidat přívlastek romantické. Za romantický film jej považuji, protože láska přemůže oboustrannou vypočítavost. Aymé je tak trochu farmářskou obdobou Melvina Udalla z Lepší už to nebude. Tento film se mi ale líbí více: 1) Protože Aymé se mi víc podobá. :-) Ve filmu jsem se usmíval nad svými vlastními chybami. Milá forma katarze. 2) Aymé zná své limity a nehraje si na intelektuála. Nepřetvařuje se, je takový ťulpas. 3) Aymé nemá vnitřní potřebu druhé urážet, je to mimovolný výsledek jeho neomalenosti a jisté omezenosti. 4) Na filmu se mi líbilo volné tempo, které umožnilo více vyjádřit pohledy, než slovy a příběh prožít. 5) Mám rád pohádky o lásce a když v nich je naděje pro staršího plešouna, musím dát hodně hvězdiček. P. S. Ve společenské hře má Aymé hádat jméno na svém čele - Mylène Farmer. Je to francouzská zpěvačka a podle některých fotek se myslím trochu podobná Eleně. Pěkný kontrast a předznačení. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Francouzský komedie mám rád, vždycky jsou takový pohodový, ale zároveň i hodně vtipný aniž by bylo potřeba nějakých vtipů na doraz, který pak mnohdy přejdou v křeč. Ó, jak jsi krásný je právě přesně ten typ, kde to všechno funguje tak nějak nenuceně a zejména začátek, když nerudnej Michel Blanc hledá náhradu za svojí náhle zesnulou a jen na makání na statku dobrou manželku, je dokonalej. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Ve scéně z restaurace po soutěži s králíky zní písnička od Gilberta Bécaud - Quand il est mort le poėte. (claudel)

Reklama

Reklama