Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinou francouzského komediálního dramatu scenáristky a režisérky Isabelle Mergaultové je nedávno ovdovělý farmář Aymé (Michel Blanc). Jeho manželka zahynula při nešťastné nehodě a muž záhy zjišťuje, že potřebuje do hospodářství ženskou ruku. Obrátí se proto na seznamku, aby mu našla novou ženu. Tak se stane, že odjede do Rumunska, kde se setká s mnohem mladší Elenou (Medeea Marinescuová). Elena se chce dostat do Francie a namluví Aymému, že vždycky chtěla žít a pracovat na farmě. Její strategie zabere, Aymé ji vezme sebou, ale doma kamarádům a všem v okolí namluví, že to je vzdálená příbuzná. Elena ovšem očekává svatbu a je zklamaná, když pochopí, že ji Aymé chce využívat jen na práci. A když si farmář uvědomí, že jeho city k Eleně jsou hlubší než očekával, možná už je na sblížení pozdě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

Shit 

všechny recenze uživatele

Francouzský komedie mám rád, vždycky jsou takový pohodový, ale zároveň i hodně vtipný aniž by bylo potřeba nějakých vtipů na doraz, který pak mnohdy přejdou v křeč. Ó, jak jsi krásný je právě přesně ten typ, kde to všechno funguje tak nějak nenuceně a zejména začátek, když nerudnej Michel Blanc hledá náhradu za svojí náhle zesnulou a jen na makání na statku dobrou manželku, je dokonalej. ()

Reklama

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Pol bodu za názov filmu - súvislosť, ktorá pobavila. Na rozdiel od iných, francúzska komédia málokedy urazí. Tak to je aj v prípade tohto filmu. Nečakáte hlboké myšlienky a salvy smiechu - potom sa vám dostane príjemný oddychový film so sympatickou Medeeaou Marinescu, skutočne Rumunkou v úlohe Rumunky. Vhodné na chvíle, keď si chcete niečo pozrieť s návštevou alebo ako rodinný film. ()

prybka 

všechny recenze uživatele

K charakterizaci komediální drama bych se nebál přidat přívlastek romantické. Za romantický film jej považuji, protože láska přemůže oboustrannou vypočítavost. Aymé je tak trochu farmářskou obdobou Melvina Udalla z Lepší už to nebude. Tento film se mi ale líbí více: 1) Protože Aymé se mi víc podobá. :-) Ve filmu jsem se usmíval nad svými vlastními chybami. Milá forma katarze. 2) Aymé zná své limity a nehraje si na intelektuála. Nepřetvařuje se, je takový ťulpas. 3) Aymé nemá vnitřní potřebu druhé urážet, je to mimovolný výsledek jeho neomalenosti a jisté omezenosti. 4) Na filmu se mi líbilo volné tempo, které umožnilo více vyjádřit pohledy, než slovy a příběh prožít. 5) Mám rád pohádky o lásce a když v nich je naděje pro staršího plešouna, musím dát hodně hvězdiček. P. S. Ve společenské hře má Aymé hádat jméno na svém čele - Mylène Farmer. Je to francouzská zpěvačka a podle některých fotek se myslím trochu podobná Eleně. Pěkný kontrast a předznačení. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Ve scéně z restaurace po soutěži s králíky zní písnička od Gilberta Bécaud - Quand il est mort le poėte. (claudel)

Reklama

Reklama