Reklama

Reklama

Spirit je příběhem zavražděného policisty Dennyho Colta (Gabriel Macht), který se za záhadných okolností vrací na svět jako maskovaný bojovník se zločinem, známý pod pseudonymem Spirit. Ve snaze zbavit Central City zločinu se pouští do boje s těmi nejhoršími kriminálními živly a nezastaví se před ničím, dokud nedojde spravedlnosti ten nejobávanější a nejšílenější z nich – Octopus (Samuel L. Jackson). Spiritovy osudy jsou ale úzce propleteny i s celou řadou půvabných žen, ať už jde o Octopusovu pobočnici Silken Floss (Scarlett Johansson), svůdnou zlodějku Sand Saref (Eva Mendes) či třeba šílenou tanečnici a vrhačku nožů Plaster of Paris (Paz Vega). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (554)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kýble nudy prošpikované vymakanou vizuální stránkou Sin City. Zatímco Sin City v sobě ukrývá silné příběhy, Spirit po většinu času solidně nudí (jednoznačně prim hrají v tomto případě nesmyslné dialogy a monology). Hlavní hrdina je nejmíň charismatický suprhridna co si vzpomínám. Záporák je sice bestiálně dokonale zábavný (S.L. Jackson - takže se není čemu divit), ale tento film není šance zachránit. Slabší komiks v mých očích představuje už pouze Ghost Rider. Nevím jestli je dílem náhody že v obou těchto filmech hrála Eva Mendes. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

I přes těžkopádné dialogy, nejšestákovější zápletku a jen velmi nesmělé pokusy o odlehčení situace má Spirit ve své naivitě a vydřené, daleko za pomyslnou hranu města hříchu stylizované, vizuální stránce něco do sebe. Můj oblíbený Miller si na scenáristické i režisérské stoličce počíná jako ten nejneobratnější slon v porcelánu a já se na něj přesto nedokážu zlobit. Snad protože byla tahle ulička slepá od první klapky a přesto s láskou dokončená. ()

Reklama

KarelR 

všechny recenze uživatele

Bože můj. Nemůžu se rozhodnout, jestli to Miller hůř napsal nebo zrežíroval. Banda slavných herců se skoro dvě hodiny ztrapňuje ve "vizuálně zajímavém příběhu o ničem" a Spirita neznalý divák nejspíš vůbec nepobere, o co tu běží. Proč je ten maník nesmrtelnej? Proč na něj letěj ty baby? A jaktože Sam Jackson přehrává až do aleluja? Miller všechno pošle do bahna už během prvních deseti minut (doslova) a nezvedne se z něj až do konce, kde se dokonce nebojí naznačit sequel. Jako osoba, která má Spirita trochu načteného, říkám ruce pryč a zpátky ke kreslícímu prknu, Franku. Tohle ti krutě nevyšlo. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Spirit je prdel. Strašná prdel. Což je jeho jediná klika. A pak je teda taky ještě příjemě naivní, což se týká především hereckých výkonů a to je také nesporné plus. A taky nevypadá úplně zle, i když nasvícení občas nemá logiku (postavy jsou světlé na té straně, která je schovaná ve stínu apod.) A zbytek? Režisérská neschopnost Franka Millera je trestuhodná, takže díky bohu za to, co udělal. Taky se mohl brát naprosto vážně a dopadlo by to ještě hůř. Ale upřímně - prvních cca 15 minut je naprosto VÝBORNEJCH a i v průběhu se objeví několik skvělých momentů... A jak se tvářím na pokračování? Víte co, "It allways gets worst, before it gets better!" ()

Psema odpad!

všechny recenze uživatele

Will Eisner se otáčí v hrobě a já kroutím hlavou nad tím, jak může někdo svěřit lamě jako je Miller desítky milionů na film, který nemohl dávat smysl ani na papíře, natož, aby z něj něco vypadlo na plátně. Ve výsledku střídá jedna psychedelická sekvence druhou, divák vůbec nechápe, o čem to je a jen si přeje, aby byl konec dřív, než mu z všudypřítomné nemohoucnosti exploduje mozek. Miller umí nechat hezky nasvítit scénu, občas vykouzlí i zajímavý záběr, ale naprosto neví, jak se vypráví příběh a práce s herci je pro něj španělská vesnice. Přehrávajícímu Jacksonovi to ale muselo být jedno, protože je na hraní v hovadinách zvyklý a katastrofální Gabriel Macht se v nejhorším může vrátit do telenovel či romantických komedií. Náznak sequelu beru jako špatný vtip a doufám, že se mi podaří do pár hodin dostat z hlavy scénu, v níž si Eva Mendes kopíruje prdel. WTF? ()

Galerie (83)

Zajímavosti (18)

  • Film se natáčel kompletně před zeleným pozadím. (Dr Lizal)
  • Postavu detektiva Dennyho Colta alias Spirita (Gabriel Macht) vymyslel americký kreslíř Will Eisner. První komiks se Spiritem vyšel v roce 1940 pod nakladatelstvím DC comics. (ČSFD)
  • Některé scény byly natočeny novým typem digitální kamery The Phantom, který je schopen až 1000 snímků za sekundu. Většina filmu byla natočena kamerami Panavision Genesis. (Caszidy)

Související novinky

Woody vyměnil krásu za... zkušenosti

Woody vyměnil krásu za... zkušenosti

15.02.2009

Všechno se točí kolem Woodyho Allena. No... možná ne tak docela, ale my už jsme si s ním dnešní nálož novinek nějak poslepovali ;-). Takže především je tu Woodyho nový film, který asi nebude tak… (více)

Millerova další komiksová vykopávka

Millerova další komiksová vykopávka

22.12.2008

Byl velkou inspirací pro George Lucase. Jeho první dobrodružství si čtenáři přečetli v roce 1928 v pulpovém magazínu Amazing Stories. Pak se proslavil v dlouholetém komiksovém stripu, později se stal… (více)

Když se nedaří, je dobré začít znova

Když se nedaří, je dobré začít znova

07.08.2008

Věděl to Christopher Nolan a rozhodl se natočit Batmana od začátku. Věděl to i Louis Leterrier a dal novou šanci Hulkovi. A evidentně to ví i Frank Miller a Jason Statham. Na comicsovku Daredevil si… (více)

Reklama

Reklama