Reklama

Reklama

Spirit je příběhem zavražděného policisty Dennyho Colta (Gabriel Macht), který se za záhadných okolností vrací na svět jako maskovaný bojovník se zločinem, známý pod pseudonymem Spirit. Ve snaze zbavit Central City zločinu se pouští do boje s těmi nejhoršími kriminálními živly a nezastaví se před ničím, dokud nedojde spravedlnosti ten nejobávanější a nejšílenější z nich – Octopus (Samuel L. Jackson). Spiritovy osudy jsou ale úzce propleteny i s celou řadou půvabných žen, ať už jde o Octopusovu pobočnici Silken Floss (Scarlett Johansson), svůdnou zlodějku Sand Saref (Eva Mendes) či třeba šílenou tanečnici a vrhačku nožů Plaster of Paris (Paz Vega). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (554)

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Fanoušci komiksu by nejraději Franku Millerovi udělali rozsáhlou depilaci třísel, já však s voskem budu otálet a narozdíl od mých "rozzlobených" kolegů budu Spirit vesměs chválit. Pravdou zůstává, že Spirit je blbost. Kdo čeká Sin City okořeněné hezčími herečkami (jde to vůbec?) bude proklatě zklamán (až na ty zadky). Možná bych udělil odpad! pokud bych četl komiks, třeba to tak infantilní opravu být nemělo, nevím, ale stejně jsem se u tohohle výtvoru zasmál víc, než u normálních filmů, jejichž cílem je být vážný jako Buster Keaton a možná ještě víc. Samuel L. Jackson už dlouho neperlil a role Octopuse mu dala možnost opět otevřít své brány infantility a bezbřehý radosti pro ztvárnění těchto týpků, takže už jen za něj dávám tři hvězdičky. Spirit prostě nesmíte srovnávat s ničím. Je to dost svérázný snímek, jenž si stanovil vlastní pravidla, která jsou možná na komiksový film až příliš zvrácená, ale je to prostě tak a pochybuju, že Miller se svým výtvorem nebyl nespokojený. Prostě za tři a víc se v tom nimrat nebudu... ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Frank Miller šliapol do vlastného hovna. Neviem čo Miller čakal, keď vypustil do sveta film, o ktorom sám musel vedieť, že je obrovský nepodarok prakticky po vśetkých stránkach. Stačí ho proste zrovnať so Sin City. Tam kde Rodriguez nádherne previedol na plátno komixový vizuál, tam Miller len lacno filtruje obraz, tam kde Rodriguez šikovne pozliepal viaceré epizódy príbehu do funkčného celku, tam sa Miller lopotí s epizódnym príbehom rozťahaným na celovečernú stopáž...a tam kde excelovali výborný herci vo výborných rolách, tuná sa aj sebelepší herci trápia s postavami ktoré sú len chabým obrazom svojich komixových predloh. Toto by nedopadlo dobre ani keby žiadne Sin City nebolo natočené. (3/10) ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

SPIRIT mě docela potěšil, asi o to víc kvůli všem těm negativním ohlasům a tedy mým nulovým očekáváním. Dalo mi chvíli zvyknout si na ten na první pohled nepřesvědčivý, podivný mišmaš a neříkám, že se vše ideálně vyvedlo, nebo že to dokonale funguje, ale jako celek mi to prostě nakonec dobře sedlo. Od půlky už jsem se víceméně jen bavil. A když ne, nahradila mi to ta vizuální paráda (v HD zvlášť), výtečný Samuel L. Jackson a s ním spojená spousta srandy. Takže jako nenáročná zábava proč ne za slabší 4*. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Frank Miller se bezpochyby pokoušel o záměrnou parodii, jíž chtěl podepřít a ozvlášnit (ne)barvitě zvolenou vizuální formou, ani s jedním však neumí řádně zacházet, stejně jako se solidně rozvrženou a následně nevyužitou ústřední zápletkou. Film drhne celkově i v jednotlivých situaích, v nichž tak jakýkoliv pokus o vtip mizí v prvních desítkách vteřin a postavy nemají víc než jednu vrstvu, do čehož bohužel spadají i odpovídající herecké výkony, resp. přehrávání většiny zúčastněných. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Akční krimi opravdu NE. Ale komendie která zachází až k parodii a nenápadně ale přesto s grácíí smazává hranice mezi těmito žánry, určitě ANO. Přesto se Frank MIller neodpoutal od těch akčních/krimi šablon úplně, a to film kazí a diváka mate. Hrdinové, ať už kladní a nebo záporní jsou propracováni do extrému, stejně tak dialogy a scénář. Hrají si s divákem, a předkládájí mu hromadu banalit, které jen tak někdo neustojí. Když se na tenhle snímek člověk podívá v globálu, záměr je jasný a režisér si za ním jde od prvopočátku. Lauria,Johansson a Paulson jsou ve svých rolích opravdu dobří, věřil jsem jim každé slovo. Za mě 70% ()

Galerie (83)

Zajímavosti (18)

  • V rozhovoru pro magazín Total Film Frank Miller přiznal, že těsně před natáčením scény s herečkou Paz Vega křičel "Stop!" místo "Akce!", jelikož byl roztržitý z jejího kostýmu. (Dr Lizal)
  • Film se natáčel kompletně před zeleným pozadím. (Dr Lizal)
  • Frank Miller nad režírováním filmů hodně váhal. Měl strach, že si bere velké sousto. (Pattrick)

Související novinky

Woody vyměnil krásu za... zkušenosti

Woody vyměnil krásu za... zkušenosti

15.02.2009

Všechno se točí kolem Woodyho Allena. No... možná ne tak docela, ale my už jsme si s ním dnešní nálož novinek nějak poslepovali ;-). Takže především je tu Woodyho nový film, který asi nebude tak… (více)

Millerova další komiksová vykopávka

Millerova další komiksová vykopávka

22.12.2008

Byl velkou inspirací pro George Lucase. Jeho první dobrodružství si čtenáři přečetli v roce 1928 v pulpovém magazínu Amazing Stories. Pak se proslavil v dlouholetém komiksovém stripu, později se stal… (více)

Když se nedaří, je dobré začít znova

Když se nedaří, je dobré začít znova

07.08.2008

Věděl to Christopher Nolan a rozhodl se natočit Batmana od začátku. Věděl to i Louis Leterrier a dal novou šanci Hulkovi. A evidentně to ví i Frank Miller a Jason Statham. Na comicsovku Daredevil si… (více)

Reklama

Reklama