Reklama

Reklama

Prosincoví kluci

  • Austrálie December Boys
Trailer 2

Obsahy(1)

Príbeh štyroch chlapcov zo sirotinca, narodených v decembri. Pri príležitosti ich narodenín podniknú výlet k moru. Mladý pár, nachádzajúci sa na pobreží, prejaví záujem o jedného z nich. Priateľstvo nerozlučných kamarátov je zrazu podrobené ťažkej skúške. Ktorý z nich bude vybraný a nájde si svoju novú rodinu? (jojoping)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (89)

CSSML odpad!

všechny recenze uživatele

První moje myšlenka spojená s tímto dílkem byla, kde si Harry zapomněl brýle. Roli pošahaného čaroděje tomuhle hejskovi hned tak někdo neodpáře. Nečekal bych, že v padesátých letech už byly takové kurvy, ale kdo ví. Podle paní vychovatelky Bůh nemá rád motorky, to už bych spíš souhlasil s Blonďákem, že nemá rád idioty, mezi něž tvůrci filmu beze sporu patří. Zahrnutí katolických reálií do takového amorálního snímku je vskutku výsměchem. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Původně jsem chtěl dát 3*, ale tak nějak nemůžu. Mám totiž problém s tím, že tady byl promrhán takřka milionový námět, zadruhé mě iritovaly ty fantasmagorické náboženské iluze (jakkoliv to bylo myšleno v nadsázce) a zatřetí tvůrci nepochopitelně zazdili romantickou linku mezi Lucy a Mapsem. Navíc závěr je jen těžko uvěřitelný. Nejde vyloženě o nepovedený film, ale výše vyjmenované skutečnosti mě prostě vadily. 50% ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Nečekaně příjemné překvapení, kterému se podařilo navodit přesně tu kouzelnou a neopakovatelnou atmosféru úžasného klukovského dobrodružství s prvními láskami, klukovskými spory, kouzlem prázdninové volnosti a malebnou nádherou zátoky, která nemá daleko od představy ráje. Do toho všeho byl navíc nenásilně, citlivě přimísen smutek a bolest ztráty v mnoha podobách, hořké kapky dospívání i pomíjivost štěstí. Potěšila krásná Giaccova hudba i příjemně nenásilné herecké výkony, třeba Teresy Palmerové, která dokázala dokonale charakterizovat svou postavu i pocity téměř neznatelnými gesty. Zkrátka jeden z těch malých nenápadných filmů, na které nezapomenu. ()

AIMÉE 

všechny recenze uživatele

December boys určitě láká na fakt, že tu hraje Daniel "Potter" Radcliffe. A ačkoli má jeho postava jedinečný kukuč, je to asi tak všechno. Filmu by určitě víc 'slušelo', kdyby se jednalo o televizní počin, jelikož zápletka, herci, a (proboha) především ten konec nedosahují převratných kvalit. Závěr, ten beru jako nejslabší článek v tomto snímku. Čistý průměr. ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Předesílám, že jsem nebyl fanouškem Daniela Radcliffa. Měl jsem dojem, že role Harryho Pottera ho musela za dlouhá léta naprosto zdeformovat. O to více rád jsem, jak moc jsem se spletl. Nejen, že Daniel nezdeformoval, ale dokáže zahrát postavu, která se v průběhu filmu mění a vy máte pocit, že se měníte s ní. Je to něco fascinujícího - taková tiráda beze slov. Krásné prostředí, krajina, příroda... To je jeden z faktorů, díky kterému vás film utáhne, ale rozhodně není hlavní. A totéž platí o krásné melancholické hudbě a závěrečné písni Petera Cincottiho, která sedla naprosto dokonale. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • Všichni chlapci dorazili do sirotčince v prosinci a slaví v tomto měsíci narozeniny, od toho se odvozuje název filmu. (D3VIL)
  • Celosvětová premiéra proběhla 9. září 2007 v Melbourne. (BMW12)
  • Aby Daniel Radcliffe vyslovoval s věrohodným australským přízvukem, trénoval již šest měsíců před začátkem natáčení. (D3VIL)

Reklama

Reklama