Reklama

Reklama

Lovec pokladů Ben Finnegan touží najít poklad zvaný Královnino věno, který se potopil společně se španělskou lodí Aurelia. Zatím se však potýká s finanční tísní, která je stále horší. Dluží peníze gangsterovi přezdívanému Velký Králík. Navíc nestihne rozvodové stání a přijde nejen o manželku Tess, ale také o zbytek skromného majetku. Finn využije náhody, která mu do cesty přivedla milionáře Nigela Honeycutta, pro něhož pracuje Tess jako stevardka. Díky záchraně klobouku jeho dcery se dostane na jeho jachtu a milionáře natolik zaujme, že získá jeho pomoc při hledání pokladu. Ukáže se však, že není jediný, kdo po něm pátrá. Při honbě za pokladem jde o život a Finn se musí rozhodnout, jestli je pro něj přednější poklad, nebo Tess. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (283)

Botič 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterém Matthew McConaugheyho pořád někdo mlátí do hlavy a není to zábavné? Kde se stala chyba? Už chybí jen prdící lachtani. Další neromatická, nekomediální óda Andy Tennanta - režiséra, který svými posledními kousky poslal žánra do horoucích pekel. Další film za trest zasluhující nálepku Never More. Kate Hudson a Matthew McConaughey spolu v jednom filmu? Kdykoliv, ale ne v Bláznově zlatu! To mě raději sejměte hadrem. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zřejmě jsem měl jen lepší náladu, zřejmě jsem se potřeboval vzpamatovat z té nevtipné komedie Morganovi, kterou jsem včera viděl, ale tohle mi celkem káplo do noty. Teda, napíšu to takhle - Bláznovo zlato není nějaká extra komedie, kde byste se váleli smíchy po zemi, to ne. Také se ukazuje, že Tennant zůstane, zřejmě navždy, režisérem jen jedné opravdu nadprůměrné komedie. Ale jak říkám, pokud to srovnám s včerejšími Morganovými, kde jsem se zasmál jednou za půlhodinu, tak tohle je mnohem příjemnější a mnohem snesitelnější. Hlavně proto, že na Kate Hudson se pěkně dívá (a co teprve na Alexis!) A ani Matthew "na co potřebuju tričko, když mám tak pěkné břicho" McConaughey mi nevadil. Kdyby se film vyhnul některým opravdu WTF momentům (chycení klobouku) a přidal více odhalené Kate nebo Alexis (klidně obě najednou, to bych fakt snesl :-)) šel bych i výš, než na mých 60 %. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Prostředí 9/10/// +Matthew McConaughey opět táhne, s Kate Hudson vytváří dobrou dvojici, potěší Alexis Dziena, hloupější barbínu jsem neviděl .-) dobrá akce a humor, nechybí tu nic z dobrodružného žánru -občas mohlo být ještě vtipnější, přeci jen to hraje víc na vážnější notu/// Letní dobrodružství s honbou za pokladem jak má být. Je tu snad vše co by jste v dobrodružném žánru hledali. Na jediné co tady nenarazíte je nuda, která ale k tomuhle žánru stejně nepatří. Budete se výborně bavit, film vám zvedne náladu a udrží si i vaši pozornost ať už pěknými záběry nebo trefnými dialogy./// Celkem 80%/// ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Někdy před rokem jsem vydržel jen polovinu a shodou náhod jsem teď vydržel tu zbylou půlku. Je to blbost, kde mají dámy prázdnější vršek plavek než Matthew McConaughey, ale celkem se to dá. Ono kdyby se to bralo vážně a vynechaly se všechny ty blbosti, tak by to bylo o ničem. Takhle je to aspoň pro někoho zábavný výplach. Po letech bych skoro i jednu hvězdičku přidal, protože jsem film vydržel celý a dokonce na závěr čekal, jak to teda dopadne. Navíc jsem až časem (s přibývajícími lety a ubývajícími vlasy) ocenil rozkošnou postavičku Alexis Dzieny. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack George Fenton: 1. Fool's Gold Legend and Main Title [4:25] ,2. Where's the Boat? [1:34] ,3. Debt Collector (Bigg Bunny) [2:06] ,4. Man Overboard [3:01] ,5. Late for the Hearing [2:07] ,6. Where's the Plate? [1:31] ,7. The Nigel Factor [1:53] ,8. Saving Gemma's Hat [2:06] ,9. Aurelia and the Queens Dowry [5:31] ,10. The Stand Off (Fool's Gold Theme) [1:56] ,11. Sabotaging the Grid [3:46] ,12. Tess's Theme [1:24] ,13. The Day Dive [2:45] ,14. Discovering the Canon [2:21] ,15. The Aurelia Stone [4:47] ,16. Trouble in the Churchyard [2:09] ,17. A Deathtrap [2:09] ,18. Finn to the Rescue [2:08] ,19. The Treasure, the Kidnap and the Sea plane [5:42] ,20. A nice... soft... landing (Tess's Theme) [1:41] ,21. Sharing the Spoils [1:50] ,22. Love and Affection - Majek Fashek [3:26] ,23. You Can Get It If You Really Want - Desmond Dekker [2:39] ,24. Call Me Thumper - Classic [2:34] ,25. Truly Madly Deeply - The Dualers [2:50], ()

Galerie (25)

Zajímavosti (9)

  • Postava "Moe Fitche" byla inspirována hledačem pokladů Melem Fisherem. (Pethushka)
  • Scéna, kdy Tess udeří Bena po odchodu ze soudní budovy, byla natočena před Vice-Chancellor's Building na Queensland University of Technology. (Pethushka)

Související novinky

Zemřel Donald Sutherland

Zemřel Donald Sutherland

20.06.2024

Přichází velmi smutná zpráva ze Spojených států. Ve věku osmaosmdesáti let odešel americký filmový velikán a plodný herec s přibližně dvěma stovkami filmových a televizních rolí na svém kariérním… (více)

Reklama

Reklama