Reklama

Reklama

Lovec pokladů Ben Finnegan touží najít poklad zvaný Královnino věno, který se potopil společně se španělskou lodí Aurelia. Zatím se však potýká s finanční tísní, která je stále horší. Dluží peníze gangsterovi přezdívanému Velký Králík. Navíc nestihne rozvodové stání a přijde nejen o manželku Tess, ale také o zbytek skromného majetku. Finn využije náhody, která mu do cesty přivedla milionáře Nigela Honeycutta, pro něhož pracuje Tess jako stevardka. Díky záchraně klobouku jeho dcery se dostane na jeho jachtu a milionáře natolik zaujme, že získá jeho pomoc při hledání pokladu. Ukáže se však, že není jediný, kdo po něm pátrá. Při honbě za pokladem jde o život a Finn se musí rozhodnout, jestli je pro něj přednější poklad, nebo Tess. (TV Nova)

(více)

Recenze (282)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $70miliónovTržby USA $70,231,041Tržby Celosvetovo $111,231,041Tržby za predaj DVD v USA $20,597,556 //počet predaných kusov 1,235,387║ Dalo sa to zniesť, čakal som väčšiu hrôzu ale nie je to o nič viac, než zlátanina ako Sahara. V podstate ide o tuctové ako že dobrodružstvo v nezáživnej réžii, kde nie je ani jednej poriadnej momentky, čo by pôsobila pre dej osviežujúco. /40%/ ()

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Podle traileru jsem čekal oddychovou zábavu a nakonec jsem dostal fádní dialogy, nudné scény a povětšinou hloupý a již okoukaný humor. Fool's Gold jako romantická komedie neuspěla a jako akční film už vůbec ne, to už Nick Slaughter ve svém TV seriálu "Tropical Heat" je na tom o něco lépe a ani pěkná scenérie a holky v bikinkách nezachrání především špatný scénář a režii, což jsou hlavní nedostatky tohoto filmu. (3/10) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jsem silně nespokojen. Kate Hudson totiž ve filmu neměla ty rajcovní plavky co má na plakátu a navíc ve skutečnosti nemá ani takový kozy co má plakátu. Ve filmu má na sobě totiž černý dvoudílný plavky. Záběry na její zadek jsou všehovšudy jen dva. Za to skvěle vypracovanou postavu Matthew McConaugheyho mi homouš za kamerou cpal na plátno snad každou druhou minutu. Naštěstí oba dva hlavní hrdinové jsou krásně opálení, protože kdyby byli bílý jako tvaroh, celej příběh by stál za hovno. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Nie až taká katastrofa, ako tvrdia legendy. Áno, je to zle natočený a celkovo blbý film, ale keď človek očakáva najhoršie, nakoniec sa uspokojí aj s tými zopár obstojnými gagmi, sem-tam nejakou akčnou scénou a celkovo svižným tempom. Alexis Dziena je v tejto úlohe guilty pleasure. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Zaciatok takmer vtipny kvoli Matthewovi (skakajuca adrenalinova zaba žužla s kotvou na nohe)...stred filmu takmer vtipny kvoli Alexis a koniec...not funny at all. A ta hudba...Jesus fuckin christ...Ale no dobre, na jedno skouknuti po lobotomii mozgu, okay... ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Blázen ten, kdo si vykope hrob a producentům zlato. Důrazné varování: Andy Tennant není zárukou kvality. Tato slátanina není romantická, ani komedie a jediný akční moment je pod vodou, když si svalnatý Mathew hraje na zfetovanou ropuchu. Guilty pleasure momenty jsou všehovšudy tři, vtipné vtipy dva a sympatický pouze chudák Donald Sutherland, který si přilepšuje k důchodu. Pokud hledáte crossover mezi Lovci pokladů, Piráty z Karibiku, Rosamunde Pilcherovou a Cestománií, jste na místě. Pokud máte IQ pod 100, hoďte kotvu.Pokud vás láká přítelkyně, pozvěte ji za ušetřený obnos na večeři. Žaludek je lepší plnit než vyprázdnit. P.S. Už jsem se zmínila, že je to dlouhé jako aglomerace Mexico City? Že hudba se pohybuje mezi karibskými náladovkami a dramatickými ozvěnami dobývání nových světů? Že Matthew a Kate to se solárkem přepískli? Že je tam dívčina, jejíž nejchytřejší věta je "I am dumb?" Že snaha o dobrodružství přípomíná slepici, která dvakrát zahrabe a najde zrno? Že jsme při tom zkonzumovali celoroční průměrné zásoby cukrovin na obyvatele ČR? Že jsem se slzou v oku vzpomněla i na Superbad? :) 30% ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack George Fenton: 1. Fool's Gold Legend and Main Title [4:25] ,2. Where's the Boat? [1:34] ,3. Debt Collector (Bigg Bunny) [2:06] ,4. Man Overboard [3:01] ,5. Late for the Hearing [2:07] ,6. Where's the Plate? [1:31] ,7. The Nigel Factor [1:53] ,8. Saving Gemma's Hat [2:06] ,9. Aurelia and the Queens Dowry [5:31] ,10. The Stand Off (Fool's Gold Theme) [1:56] ,11. Sabotaging the Grid [3:46] ,12. Tess's Theme [1:24] ,13. The Day Dive [2:45] ,14. Discovering the Canon [2:21] ,15. The Aurelia Stone [4:47] ,16. Trouble in the Churchyard [2:09] ,17. A Deathtrap [2:09] ,18. Finn to the Rescue [2:08] ,19. The Treasure, the Kidnap and the Sea plane [5:42] ,20. A nice... soft... landing (Tess's Theme) [1:41] ,21. Sharing the Spoils [1:50] ,22. Love and Affection - Majek Fashek [3:26] ,23. You Can Get It If You Really Want - Desmond Dekker [2:39] ,24. Call Me Thumper - Classic [2:34] ,25. Truly Madly Deeply - The Dualers [2:50], ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ne tak tohle vazne neni zadna seriozni honba za pokladem s uplatnovanim spickovejch znalosti a hledanim stop. Mnohem vic to pripomina takovy letni dobrodruzstvi, kde se parta lidi flaka na plazi a nahodou objevi poklad. Ono se ani neni moc co divit, zhruba tak pulka postav tady moc rozumu nepobrala a chovaj se jak retardi. Samozrejme v cele s McConaugheym. To je takovy opaleny vysvaleny hovado, ktery se neustale usmiva, nez mu neco dojde muze si clovek skocit na zachod a kazdou chvily ho nekdo sereze. Ale nastesti taky maximalni sympatak, kterymu musite fandit. Hudson je tradicne roztomila a ostatni sice tak extremne nevynikaj, ale jsou taky v pohode. Jelikoz jsem ale ani zadny hardcore hledani pokladu necekal a byl jsem pripravenej spis na romantickou dobrodruznou komedii, dostal jsem presne to, co jsem cekal, do toho sem tam nejakou uchazejici akci a prekvapive i nejakej ten cakanec krve, takze jsem spokojenej. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Co má jako být lákadlem pro diváka v této slané taškařici?? "Valcha" Matthewa McConaugheyho?? Narážky Kate Hudson na sex?? Může být, protože určitě to nejsou scénář, atmosféra, logika, dynamika nebo dobrodružství. Obrovská nuda. A nic na tom nezmění ani pár akčních minut. Postavy jsou bez správného náboje a motivace, řeší se klišovité chujoviny a než se vůbec začne pátrat po pokladu, uběhne nejdelší hodina za posledních x dní. No a když si pak dají hrdinové vše do souvislosti, přičemž je podporuje náhoda, čekal jsem na vyzvednutí pokladu, který by svým objemem zaplnil podpalubí zmíněné galeony Aurelie. Ups, chyba. To nebylo bohatství, ale majetek průměrného jednookého piráta za jedno akčnější dopoledne. Nechutné. 70 miliónů dolarů(rozpočet)/110,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vzala sis chlapa kvůli sexu a pak jsi doufala, že bude chytrej." Ano, tak to ve světě chodí. Tess však prozřela, rozvedla se s dobrodruhem Finnem, ale při následném hledání pokladu zase společně přišli na to, že ony směšné kopulační pohyby byly vždycky pevným základem jejich vztahu. Tomu taky rozumím, leč romance je to tak nějak průměrná, dobrodružství poměrně okoukané, pár fórků lehce přehnaných, ale nemohu opomenout jistou chemii mezi hlavními představiteli a skvěle tupoučkou milionářskou dcerku, což mi k průměrnému hodnocení bohatě stačí. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Příjemně mořský dobrodružný film. Myslím, že svůj účel pobavit, zabavit splnil. Ikdyž narážky Kate Hudson na Finnův skvělý sex se časem omrzí. Některé vtipy jsou na rozhraní vtipu a trapnosti. Ale stejně se mi líbí způsob, jakým Tess roznáší talíře a mlátí Finna. 3,5* ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Naprosto jednoduchá dobrodružná komedie postavená na typickým příběhu o hledání pokladu dvěma stranami, z nichž jedna je tzv. hodná a druhá tzv. zlá, ale s tim se počítalo a když se v tom člověk nebude moc šťourat, tak to prostě pobaví a to hodně, sice ze začátku převládá spíš trapnost nad zábavností, ale jakmile se to trošku rozjede, tak to je výborná oddychová zábava s tu a tam zajímavou a napínavou akční scénou. Škoda jen, že je mírně přemrštěná délka, stačilo by 90 minut, ale já sem stejně spokojenej a Kate Hudson to v plavkách sluší. 3,5* ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Přes azurovou hladinu Karibiku se občas na dně zaleskne mince humoru nízké hodnoty - dynamika, dobrodružný drive a košile Nicka Slaughtera však zcela chybí. Když už nic, mohl si alespoň McConaughey na Kate Hudson zasurfovat a opravdu tím mám na mysli ten vodní sport.. Shrnul bych to asi takhle - zatímco do bronzova opálené Matthewovo těéé-lo nikdy nevybledne, o vzpomínce na Fool´s Gold se to samé rozhodně říct nedá.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Keby bola aj prvá hodinka tak skvelo svižná, vzrušujúco dobrodružná a podarene vtipná, neváhal by som napariť tomu štyri hviezdičky ani mikrosekundu. Ona totiž bola prvú hodinku len nenápadne vtipná a to dobrodružstvo malo naozaj zbrzdený nádych. Chýbala tomu začiatočná pointa, pretože od tej sa to odpichlo až na prelome filmu. Herci sa tiež len hľadali a medzi Kate a Matthewom to začne klapať až v závere. Neviem, kde bola dovtedy v týchto aspektoch chyba, ale nakoniec som bol veľmi rád, že som sa v závere skvelo bavil. 70%. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Dobré obsazení, několik dobrých gagů a situací a to je asi tak všechno. Slabý příběh, mnoho nudných pasáží a celkově nic nového pod sluncem, jednoduše oddechová komediální jednohubka u které se nemusí používat mozek, mé hodnocení 2 hvězdičky... ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Strašně nudnej film. Nic víc se k tomu nedá říct, nechápu, jakou záhadou se mi dostal na disk. Vim stoprocentně, že za pár dní si z toho filmu nebudu pamatovat vůbec nic. Absoblbolutní blbost. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterém Matthew McConaugheyho pořád někdo mlátí do hlavy a není to zábavné? Kde se stala chyba? Už chybí jen prdící lachtani. Další neromatická, nekomediální óda Andy Tennanta - režiséra, který svými posledními kousky poslal žánra do horoucích pekel. Další film za trest zasluhující nálepku Never More. Kate Hudson a Matthew McConaughey spolu v jednom filmu? Kdykoliv, ale ne v Bláznově zlatu! To mě raději sejměte hadrem. ()

Reklama

Reklama