Reklama

Reklama

Noci v Rodanthe

  • USA Nights in Rodanthe (více)
Trailer 3

VOD (1)

Čtyřicátnice Adrienne Willisová vypraví své dvě děti na víkend s otcem, který rodinu opustil kvůli mladší ženě. Ten jí řekne, že by se k nim chtěl vrátit zpět. Adrienne si vyžádá víkend na rozmyšlenou. Má ho strávit v motýlku na pláži v Rodanthe, o který se bude starat během nepřítomnosti majitelky, kamarádky Jean. Jediným hostem je doktor Paul Flanner. Osamělý muž Adrienne požádá, aby s ním povečeřela. Vyprávějí si o svých životech a Adrienne se dozví, že je Paul rozvedený a má dospělého syna, také lékaře, s nímž však již déle než rok nemluvil. Jeho spory se synem vyvrcholily po operaci, při níž nečekaně zemřela paní Torrelsonová. Její manžel Robert a syn Charles žijí v Rodanthe. Paul sem přijel proto, aby je kontaktoval. Dvojice se pomalu seznamuje a společnými silami se snaží zabezpečit dům před blížícím se hurikánem. Během zuřivé bouře se definitivně sblíží. Jsou zamilovaní, tráví spolu čas na pláži, zajdou si na taneční slavnost v Rodanthe, ale ještě předtím Paul navštíví Torrelsona. Čas běží a Paula čeká cesta do Ekvádoru za synem. Adrienne slíbí, že na něj bude čekat. Jejich nečekaně zrozené lásce se však do cesty postaví nelítostný osud. (TV Nova)

(více)

Recenze (134)

Tetsuo odpad!

všechny recenze uživatele

Vidět poníky a umřít. Tenhle film je námět na diplomku o tom, jak vzniká kýč. Obávám se navíc, že ten příběh uráží inteligenci žen všeho věku. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

To jsem si takhle pustil televizi, naladil po dlouhý době socka kanály a doufal, že v nich bude dávat něco, co jsem ještě neviděl. Dávalo. Na Nově. Tenhle film, kterej by byl v televizi Růžičkový ve Slunce Seno místo Angeliky, kdyby to Troška natočil o pár let pozdějc. Pro starší ženský podle mě ideál. Podle mě film plnej neuvěřitelnejch kýčů, kde vrcholem je závěr s koňmi běžícími podél pláže. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $41,850,659Tržby Celosvetovo $84,375,061Tržby za predaj DVD v USA $18,338,873 //počet predaných kusov 1,073,264║ škoda že to neskôr príde na moc presladčenú limonádu ale napätie pri búrke má grády /45%/ ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Prepacte, ale mne sa to pacilo...A to mam za chvilu 27 :D Romanticka vlna ma prevalcovala, pohadzala zo strany na stranu a vyflusla uplne vystavenu a dokrkvanu :) Nehanbim sa za to, davam 4 :) ()

Bluntman odpad!

všechny recenze uživatele

Když obalíte hovno do celofánu, napíchnete na něj rybářský háček a budete ho prodávat královně, stále jde o onen nevábný produkt. Mám za to, že u NOCI V RODANTHE nemůže vlhnout cílová divácká skupina - tj. ženy po přechodu (jestli vlhnout ještě mohou), protože se nejedná ani o povedený brak, nýbrž vypatlaný kýč, který si hraje na něco víc. 0/10 ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nic, co by jen trošku znalý romantický divák neviděl mnohokrát jinde a to bohužel včetně emočně bohaté závěrečné třetiny. Sparksovu předlohu sice neznám, ale už podle nástinu děje je jasné, že si tentokrát vybral slabší chvíli, ve které se originalita hledá jen velmi těžko. Když pak adaptace přidá prapodivný střih a nepadnoucí písničkový soundtrack, je rozhodnuto. V Rodanthe už žádnou noc strávit nechci. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Oba dva se před lety pro něco rozhodli. Oba tomu obětovali prakticky všechno. On volil kariéru, ona rodinu. Přesto ani jeden z nich není šťastný. Nyní se potkávají v jednom hotelu na pobřeží, kde si oba chtějí pročistit myšlenky. Zbytek už necháme zcela na Nicholasi Sparksovi, spisovateli, který stojí už za Zápisníkem jedné lásky nebo za Vzkazem v láhvi. Jo, je to kýč. Ale dívat se na něho dá. A to především díky ústřednímu duu (nestárnoucí Gere a stále půvabná Lane). Přesně vím, komu se tohle bude nadmíru zamlouvat.. TA nebude řešit to, že scénář rozhodně neplatí za to být filmu nějakou oporou a zároveň bude po shlédnutí doufat, že za rohem skutečně bude čekat ten pravý. Nejlépe s tváří Richarda Gerea.. Když se my ostatní určitým fakt přepáleným scénám přestaneme smát, dostane se nám nenáročná jednohubka, jejíž devět desítek minut poměrně rychle uběhne, příliš nenaštve a určitě „potěší“ zvlášť cyniky!! ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Já bych to tak strašně, jako ostatní, neviděl. Jasně, není to film, který by vsázel na dokonale prokreslené postavy (naopak, nevím, jestli Sparks nebo scénárista, každopádně jeden z nich se snažil o to, aby ty postavy tak složitě vypadaly, ve skutečnosti jsou ale k smíchu jednoduché a černobílé) ale je to taková neškodná, ne moc hloupá romantika. A to mi občas stačí. Jistě, mohl bych na tom najít spoustu chyb, ale ani se mi nechce. Jen mě celkem zaráží, proč James Franco, který zde hrál syna Richarda Gerea, nebyl uveden v titulcích? 50 %. ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Opravdu průměr průměrů, Richard Gere už moc dlouho "nemá štěstí" na dobrý film. Často na hraně nudy, ale přeci jen to z mého pohledu trošku zachránil rozhovor s manželem mrtvé pacientky a nekýčový (tím samozřejmě nemyslím ty poníky), přesto nadějný konec. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Příjemné, pohodové, milé, ale tak trochu sentimentální, kýčovité a přeslazené romantické drama, na které se dá bez problémů kouknout, ale nenabízí nic originálního či dosud neviděného. Přesto mě to však dokázalo zaujmout a čas s filmem strávený utekl docela rychle. Jistě, byly zde i slabší scénky, u kterých jsem se docela nudil, ale ve výsledku to byl příjemný film, který mi sice zřejmě k srdci nepřiroste a patrně ho už asi nikdy znovu neuvidím, ale na jedno zhlédnutí je to plně vyhovující romantické drama, a o to zde zřejmě jde. Samotné prostředí, kde se film celou první polovinu odehrává, je nesmírně příjemné, zajímavý hotel na pláži, v něm pouze dva lidé, do toho přijde hurikán a přskočí jiskra, bylo to rozhodně výborně vymyšlené a pokud by zůstalo jen u tohoto prostředí, tak bych možná hodnotil film o něco lépe, jenže jakmile se hlavní hrdinka vrací domů k dětem a běžným činnostem, tak tempo filmu kvapně upadá a začíná docela solidní nuda. Avšak abych nebyl nepsravedlivý, tak ústřední milostný pár asi ani nemohl být vybrán lépe, Diane Lane a Richard Gere se k sobě výborně hodili a věřil jsem jim tu jejich zamilovanost po celou dobu, takže po herecké stránce je to výborný film. Celkově to tedy vidím tak, že film sice není příliš originální, ale umí být zajímavý a perfektně jsem se u něj odreagoval. Uděluji proto tři hvězdy. ()

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

Modrá izba, modré okenice, modrá obloha, totálne sprasené modré plátno, na ktorého pozadí herci stoja. Ja si to proste budem pamätať ako taký nie veľmi vydarený modrý film. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Typický romanťák s nepochopitelným zamilováím se, se smutným koncem. Rozliční lidé, kteří jsou uvězněni v domě před bouří se najednou do sebe zakousnou... Ještě že to zachraňuje Mae. :-) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Nepravdepodobná a vykalkulovaná melodráma sa drží všetkých osvedčených klišé a ponúka predovšetkým diváčkam nenáročný čas k snívaniu. Richard Gere a Diane Lane už spolu hrali v zaujímavých filmoch ako Neverná a Cotton Club. Film zobrazuje, ako sa dá aj v tej najťažšej chvíli nájsť svetlý bod života, prichádzajúci vo forme lásky. Do toho ešte skvelé herecké obsadenie, patričná dávka emóciám, skrátka film, ktorý sa oplatí pozrieť znova. Od snímky nečakajte žiadnu romantickú komédiu, ale to asi každý, kto niekedy čítal alebo videl niečo od Sparksa veľmi dobre vie, dramatické limonády, ktoré uchvacujú celý svet. Ľahko dojemný príbeh spolu s krásnym prostredím a sympatickou hereckou dvojicou, tvoria príjemnú prehliadku, ktorú síce nebudem vyhľadávať často, ale napriek tomu sa k nej za čas vrátim. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Snad bych dal i o hvězdu víc. Jako čtyřicátník, který si také lecos maloval jinak bych měl možná i pro námět pochopení a snad i já bych možná zahořel láskou k Diane Lane, která byla tehdy v roce 2008 ještě stále baba s krásně štíhlounkou postavou. S hurikánem za barákem to mají svůdci lehčí, vyděšené osamnělé ženy se tulí tak nějak automaticky... .-) Nicméně mně ve filmu iritoval a od nyní to už asi tak bude napořád ten komik Gere. Nějak jsem si vybavil mnou nedávno viděné video z pašerácké lodi ziskovky Open Arms (Natažené pracky), která tahá svými loděmi z Lybie do Evropy ekonomické migranty. A ten komik se jednoho takového pašování samozřejmě se štábem fotografů, kteří jeli na pašerácké lodi zřejmě náhodou zůčastnil. Kupodivu ty dobře živené nebožáky se zlatými řetězy na krku a ajfouny v kapse dovezl kamsi do Itálie, místo aby jim poskytl útočiště v jednom ze svých mnohahektarových sídel co jich jen v USA a nejen tam má. A tak mi zážitek dost rušil. Příběh sám je dost uvěřitelný, řadě jinak normálních žen se po tom magickém překročení cifry 40 něco zamíchá v hlavě a najednou zjistí, že ten ( v té době už debil ) se kterým žijí a mají děti je vlastně jakási přítěž jejich nezávislosti a šup s trubcem před úl. Jak to řval Mel alias Williama Wallace při čtvrcení? Freedom ! Naštěstí se tak neděje pokaždé, leč zhusta a to mně krapet děsí. Manžel Adrienne si za to ale ve filmu mohl velkou měrou sám. Film končí velmi dramaticky, ale nebudu spoilerovat. Celé to byla taková klasická americká romance mixnutá do drama, něco ve stylu Vzkazu v láhvi. Tam ale hrála mnou milovaná Robin a Kevin Costner, který zatím neměl potřebu šaškovat jako pomatený sluníčkář kdesi ve Středozemním moři bez domýšlení následků pro starý kontinent. Takže za mně Vzkaz tohle převyšuje o několik řádů ! Dávám tedy jen za 2 zabedněné okenice. * * ()

Niles 

všechny recenze uživatele

Muž a žena sa stretnú v penzióne, okamžite sa do seba zaľúbia, pár sekúnd sa pohádajú, potom sú zase šťastím bez seba, jeden má výčitky, druhý má výčitky, navzájom sa utešujú a pri tom vedú nesmierne debilné dialógy. Celé je to strašne umelé a amatérske. Snaha o prekvapenie v závere je, spolu s Jamesom Francom, ktorý sa tam síce objaví asi dve minúty, jedným z pramála pozitív. Mnou to však absolútne nepohlo a to ma dokáže dojať hocičo. Občas som mal pocit, že sledujem film od Rosamunde Pilcherovej. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Nudné, nudné strašne nudné. Mne osobne tento film neučaroval, dokonca ma ani ničím neupútal. Zdĺhavý, plytký a predvídateľný dej je ešte k tomu aj nejakým neznámym spôsobom podaný nudne. Snažila som sa zameriavať na ústrednú dvojicu, no pôsobí až šialene chaoticky. Nie dobré. 35% ()

eileen 

všechny recenze uživatele

Mám ráda romantiku, mám ráda drama, ale tady je to tak splácané. Hodně mi to připomíná Vzkaz v láhvi, to je totiž další kousek, kde si dva k sobě hledají cestu, už to vypadá, že to bude pouze neškodný slaďák, ale ono to nakonec končí nemožně tragicky. Je to vážně děsně americký, takhle to snad nikdo jiný neumí, už mi tam chyběl někde jenom potlesk, ale je fakt, že ten bohatě nahradili ti koně na konci. ()

Reklama

Reklama