Reklama

Reklama

Nejzářivější hollywoodské hvězdy se sešly na natáčení největšího a nejnákladnějšího válečného filmu všech dob, v němž Američané konečně vyhrají válku ve Vietnamu. To překvapivě není charakteristika filmu Tropická bouře, ale úvod k jeho příběhu, který slibuje mimořádný zážitek pro fanoušky všech forem humoru... Tugg Speedman (Ben Stiller) je klonem Bruce Willise, který chrlí kasovní trháky, ale ne a ne dosáhnout na Oscara. Kirk Lazarus (Robert Downey Jr.) by naopak mohl cenami dláždit chodník a s vírou ve vlastní schopnosti hledá stále nové a větší výzvy. Třetí hvězdou do party je pak komik Jeff Portnoy (Jack Black), který má hodně společného se svým představitelem, jenž by rád prchnul od pověsti fekálního humoristy k charakternímu herectví. Zásadním krokem jejich kariéry měl být výše zmíněný válečný velkofilm, jenže během natáčení se něco zadrhlo – náklady stoupají, atmosféra houstne a primadony ne a ne se vpravit do rolí vojáků v hlubinách vietnamské džungle. Na radu válečného poradce (Nick Nolte) vtáhne zoufalý režisér (Steve Coogan) své herce do skutečného pralesa, aby z nich stvořil chlapy. Žádný z nich netuší, jak je tahle výprava zocelí. Během cesty totiž narazí na militantní domorodou bojůvku, která chce proti americké invazi bojovat zuby nehty. A tak zatímco domorodci pálí ostrými, nicnetušící herci si myslí, že vše je součástí natáčení a plánu ďábelského režiséra na jejich „převýchovu“... Tropická bouře režírujícího, hrajícího a pod scénářem podepsaného Bena Stillera je revoluční komedií, která používá fóry, na které by většina hollywoodských studií neměla odvahu (a žaludek), a ty jsou navíc opravdu originální – a tak Kirk Lazarus posouvá mantinely vlastního herectví tím, že podstoupí operaci, jež z blonďatého Australana stvoří černocha od Mississippi, Tug Speedman touží adoptovat domorodého chlapečka, z něhož se vyklube zuřivý dětský zabiják, a jedna z postav se jmenuje Alpa Číno. Že je Tropická bouře skutečně „in“ potvrzují i dobrovolná sebezesměšňující camea slavných herců, kteří se ve filmu mihli, jen aby byli při tom. Ben Stiller pracoval na scénáři přes pět let. „Inspirovali mě herečtí kolegové, kteří absolvovali přípravku před nějakým válečným filmem a brblali, že to bylo k nepřežití. A tak jsem si představoval, jak by jim asi bylo ve skutečném válečném konfliktu. Tehdy se zrodila Tropická bouře,“ říká režisér, scenárista a herec v jedné osobě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 417)

melloun 

všechny recenze uživatele

Překvapující Tom Cruise, parádní Robert Downey Jr., drsný malý vietnamský mafián a povedené závěrečné titulky. Nápad velmi dobrý, realizace bohužel horší. Přesto můžeme hovořit o dalším režijním kousku Bena Stillera po většinu času v dobrém. Je to šílená jízda a rozhodně není pro každého, i na mě toho bylo chvílemi moc. Pozor existuje ještě "falešný" dokument o natáčení pojmenovaný Rain of Madness. ()

lady01 odpad!

všechny recenze uživatele

Pro někoho, kdo má rád tento žánr dobrý, pro mě totální propadák... Jsem to nedokázala ani dokoukat... ()

El-Barto 

všechny recenze uživatele

Ani nevím kdo z hlavních představitelů mě nejvíce bavil - doopravdy originální černoch Robert Downey Jr., rádoby Bruce Willis Ben Stiller nebo věčně prdící Jack Black a ještě tu je Cruise, kterého nemám nikterak v oblibě, ale po přečtění zdejších komentářů jsem si každou jeho scénu náležitě vychutnal a musím upřímně uznat, že byl jednoduše výborný. Několikrát jsem se k pár scénám musel vrátit a pokaždé mě dokázaly rozesmát, jako bych je viděl poprvé, to se cenní. ()

jane1106 

všechny recenze uživatele

Nevím, nevím, ale mám pocit, že český dabing mě o mnoho gagů a film o jednu mnou udělenou hvězdu připravil. Těm dialogům jsem vůbec nerozuměla a absolutně mi nedávaly smysl. I tak jsem si tuto originální komedii ale užila, nejvíc především fake trailery v úvodu. Až se někdy v našich kinech objeví Satan´s Alley, tak neváhám a běžím pro lístky.:) ()

vtelenie 

všechny recenze uživatele

11%, ja proste nemam pochopenie pre absurdne komedie (mozno na par excelentnych vynimiek, a toto rozhodne nebola jedna z nich). Nezazlievam, ak sa to páči aj inak kritickým uživatelom. Koniec koncov nejde o život, len mi pride dost kratky na to, aby sa travil pozeranim takychto sračiek. ()

Dogmeat 

všechny recenze uživatele

Jasně nejzářivější hvězdou filmu je Tom Cruise, který si tu roli opravdu užívá a taky mu tak skvěle sedla. Zbytek je i přes světlé momenty takový...průměrný. ()

Pidzey 

všechny recenze uživatele

Jak Stillerovky moc nemusím tak tahle mě královsky pobavila. Naprosto úžasný, kulervoucí a vtipný začátek, vystřídal prostředek na půl plynu, aby pak na konci Ben zase zabral. Filmu vévodí přesní herci, především Stiller a hlavně geniální Downey Jr. Toma Cruise jsem po prvé ani nepoznal, ale tu postavu si hodně užívá a ten jeho taneček je fakt hustej. Tropická bouře je zdařilá komedie, ale přeci jen mohla zabrat ještě trochu v prostřední části. ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Viděno v DC. Autorská pitomůstka B. Stillera, která si utahuje ze sebe samotné i z celého filmového průmyslu, prvoplánovitě pitomoučká ale zábavná záležitost s nepřekonatelnou trailerovou parodií na začátek. Drsná, sprostá a bez servítek. ()

honelnik 

všechny recenze uživatele

Ked som mal 20rokov, uz som bol pristary na humor, aky nam Ben Stiller ponuka v Tropic Thunder. Pozeral som predsa Kim Ki-Duka, a cital Bushido - cesta samuraja, vyrastol som uz z infantilnych komedii. Ale teraz, ked som zase trochu starsi, mozem odhodit svoj cool Matrix kabat, a ocenit to co tu Stiller a Downey Jr. stvaraju. Klenoty ako Downeyho blackface, hlasky "Never go full retard", alebo reakcia Kirka Lazarusa na slovo N*gger a kopa dalsich veci, co by dnes celkom urcite polozili karieru vsetkych zucastnenych tu padaju kazdych par minut. Keci o nudnom strednom akte sa nedaju brat vazne. Absolutne nechapem, ako sa podarilo Stillerovi na toto dostat od studia peniaze, dnes by toto nikto nezaplatil. A je vidno, ze ked uz tie peniaze dostal, tak isiel na plne gule. Tropic Thunder bud chapete, alebo ste duchom stari. (DC verzia) ()

TostTom 

všechny recenze uživatele

No to byla zase blbost, další šílená komedie, která opravdu stojí za to a není jen trapná, ale co jiného se dá čekat, když jsou v hlavních rolích Ben Stiller, Jack Black a černej Robert Downey Jr. No naprostá pecka, bavil jsem se celou dobu a jak tak vidím těch 66%, tak mi to přijde líto, protože tahle komedie by si zasloužila mnohem víc. 8/10 ()

Trešlson 

všechny recenze uživatele

Je mi líto, ale opravdu nemůžu jinak... bavil sem se královsky jako naposled u Zoolandera a doufám, že Frat-pack se rozšířil o nového člena... Kirka Lazaruse :-) ()

Osanos 

všechny recenze uživatele

Většinu filmu se na člověka hrne neustálý tok hlášek a vtipných scén, proto ani nevadí, že člověk občas nějakou nepochopí (buď nezná parodovaný film nebo to prostě není vtipné). A oproti jiným parodickým komediím má Tropická bouře kromě absolutního dostatku humoru ještě nejméně jednu výhodu - je prostě výborně natočená, má inteligentní scénář a je vidět, že Stiller by klidně natočil i dobrý vážný válečný nebo jakýkoliv jiný film, kdyby chtěl. ()

Vodny 

všechny recenze uživatele

Dobrá komedie, která kráčí po vzoru Žhavých výstřelů, ale přidává trochu více inteligence, několik šílených postav a svěží dialogy, které neurazí ani vzdělaného diváka. Začátek filmu je šok, šok, kvůli kterému jsem rád, že jsem na to šel do kina. Sedíte s otevřenou pusou, nevíte co říct, protože to nejde, "Řitní maz" vám to nedovolí a potíte se v sedadle v křečích slzící smíchy. Je to vážně náročné. Ten začátek vás vodfoukne. A od té doby už se tolik nenasmějete a hlavně ne v takové intenzitě, což je trochu škoda. Jenže, tenhle film dostane ještě minimálně jednu šanci, protože všechno se pobrat při prvním shlédnutí nedá. Věřím, že podruhé to bude lepší a já přidám hvězdu. Do té doby, budu pořád konsternován "řitním mazem", který mi neustále v uších zní. ()

Puol 

všechny recenze uživatele

Súhlasím s prezentovanými názormi o perfektnej prvej polhodinke. Potom už kadencia vtipov aj ich úroveň klesá, záver ma príliš neoslovil. Ústredná trojica je až príliš odlišná a kombinácia rôzného štýlu homoru filmu nie vždy svedčí. Ako paródia na hollywoodsky zhnitý systém film nemá chybu a i scény mimo džungle majú celkom grády, nehovoriac o obsadení vedľajších úloch. Inak toľko nekorektného humoru v jednom filme vždy poteší. Celkovo za 3,5*, predsa len očakávania boli väčšie. ()

spriteboy 

všechny recenze uživatele

Od první minuta výborná komedie. Herecké obsazení víc než výborné - jen jsem si teda nevšiml Toma Cruise - o Downeym jsem naštěstí věděl dopředu :-) ()

BathoryMan 

všechny recenze uživatele

Neviem prečo ale o tejto akčnej zábave som už dopredu vedel že sa mi bude páčit!Stiller ma znova po Zoolanderovi nesklamal.Správny pomer akcie,humoru,herci,ktorý sami seba neberú vážne,plechavý Tom Cruise,ktorý sa v takejto úlohe len tak často nevidí,klipovitá réžia,strih,no proste oddychovka ako sa patrí.A najviac ma pobavil Alpa Chino s vyznaním že miluje Lanca!?!Len som nevedel že ktorého!Toho cyklistu?A záver mi dal odpoved na ktorej som sa riadne pobavil!!!Jamesa Lanca Bassa zo skupiny N´sync!Paráda!!! ()

Související novinky

Blíží se návrat Lese Grossmana?

Blíží se návrat Lese Grossmana?

09.08.2022

Zatímco Top Gun: Maverick nedávno překonal hranici 1,3 miliardy dolarů a vyšplhal se na 13. místo na celosvětovém žebříčku historických tržeb, hlavní hvězda filmu Tom Cruise a producent a režisér… (více)

Josh Brolin a Peter Dinklage budou bratři

Josh Brolin a Peter Dinklage budou bratři

01.03.2019

V Hollywoodu už pár let koluje nápad natočit film Trojčata, který by fungoval jako duchovní pokračování osmdesátkové komedie Dvojčata s Arnoldem Schwarzeneggerem a Dannym DeVitem. Zatímco výše… (více)

Cruise a Tatum zachraňují prezidenta

Cruise a Tatum zachraňují prezidenta

16.05.2012

Ale ne spolu, nýbrž každý v jiném projektu. El Presidente bude akční komedie od scenáristy Dana Goora (populární seriál Parks and Recreation) a v režii zkušeného Jaye Roache. Ten by chtěl do hlavních… (více)

Mission: Impossible – Ghost Protocol

Mission: Impossible – Ghost Protocol

30.10.2010

Tak zní oficiální název právě natáčeného čtvrtého dílu akčně špionážní série. Prozradili to režisér Brad Bird a hvězdy Tom Cruise a Jeremy Renner během tiskové konference v Dubaji, kam se produkce… (více)

Reklama

Reklama