Reklama

Reklama

Nejzářivější hollywoodské hvězdy se sešly na natáčení největšího a nejnákladnějšího válečného filmu všech dob, v němž Američané konečně vyhrají válku ve Vietnamu. To překvapivě není charakteristika filmu Tropická bouře, ale úvod k jeho příběhu, který slibuje mimořádný zážitek pro fanoušky všech forem humoru... Tugg Speedman (Ben Stiller) je klonem Bruce Willise, který chrlí kasovní trháky, ale ne a ne dosáhnout na Oscara. Kirk Lazarus (Robert Downey Jr.) by naopak mohl cenami dláždit chodník a s vírou ve vlastní schopnosti hledá stále nové a větší výzvy. Třetí hvězdou do party je pak komik Jeff Portnoy (Jack Black), který má hodně společného se svým představitelem, jenž by rád prchnul od pověsti fekálního humoristy k charakternímu herectví. Zásadním krokem jejich kariéry měl být výše zmíněný válečný velkofilm, jenže během natáčení se něco zadrhlo – náklady stoupají, atmosféra houstne a primadony ne a ne se vpravit do rolí vojáků v hlubinách vietnamské džungle. Na radu válečného poradce (Nick Nolte) vtáhne zoufalý režisér (Steve Coogan) své herce do skutečného pralesa, aby z nich stvořil chlapy. Žádný z nich netuší, jak je tahle výprava zocelí. Během cesty totiž narazí na militantní domorodou bojůvku, která chce proti americké invazi bojovat zuby nehty. A tak zatímco domorodci pálí ostrými, nicnetušící herci si myslí, že vše je součástí natáčení a plánu ďábelského režiséra na jejich „převýchovu“... Tropická bouře režírujícího, hrajícího a pod scénářem podepsaného Bena Stillera je revoluční komedií, která používá fóry, na které by většina hollywoodských studií neměla odvahu (a žaludek), a ty jsou navíc opravdu originální – a tak Kirk Lazarus posouvá mantinely vlastního herectví tím, že podstoupí operaci, jež z blonďatého Australana stvoří černocha od Mississippi, Tug Speedman touží adoptovat domorodého chlapečka, z něhož se vyklube zuřivý dětský zabiják, a jedna z postav se jmenuje Alpa Číno. Že je Tropická bouře skutečně „in“ potvrzují i dobrovolná sebezesměšňující camea slavných herců, kteří se ve filmu mihli, jen aby byli při tom. Ben Stiller pracoval na scénáři přes pět let. „Inspirovali mě herečtí kolegové, kteří absolvovali přípravku před nějakým válečným filmem a brblali, že to bylo k nepřežití. A tak jsem si představoval, jak by jim asi bylo ve skutečném válečném konfliktu. Tehdy se zrodila Tropická bouře,“ říká režisér, scenárista a herec v jedné osobě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 417)

ali-n 

všechny recenze uživatele

Skvele som sa bavil. Priznávam, že pár vtipov bolo mimo množiny môjho obľúbeného humoru, ale Ben má jednoducho svojský štýl. A to teda má! Bolo fajn vidieť jemné parodovanie filmovej klasiky: rozpažené ruky Willema Dafoe z Čaty, zrýchlené mučenie Ramba :-)) ale i samotné napodobovanie jednania či gestikulácie živých strojov na zabíjanie. Pravdepodobne celé osadenstvo kina bolo prekvapené úvodnými trailermi na filmy jednotlivých postáv (Global Meltdown, Satan's Alley :-)))) + jedna reklama na začiatok. A inak - celým filmom sa tiahla riadne našlapaná muzika. MOJE NAJ - Downey Jr. má excelentné "farebné" vystupovanie i slang. A k tomu je to veľmi charakterný herec zbierajúci ocenenia :-) : „Suck my union!" ......... Absolútnou peckou je však Tom Cruise, najmä jeho vzhľad a hip-hopové pasáže. Žeby pohľad do budúcnosti, Tomi? ()

lektvar 

všechny recenze uživatele

Stiller by mal začať točiť akčné filmy. Paradoxne som sa bavila len na padajúcom vrtulníku (ten by sa mal zapísať do dejín kinematografie) a prestrelkách. A to vojnové filmy nenávidím. Na môj dievčenský vkus to bolo príliš nechutné. Humor balansoval na neuveriteľne tenkej hranici medzi sem-tam inteligentným dialógovým vtipom a komediálnymi scénkami na zazvracanie. * za hercov * za akčné scény * za trailer Downeyho Jr. (to bola posledná vec, na ktorej som sa úprimne zasmiala). Chlapci, neberte na tento film babu na rande (pokiaľ jej po byte nebehajú potkany, šváby a nelibuje si v pitvaní žiab). ()

Honzus 

všechny recenze uživatele

Příčinou poměrně nízkého hodnocení, které Tropické bouři dávám, jsou hlavně vysoká očekávání, která jsem i vzhledem k výtečným recenzím od filmu měl a které Stiller a spol. nedokázali zcela naplnit. Nebudu zakrývat, že jsem se místy u filmu nudil a některé komické scény mě nechaly zcela chladným. Nejvtipnější část filmu přišla hned v prvních deseti minutách a po jeho zbytek už to byli jen občasné záchvěvy a jen sem tam přišel nějaký skutečně supervtipný fórek. Z ústřední trojice to byl překvapivě Downey, kdo mě dokázal nejvíce rozesmát, Stiller a Black zůstali bohužel poměrně nevyužiti a za očekáváním. Suma sumárum, Tropická bouře není žádným geniálním počinem, ale jen lehce nadprůměrnou komedií s originální zápletkou a několika vtipnými okamžiky. ()

(fjw) 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zatím nejlepší komedie z USA tohoto roku. Vtipy jsou slušné, ale opět se tady objevují typická trapná sranda, kterou se vyznačují novodobé americké komedie. Velmi mě potěšilo vtipné cameo Toma Cruise, ani jsem ho nepoznal:) ()

benyy 

všechny recenze uživatele

Film o tom, ako si vedia známi hollywoodski herci robiť srandu sami zo seba. Skvelý dej sa miestami, ako sa to občas Benovi Stillerovi stáva, sa občas ale vážne len občas strieda s trápnymi situáciami. Ale tie skvelé trailery na začiatku...kto nevidel neuverí. Prekvapením filmu bol pre mňa Tom Cruise, toto by som od neho nikdy nečakal a bol som doslova unesený. Zároveň chcem vzdať hold režisérskym schopnostiam Bena Stillera, pretože po technickej stránke je to plnohodnotný akčný film so všetkým, čo k tomu patrí. Oplatí sa vidieť. ()

BradleyT 

všechny recenze uživatele

Smál jsem se, hodně jsem se smál, čemu? - Sprostým a parodovaným dialogům a scénám. Ze začátku dokkonce připomíná Českou sodu. Na druhou stranu ten film ve Vás nic nezanechá, nemá v podstatě žádný ucelený příběh, vlastně si na to ani nehraje, což mě osobně chybí, už bych si celý film asi nepustil. Pro mě celkově 70% ()

samuelsson 

všechny recenze uživatele

Tropic Thunder je paródia na väčšinu známych akčných filmov. Pútavý začiatok vám napovie, že počas tohto filmu sa budete naozaj baviť. A aj sa budete. Geniálna práca s kamerou vás nenechá na pochybách o aký parodovaný film sa jedná, a k tomu tie geniálne gagy typu: „S teroristami nevyjednávame!“... Tieto hlášky sú naozaj dobre napasované. Taktiež treba vyzdvihnúť prácu s hudbou. Vec, ktorá sa dá filmu vyčítať sú trápne „sexuálne narážky“, ktoré strhli filmu jednu hviezdičku. V každom prípade by ste až takto dobre nakrútený a originálny film od Bena Stillera určite nečakali. Možno práve to prekvapenie je dôvod, prečo je Tropic Thunder tak dobrá komédia! ()

sinom 

všechny recenze uživatele

mierne,ale fakt mierne sklamanie.a Cruise ked zo seba nerobi na verejnosti idiota, je fakt dobry herec.viz. Magnolia... ()

Poštolka odpad!

všechny recenze uživatele

Snad zatím nikdy se mi nestalo, že bych odešla z kina a ještě k tomu ani ne v polovině filmu. Tropická bouře zapříčinila můj historicky první odchod z kina... Asi mi nesedí parodie a asi jim prostě jednoduše nerozumím, nebo fakt nevím, čím to je, že mi to přišlo tak nudné, trapné a nevtipné...Takže se bohužel nepřidávám k všeobecné chvále. ()

Konhoota 

všechny recenze uživatele

Ač nápad nádherný na scénář, tak kvalita jako komedie, dosti podprůměrná...Až na pár skvělých vtípků, jsem jen koukal na film který mě tak 90% filmu nechával chladným... ()

Weirdman 

všechny recenze uživatele

No čakal som podstatne chutnejšiu a väčšiu porciu zábavy... Po prvej, veľmi rozpačitej, expozičnej tretine som vážne zvažoval maximálne 2* a úsmev z úvodných trailerov zmrzol velice rýchlo... Ale potom sa začínal na plátne objavovať Tom Cruise :D a prišlo geniálne záverečné inferno, ktoré zanechalo dosť pozitívny výsledný dojem... Ale aj tak je to prepásnutá šanca... UPDATE: Directors cut nič nezlepšil...(●) ()

Might_X 

všechny recenze uživatele

Kdyby to hovado radši natočilo Béčkovej akční film mohlo to bejt za 4* .. takhle respekt za akci na začátku a na konci. ()

Firko 

všechny recenze uživatele

Hodnotim to plnou. Pre mna to bola perfektna zabava, z chuti som sa zasmial, bolo to akcne a nadupane.Okrem toho velmi netradicne na mna posobil cely,pribeh.Bola to fakt skvela zabava a samozrejme nemozem nespomenut uzasnu hudbu.Soundtrack som si musel hned po filme ,,zohnat.´´ ()

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to jako parodie na akční film. Vše bylo přehnané a až moc americké. Začátek byl dobře vymyšlen a vcelku vtipně podat, ale po první čtvrthodince jakoby se film uchyloval jen a jen na závěr, který byl, jak už sem psal, hodně americky přehnán. V hlavní roli a v roli režiséra se představil Ben Stiler, který obě funkce zvádl pro mě průměrně. ()

Související novinky

Blíží se návrat Lese Grossmana?

Blíží se návrat Lese Grossmana?

09.08.2022

Zatímco Top Gun: Maverick nedávno překonal hranici 1,3 miliardy dolarů a vyšplhal se na 13. místo na celosvětovém žebříčku historických tržeb, hlavní hvězda filmu Tom Cruise a producent a režisér… (více)

Josh Brolin a Peter Dinklage budou bratři

Josh Brolin a Peter Dinklage budou bratři

01.03.2019

V Hollywoodu už pár let koluje nápad natočit film Trojčata, který by fungoval jako duchovní pokračování osmdesátkové komedie Dvojčata s Arnoldem Schwarzeneggerem a Dannym DeVitem. Zatímco výše… (více)

Cruise a Tatum zachraňují prezidenta

Cruise a Tatum zachraňují prezidenta

16.05.2012

Ale ne spolu, nýbrž každý v jiném projektu. El Presidente bude akční komedie od scenáristy Dana Goora (populární seriál Parks and Recreation) a v režii zkušeného Jaye Roache. Ten by chtěl do hlavních… (více)

Mission: Impossible – Ghost Protocol

Mission: Impossible – Ghost Protocol

30.10.2010

Tak zní oficiální název právě natáčeného čtvrtého dílu akčně špionážní série. Prozradili to režisér Brad Bird a hvězdy Tom Cruise a Jeremy Renner během tiskové konference v Dubaji, kam se produkce… (více)

Reklama

Reklama