Reklama

Reklama

Novomanželé John a Jenny Groganovi se stěhují na Floridu. Oba jsou novináři, přičemž články Jenny vycházejí v listě, který ji zaměstnává, na první stránce, zatímco John začíná u konkurence psaním nekrologů. Jenny začínají tikat biologické hodiny, John se zatím na založení rodiny necítí, a tak jí v útulku vybere roztomilé štěně labradora. Pejsek dostane jméno Marley a brzy se ukáže, že je nezvladatelný, nevytrénovatelný a absolutně pomilováníhodný. Po celý svůj další psí život se od svých pánů neodloučí, a i když působí neustálé potíže, je součástí jejich světa. Sleduje, jak Jenny přijde do jiného stavu a pak potratí, jak si John pomalu buduje kariéru a stává se oblíbeným sloupkařem (Marley je tématem jeho sloupků), jak se narodí první dítě, pak druhé, pak neplánovaně i třetí, jak Jenny vzdává kariéru, aby se mohla plně věnovat dětem, zatímco John dostává nabídku, aby se stal reportérem, po čemž vždycky toužil, a rodina se stěhuje do Pensylvánie. Ale protože psí život je kratší než lidský, Marley stárne, onemocní, a nakonec přichází i to nejsmutnější. Rodina se s ním musí rozloučit. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 039)

tahit 

všechny recenze uživatele

Něco na tom je, možná je to tím, že jakýkoli pes je skvělý přítel v radostech i starostech. Protože koho má rád, ten si přijde na své. Někdy to tak je, že to dojme... ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Všechny recenze, co lze o tomto snímku najít, nelžou. Na konci z vás bude kaskádami padat vodopád slz. Marley a já je moc pěkný film o jednom mladém páru, který se po svém vyrovnává s životem. Na začátku si pořídí jedno roztomilé štěnátko, a to je pak provází těmito útrapami, i když v drtivé většině za ně může právě ono. WIlson a Aniston zde tvoří moc sympatický pár, roky ubíhají, a stopáž - ač dvouhodinová - uteče velmi rychle. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Prvý film, kde som nebral J.Aniston ako "tú", čo hrala v Priateľoch". Sedelo jej to a celkovo som mal z filmu príjemný pocit. Nie som na romantické komédie, aj keď toto nie je typická romantika. Prežijete niekoľko rokov dobrého i zlého s jedným manželským párom a hlavne celý život jedného labradora. Vadilo mi trošku, že tvorcovia psa ukázali v prvej polovici alebo takmer v celom filme, ako beštiu, ktorá vám zdemoluje celý dom a v závere, keď má pár rokov navyše, ako poslušného, starého psa, čakajúceho na deti vracajúce sa zo školy. Napriek tomu sa v závere ťažko ubránite slzám a trúfam si povedať, že tí, ktorí psa majú alebo mali, preplačú ešte aj hodinu po filme. 80%. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Bývá pravidlem, že ten, kdo se vždycky nejvíc kasá, že u romantických filmů ještě nikdy nebrečel, nakonec vystřídá nejvíce kapesníků. Já toto boží pravidlo fakt potvrzuju, protože kdybyste přišli dneska odpoledne k nám domů, našli byste tam puberťáka s takovým tím úsměvem, který naznačuje, že jsem king, ale od první ukáplý slzy mi zbývá jeden smutný štěněcí pohled do kamery, ale držím se sakra obstojně, takže musím vydržet seč mi síly stačí. Bylo to o fous, aby má reputace utrpěla, ale víte, že i kdyby se tak stalo, že by mi to ani tak nevadilo? Marley a já má obrovskou výhodu v tom, že je skutečný. Životní osudy, radosti, tragédie jsou vaše i moje, nejsou nucený a spolehlivě zaberou na každýho, byť sebevětšího cynika. Jenny v podání Jennifer Aniston (její zatím nejlepší filmová role), je perfektní ukázkou ženy, která se vzdala všeho pro rodinu, ale teď toho de facto lituje. Vyhroucený situace (obvzlášť v polovině filmu), jsou ukázkou toho, že se nic nesmí uspěchat a co se týče pořízení dětí, tak o to víc. Je to úžasný film, který mě popravdě hodně dostal. Teď jen nevím, jestli za to nemohou ty psí oči.... ()

pepo 

všechny recenze uživatele

film som si všimol vzhľadom na prepálené hodnotetenie v cineme (100%).keď som však ho zhliadol bol som úplne nadšený. je to síce len hollywoodsky rodinný film ale s nesmierne sympatickými a veľmi dobre zahranými postavami,kvalitným prevedením a na žáner s veľkou dávkou realizmu.inak som nesmierne šťastný, že konečne v americkom filme niekto ukázal, že manželia majú byť najlepšími priateľmi opačného pohlavia a nie navzájom priťahujúci sa muž a žena.Nečakať ďalšieho beethovena!je to niečo ako keď si harry a sally kúpili psa. hodnotenie musím prepáliť aj ja, ale robím to s kľudným svedomím ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Bohužel nemohu hodnotit více hvězdičkami, protože ty závěrečné ataky na srdíčka diváků a nejen těch nejmenších mi přišly hrozně prvoplánované a trošku vyčůrané. Kdo má doma psa tak dobře ví, že pes jednou zestárne a nebude tady navěky. Uznávám že tvůrci tyhle stárnoucí melancholické scény natočili velice vkusně a moc hezky s patřičným hudebním doprovodem. Jinak film působí jako komedie možná jen ze začátku a to ještě velice lehce. Snad by se film termínem komedie nemusel ani označovat. Salva smíchu mě tedy rozhodně nepotkala. Owen Wilson předvádí tu svou klasiku a na Jennifer Aniston se krásně kouká. Trošku mi to připomínalo dějově jak jde čas ve filmu Click: Život na dálkové ovládání s tím rozdílem že tady nenechávali tvůrci herce zestárnout. A tak ve scéně kdy Jennifer vleze do bazénu skýtá se nám obrázek na mega krásku na které se nepodepsaly ani tři děti a čtyřicítka na krku :) 60% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Plakát je jednoznačný podvod na diváka - navzdory slzopudnému závěru je totiž Marley mnohem spíše civilním životopisem jedné rodiny, než infantilní taškařicí se štěňaty. A taky film, který vás možná dostane o to silněji, oč víc se mu budete bránit... Rekapitulace zvířecí životní křivky, která přináší řadu starostí i vzteku, a přesto ve své bezelstnosti nutí páníčky stávat se na ní závislými. V případě mladé rodiny tvoří důležitý překlenovací oblouk; přichází v době přípravy na potomstvo, odchází v časech dávno zajištěných a ve své fixaci na zásadní momenty rodinného života se chtě nechtě stává legendou/upomínkovou záležitostí. Ve své vnitřní upřímnosti a schopnosti ne přiblížit, ale doslova simulovat naše vlastní prožitky se zvířaty, potírá Marley veškerou konkurenci na poli "zvířátkových" rodinných filmů. Život je pes. P.S.: Scéna "osvobození" na pláži je nádherná. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Rodinné drama s prvky komedie, které má hodně do sebe. Sledujeme dvojici Owen Wilson + Jennifer Aniston od jejich svatby, plné nadšení, nadějí, energie a plánů do života, vidíme, jak v průběhu let nastupují komplikace, ne vše vychází podle snů a přání, je třeba dělat kompromisy v práci i v osobním životě. Komediální složku zastupuje zejména v první polovině filmu rozmazlený labradoří živel Marley, ale nejspíš každý majitel psa vám řekne, že si s tím svým chlupatým poděsem užil mnohem více srandy. Posledních 20 minut se mě velmi osobně dotýkalo, sama totiž vlastním psího důchodce a sledovat, jak z něj odchází vitalita není vůbec snadné. Jinak řečeno: bránila jsem se marně, slzy mi promáčely ksicht. Nejsem filmem nadšená, ovšem ta jeho snaha ukazovat život reálně je sympatická, velmi váhavě proto dávám slabé 4*. 70% ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Často jsou naše osudy, aniž si to někdy uvědomíme plně, spojeny s krásnou zvířecí duší. Tento film velmi milým způsobem znázorňuje jeden psí život na pozadí počátku a průběhu průměrné americké rodiny. Dobří herci a vše, já myslím, že snímek mne zaujal a boduje.. :-) ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Bylo by to za tři hvězdičky nebýt dojemného konce, který jsem očekával, ale i přesto na mě zapůsobil. Místy ztřeštěně komediální scény mi nepřišly vhod, ovšem celkově jde o pohodovou rodinnou podívanou s dávkou emocí na závěr. Kdyby někteří herci uměli hrát tak jako němé tváře, které nepotřebují školu k tomu, aby pobavily a dojaly, mohli by si gratulovat. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Tenhle film (ale raději prý knihu) mi během krátké doby doporučilo několik lidí, když viděli šílet našeho psa a následně mě. Čekal jsem nějakou připitomělou rodinnou komedii ala Beethoven, ale nebylo tomu tak. Marley a já je fakt úplně ze života se vším všudy. Je zde vyjádřena i odvrácená strana vlastnictví psa, včetně momentů kdy už člověk vážně uvažuje, že se toho šílence zbaví. I když nejde o nějak vyjímečný filmařský počin, je to film, který na chvíli pomohl a dodal sílu bojovat s naším psychopsem dál. ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Psovi nic neříkají luxusní auta, velké domy ani značkové oblečení. Zašpiněná hračka bude úplně stačit. Psovi nezáleží na tom, jestli jste chudí nebo bohatí...šikovní nebo nemotorní, moudří či hloupí. Věnujte mu svoje srdce a on vám dá zase to svoje. O kterých lidech to můžete říct? Kolik lidí vám dají pocit, že ste vzácní a jedineční? ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení. Film, který se na plakátech tváří jako obyčejná rodinná či romantická komedie, nakonec řeší reálné problémy manželského páru, otázky dětí, kariéry, stereotypu, priorit atd. a dělá to moc dobře. Splašený labrador, co žere všechno od podlahy až po telefonní záznamník, neustále utíká a občas čůrá na koberec, je jen skvělou součástí toho všeho. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Když ono je to táák hezké! Nemusíte být zrovna zarytý petlover nebo šťastný manželský pár, co si právě pořídil do baráku neúnavné padesátikilové psí monstrum, abyste si tenhle film oblíbili a rozuměli mu. Stačí se pohodlně rozvalit v křesle, vypnout mozek a nechat se skoro dvě hodiny unášet pouze krásou Jennifer Aniston, charakterem Owena Wilsona a nevídaným elánem jejich věru rozkošného rodinného mazlíčka, a je o zábavu postaráno. Někdy stačí málo, ale tahle emocionálně podmanivá komedie funguje zkrátka ve všech ohledech tak dobře, že o nějakém "málo" se snad ani mluvit nedá.... Good job ;) 80% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Naprosto chápu, že některým lidem může připadat pětihvězdičkové hodnocení amerického romantického rodiného filmu za šílenost dovedenou do absurdna. Mě však tento film nečekaně oslovil. Přitom to bylo to poslední, co jsem od něj čekal, po shlédnutí traileru a plakátu. Jednou, až přijde správná doba, bych to všechno takhle chtěl mít. Krásnou a chytrou manželku, zdravé děti, velký dům na venkově a všudypřítomného ´labrapudla´, který všemi těmi rošťárnami dává najevo svou lásku. A všechny ty nepříjemné překážky, které život přináší, bych také rád zvládl. Třebas i lépe, třebas i jinak, ale taktéž úspěšně. Příběh je sice laděn nahořkle usměvavou smutnou notou, někomu to může připadat až přílišně emočně vyděračské, leč pro mě osobně se jedná o zcela reálnou sondu do života mnoho z nás. Schválně, jaký je váš plán? ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Príjemný rodinný film, ktorého veľkou slabinou je útržkovitý scenár, kedy sa snaží zachytiť 13 rokov života hlavných hrdinov. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Škoda, že v hlavních rolích nehrála jiná dvojice. Jennifer Aniston byla extrémně nudná už v Přátelích a Owen Wilson pokud není v partě s nějakým frat-packem taky za moc nestojí, navíc oba dva svým neustálým psím pohledem deklasují titulního Marleyho až na třetího psa v pořadí. Jinak jakožto člověk, který sdílí domácnost s ženou, velkým psem, jedním malým dítětem a druhým na cestě musím uznat, že domácí trampoty, radosti i starosti byly znázorněny věrně. Konec je samozřejmě debilně přehnaný. ()

Ducharme odpad!

všechny recenze uživatele

Na můj vkus je Marley zbytečně přetematizovaný - autor rozehrává několik dějových linií, které příběhu spíše ubližují. Marleyho část místy není úplně špatná, je tu však ten konec. Tak odporné citové vydírání jsem už dlouho neviděla... SPOILER - Brečící děcka, čtoucí super dojemé dopisy mrtvému psisku ve mě vyvolala akorát nesnesitelnou vlnu vzteku! ()

Související novinky

Pes, nejlepší kámoš novináře

Pes, nejlepší kámoš novináře

08.03.2008

Owen Wilson se po loňském pokusu o sebevraždu vrací zpátky před kamery. V Miami se už za několik dní začne natáčet komedie Marley & Me, což je adaptace stejnojmenných memoárů známého amerického… (více)

Reklama

Reklama