Reklama

Reklama

Novomanželé John a Jenny Groganovi se stěhují na Floridu. Oba jsou novináři, přičemž články Jenny vycházejí v listě, který ji zaměstnává, na první stránce, zatímco John začíná u konkurence psaním nekrologů. Jenny začínají tikat biologické hodiny, John se zatím na založení rodiny necítí, a tak jí v útulku vybere roztomilé štěně labradora. Pejsek dostane jméno Marley a brzy se ukáže, že je nezvladatelný, nevytrénovatelný a absolutně pomilováníhodný. Po celý svůj další psí život se od svých pánů neodloučí, a i když působí neustálé potíže, je součástí jejich světa. Sleduje, jak Jenny přijde do jiného stavu a pak potratí, jak si John pomalu buduje kariéru a stává se oblíbeným sloupkařem (Marley je tématem jeho sloupků), jak se narodí první dítě, pak druhé, pak neplánovaně i třetí, jak Jenny vzdává kariéru, aby se mohla plně věnovat dětem, zatímco John dostává nabídku, aby se stal reportérem, po čemž vždycky toužil, a rodina se stěhuje do Pensylvánie. Ale protože psí život je kratší než lidský, Marley stárne, onemocní, a nakonec přichází i to nejsmutnější. Rodina se s ním musí rozloučit. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 039)

moviepill 

všechny recenze uživatele

Ako oddychová nenáročná jednohubka je to príjemný filmový počin. Kým sú na scéne Marley a ostatní psíci, je to dokonca zábavné a milé. Ale ten zbytok je tlachanie. Klasická americká vata tváriaca sa rodinne komediálne, ale priznajme si, že Wilson a Aniston sa k sebe hodia asi ako bolognské špagety s tatarkou a navyše to znova hovorím - Jennifer (nech sa mi akokoľvek veľmi páči toto meno) ... Jennifer proste nevie hrať. ()

Moni33 

všechny recenze uživatele

Marleyho si každý divák zamiluje, i když je to nejhorší pes, kterého nejde vycvičit :) Snad každý člověk by se z tohohle psa zbláznil ale když tohle vidí ve filmu, příjde mu vše, co Marley provádí, vtipné a rád se tomu i zasměje...Filmu by nebylo co vytknout - úžasná hlavní postava v podobě labradora, příjemní hlavní herci..., bohužel přece jenom někdy nastaly pasáže, které mně až moc nebavily a chvílemi jsem se trochu i nudila. Proto jsem nakonec filmu dala jen čtyři hvězdičky (škoda, že nejde dát půl hvězdičky, tady by se přímo hodilo těch 4 a půl hvězdiček). I když u konce jsem zvažovala jestli těch pět hvězdiček nakonec nedat, protože snad každého vezme smutný konec a dohání ho až k slzám... ()

MIchael90 

všechny recenze uživatele

Co si budeme namlouvat, jak již tady někdo psal, typický Hollywoodský film se všemi svými pozitivy i negativy, na který se dá velmi dobře koukat a nudit se u něj rozhodně nebudete. A pokud jste ještě k tomu navíc milovníkem těchto čtyřnohých kamarádů, pak se Vám bude film opravdu velmi líbit. Škoda jen, že některé dějové linky nebyly až tak hluboké, jak by mohly být, ale ono to asi ani při tom obsahu těch 13 let našeho Marleyho nešlo. Závěr opravdu až moc tlačí na pilu a většina lidí bude určitě ronit slzy jako o život .. 4/5 ()

lobo87 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekný príbeh psíka a jeho "pánov", ktorý priniesol veľa úsmevu a na záver kopu pravých emócií. Priznám sa však, že nebyť Marleyho neustále pobehujúceho, poskakujúceho a všetko ničiaceho, a napriek tomu strašne roztomilého psíka, samotný príbeh by sa mi až tak nepáčil. Owen aj Jennifer hrali svoje klasické úlohy a boli veľmi sympatický. Najviac sa mi páčila scéna, v ktorej Arkin s kamenným výrazom tváre hovorí: "Je to tak vtipné, že sa neviem prestať smiať." To bol gól. Ľahučký nadpriemer... 65% ()

rischa65 

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi psy, nenechte se odradit plakátem, zdejšími komentáři a celkovým hodnocením tohoto filmu. Vtipný, vyvážený a dojemný příběh o tom, že psi jsou lepší než lidé. A když budete na konci brečet – je to v pořádku a nestyďte se za to… „Psovi nezáleží na tom, zda jste chudí nebo bohatí, šikovní nebo nemotorní, moudří nebo hloupí. Věnujte mu svoje srdce a on vám dá to svoje. O kolika lidech tohle můžete říct?“ ()

Rostiiik 

všechny recenze uživatele

Je to krásné zachycení citového pouta mezi člověkem a psem, i když je to takový nezbeda.:-) Krásná poklidná rodinná komedie. Mě se to líbilo a ti co mají psa chápou:-) 4 hvězdičky ()

Odpocivadlo 

všechny recenze uživatele

Tento film ma úplne zaujal, sledoval som život dvoch ľudí, ktorý sa spoznali zaľúbili sa a tak ďalej... No všetko sa začalo keď do ich života vstúpil pes Marley. Mali z neho radosť no niekedy sa ho chceli zbaviť. Veľmi dojímavý koniec, toto bola neskutočná hra na emócie diváka. 90% ()

Elis009 

všechny recenze uživatele

Překrásný příběh o mladém páru a jednom štěněti, které s nimi prožije radosti i strasti života. Tento film je taková krásná lehká komedie, ale když se zapřemýšlím, tak není jen tak obyčejná. Dokazuje, že láska se dá koupit v podobě psa. Je krásné pozorovat, jak štěňátko, ze kterého náhle vyroste pořádný pes, prožívá se svými páníčky jejich životní cestu. Od potratu k prvnímu dítěti, druhému, třetímu... Vtipné je, že se svým divokým psem prožívají stejné radosti i strasti. Vždycky jim stojí po boku, až do svého stáří, kdy roním slzy jako hrachy, protože lepšího přítele než psa asi opravdu není. Krásný příběh. ()

BlackAngels 

všechny recenze uživatele

Každý kdo má psa pochopí hloubku tohodle snímku. Myslím, že i silné povahy museli uronit slzu. Konec byl opravdu hodně dojemný. Když si procházíte s Johnem a Jenny jejich životem s nezkrotným psíkem jménem Marley, pochopíte jak hodně jim máte blízko se svým mazlíčkem. Jak vás strašně štve když neposlouchá, když něco provede, když štěká na sousedovic kočku, když nejste doma jak celou dobu vyje a jak vám ho nechce nikdo hlídat protože jaksi trochu zlobí.... a vy ho přes to všechno milujete a bráníte. Nádherně provedený snímek o lásce mezi pánem a jeho psíkem. Jelikož se psi nedožívají tolika let jako my a proto s námi nejsou celý život vím, že spousta lidí co měli někdy v životě takového svého Marleyho musí nosit tento filmek spolu s tím svým v srdci. ()

Honzulik 

všechny recenze uživatele

Marley a já (Marley & Me) - Tak tento film je v podstatě dokonalý doják pro naše drahé polovičky. Nečekejte překvapení, nebo nějakou zápletku. Ve filmu od začátku tušíte jak to nakonec skončí, ale stejně se milé dámy neubráníte slzičkám... Nepotkal jsem zatím žádnou, (možná i pánové) která by se na konci neutápěla v slzách...Takže hlavně proto dávám 4*. ()

Diskantka 

všechny recenze uživatele

To si děláte prdel doufám... Hvězdy pouze za extrémní trpělivost s hyperaktivním čtyřnohým kokotem a hezké dekorace v domě. ()

ynnel 

všechny recenze uživatele

Tento film nutí k přemýšlení. Zobrazuje realitu tak, jak ji chceme i nechceme vidět. Není lepší film k popřemýšlení. ()

fimler 

všechny recenze uživatele

"Pes nemá zapotřebí rychlá auta, velké domy nebo značkové oblečení. Mokrý klacek bohatě postačí. Psovi je jedno jestli jste bohatí,chudí, chytří, hloupí, oškliví, hezcí. Dejte mu srdce a on vám dá své. O kolika lidech tohle můžete říct? Kolik lidí dokáže, aby jste se cítili vzácní, ryzí a mimořádní. Kolik lidí dokáže, abyste se cítili výjimeční?"..... pro mě definice filmu Marley a já. Nebudu tu psát jak je to ten nejlepší film, který jsem kdy viděl. Prostě a jednoduše nic lepšího už za svůj život neuvidím ať to bude cokoliv, protože já už si TEN nejlepší film našel. ()

Eywa11 

všechny recenze uživatele

Plný počet! a to neznášam rodinné filmy! Možno som ovplyvnená tým, že mám doma podobného destroyera a ďábla, ale aj tak je to najlepší pejsánek na svete. :) Myslím, že každý kto má doma chlpáča sa nájde v x momentoch filmu, nad ktorými sa pousmeje a aj pre tých, ktorí psa nemajú to bude fajn podívaná. Proste nečakane milý a na záver krute dojemný film. Tolko sĺz a soplov zo mňa už dlho žiadny film nedostal! :D :D ()

kachnacekk 

všechny recenze uživatele

mohla to být příjemná rodinná odechovka u které si odpočinete a zasmějete se, ovšem konečné "levné" záběry nutíci publikum k pláči ať chce či nechce film strhlo hned o několik příček níž. Neočekávala jsem zázrak, ale hvězdné obsazení Aniston, Wilson přecijen maličko slibovalo něco lepšího. Aniston se rozhodně nevyrovnala té dokonalosti, kteoru jinak oplývá, a ani sympatický úsměv Owena to nezachránil. Jediné co přidává ještě jednu hvězdičku k mému hodnocení jest, že mám slabost právě pro plemeno labradudl :)) ()

Lancer 

všechny recenze uživatele

Film se snaží vyjádřit k příliš mnoha tématům, což v posledku vůbec nikam nevede. Mohlo se to klidně vyvíjet jako akční thriller o novináři spolupracujícím na reportáži o jihoamerických drogových kartelech. To by nesmělo přijít dítě. Mohlo z toho být další tíživé drama o manželské krizi ve stylu Nouzového východu. Jenže to by musel chybět bláznivý pes a do toho tři děti, což právě zmíněný Revolutionary Road poněkud opomněl. A tak hlavní nití celého filmu zůstává život jednoho děsnýho psa, kterýho má ale rodinka vlastně moc ráda. A když jde o celý život, jak to celé asi skončí? Souboj se slznými kanálky jsem sice vyhrál, ale nebylo to daleko k remíze. ()

Související novinky

Pes, nejlepší kámoš novináře

Pes, nejlepší kámoš novináře

08.03.2008

Owen Wilson se po loňském pokusu o sebevraždu vrací zpátky před kamery. V Miami se už za několik dní začne natáčet komedie Marley & Me, což je adaptace stejnojmenných memoárů známého amerického… (více)

Reklama

Reklama