Reklama

Reklama

Novomanželé John a Jenny Groganovi se stěhují na Floridu. Oba jsou novináři, přičemž články Jenny vycházejí v listě, který ji zaměstnává, na první stránce, zatímco John začíná u konkurence psaním nekrologů. Jenny začínají tikat biologické hodiny, John se zatím na založení rodiny necítí, a tak jí v útulku vybere roztomilé štěně labradora. Pejsek dostane jméno Marley a brzy se ukáže, že je nezvladatelný, nevytrénovatelný a absolutně pomilováníhodný. Po celý svůj další psí život se od svých pánů neodloučí, a i když působí neustálé potíže, je součástí jejich světa. Sleduje, jak Jenny přijde do jiného stavu a pak potratí, jak si John pomalu buduje kariéru a stává se oblíbeným sloupkařem (Marley je tématem jeho sloupků), jak se narodí první dítě, pak druhé, pak neplánovaně i třetí, jak Jenny vzdává kariéru, aby se mohla plně věnovat dětem, zatímco John dostává nabídku, aby se stal reportérem, po čemž vždycky toužil, a rodina se stěhuje do Pensylvánie. Ale protože psí život je kratší než lidský, Marley stárne, onemocní, a nakonec přichází i to nejsmutnější. Rodina se s ním musí rozloučit. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 040)

ShamiraNahari 

všechny recenze uživatele

Hrozny film, nemuzu si pomoci,ale opravdu ten film musel mit 111 minut??? Mam doma take psa, takze nektere scenky udelali to,abych tomu mohla dat jednu hvezdu. Pro me opravdu nuda a o nicem. ()

Kritik 

všechny recenze uživatele

Máte - li psa, budete se v první polovině filmu královsky bavit, ovšem v druhé polovině vytáhněte kapesníčky přátelé... Život je pes, toto slovní rčení asi nejlépe vystihuje film. Ze začátku je roztomilý a zábavný, ovšem s postupujícím časem film dramaticky upadá do melancholičtější nálady, končící tragédií. Přesto doporučuji, film spadá do mého listu TOP MOVIES ;) ()

Hrdinka 

všechny recenze uživatele

Jak už lze usoudit z plakátu, tento film je určen především pro milovníky zvířat. Tváří se jako pohodový film, vyprávějící o každodenním životě jedné rodiny, který nijak nezapůsobí a lehce se na něj zapomene, ale v druhé polovině filmu se ukáže, že kdo má v sobě alespoň trochu soucitu, bez slzy na konci nevyjde. A i když jsem ze začátku malinko bojovala s nudou, konec mě přesvědčil o hezkých ****. ()

Kevi1 

všechny recenze uživatele

Rozhodne najlepší film o psíkovi. Sakra, mal asi 17 rokov, keď zomrel, ale aj tak som plakala ako skoro pri ničom inom (iba keď vidím choré zviera, tak je mi do plaču). Nemám veľmi rada rodinné komédie, ale povedzme, že je to okúzlujúci film za predpokladu, že to beriete s nadhľadom ako príbeh o živote labradora. Ako príbeh o živote jednej normálnej americkej rodinky to u mňa až tak nebodovalo. Tiež by som aj ja bola vyrástla pri nejakom Marleym. Takže, ak máte radi zvieratá, tak je to určite niečo pre vás. ()

MirINDay 

všechny recenze uživatele

Když se tahle komedie začala měnit na drama, byl jsem trochu naštvaný. Chtěl jsem se bavit. Nakonec z toho byl ale moc hezký závěr, který vzbudí emoce snad v každém z nás. ()

ernesta9 

všechny recenze uživatele

Velice dojemný a krásný film s okouzlujícím a výjímečným pejskem. Pro mě trochu deptající, že takto skončí vždy život našeho miláčka. Hudba opravdu krásná, krásně spline s daným okamžikem, jen trochu nečekaný konec plný mých slz... Já hodnotím 100%. ()

Mountain 

všechny recenze uživatele

Rychlé závěry jsou jako názor na cokoli po prvním setkání. Pokud na ně vsadíme, často si děláme iluzi, že tohle je správné posouzení nebo rozhodnutí. Někdy snad ano. Takřka vždy jsme vystavení zkoušce, že nám něco uniklo. Tenhle film není jen o lidech, kteří se dostali řízením osudu k jednomu pejskovi a jeho rošťárnám. Docela dole je ta nejpodstatnější myšlenka, a to... existují tvorové-zvířata, také lidé, kteří nás naučí pokoře sebeodříkání a hlavně umění žít i dále, když někoho drahého ztratíme. Tenhle film je v tomhle moc dobrý a herecké výkony i celá filmová realizace jsou skvělé. Myslím si, že většina českých herců by na tohle svými výkony nestačila a další by přehrávali v domnění, že to komedie vyžaduje. ()

Aichel 

všechny recenze uživatele

V podstatě úplně obyčejný film o ničem, chvílemi až nudný, pojednávající o jedné prožité životní etapě za přítomnosti domácího mazlíka (proč zase labradora?-znám jednoho křížence staforda a bullteriera a je stejně psovsky báječný :) , přičemž si troufnu tvrdit, že není ani tak hloupý jako labrador, tak proč všude cpou labradory?) labradora Marleyho. A proto mě nakonec dostal, protože přesně takový život s nimi je. Za všech okolností neustále s námi, hodní, zlobivý, staří, mladí, veselí, smutní, za všech člověčích okolností a peripetií pořád někde tam u kolen. Nic si nežádají, nic si nenárokují, kromě nás samých. Na Hachika to nemá, ale je to krásně pravdivé vyprávění. ()

marsic 

všechny recenze uživatele

Krásný film, který mě vždy rozbrečí. Můj nejoblíbenější film s Jennifer Aniston. Jendoznačně nejlepší film se psem v hlavní roli. ()

Meteora17 

všechny recenze uživatele

Je to velice normální, příjemný, romantický, komediální film. Ti co mají rádi psi, tak tento musí film milovat. A ti co nemají, tak stejně tento film musí milovat. Vždyť je takový ňuňatý. A není to typ filmu, kde je všechno super a tak. Je to o životě, takže se vždy na tento film ráda podívám. ()

DavidAAAA 

všechny recenze uživatele

Přiznám na rovinu, skončil jsem ve chvíli, kdy se ten debilní čokl vysral do vody, dál už nemám sílu koukat. Prvních pár minut je relativně vtipnejch, ale jak přibývaj děti, zůstává jen trapnost. Katastrofální výběr herců, kterým jejich role absolutně nevěřím, nehorázně nevychovanej pes, kterej vlastně furt jen dokola utíká, občas sebou něco odtáhne a občas něco rozhryže a v další scéně jde na vodítku jako beránek. Jako pejskař vím, že to je blbost. Trapný film, který nemá hlavu ani patu a na nějaký dojáky na konci jsem v půlce přestal bejt zvědavej. jedna hvězda za vtipných prvních pár minut. Pak už se vtipy jen opakují kolem dokola jak v nováckejch estrádách. 20% ()

Janead 

všechny recenze uživatele

Úplná ztráta času to nebyla. Na zabiti nudného odpoledne, proč ne.. Film mi přišel zbytečně zdlouhavý a nudny. Přesto díky některým momentům a dobrému hereckému obsazeni dávám ***. ()

Jops 

všechny recenze uživatele

Nechutna citova vydiracka. Ble, to faakt ne, poslednich 20 minut je na zastreleni. Jinak dobry, ale vim, ze podruhy si to dobrovolne nepustim. NE a NE. Ale pokud chcete, aby baba byla z filmu hodne nameko, tak ji pustte tohle. Fuj, to se mi hodne dlouho nestalo, abych u filmu rval :) ()

Lusyia 

všechny recenze uživatele

stupidní film o ničem, podivuje mě jak dokáže někdo natočit takto hloupý film na 111 minut a ještě úplně o ničem. Přišlo mi že jediné aby tam byl nějaký děj tak tam dali to že pes ničí věci. Závěr mě sice moc dojal, láska ke zvířeti a to že vedou děti k tomu si zvířat vážit a brát je jako členy rodiny ale celkově...co to jako mělo být ? ()

Související novinky

Pes, nejlepší kámoš novináře

Pes, nejlepší kámoš novináře

08.03.2008

Owen Wilson se po loňském pokusu o sebevraždu vrací zpátky před kamery. V Miami se už za několik dní začne natáčet komedie Marley & Me, což je adaptace stejnojmenných memoárů známého amerického… (více)

Reklama

Reklama