Reklama

Reklama

Novomanželé John a Jenny Groganovi se stěhují na Floridu. Oba jsou novináři, přičemž články Jenny vycházejí v listě, který ji zaměstnává, na první stránce, zatímco John začíná u konkurence psaním nekrologů. Jenny začínají tikat biologické hodiny, John se zatím na založení rodiny necítí, a tak jí v útulku vybere roztomilé štěně labradora. Pejsek dostane jméno Marley a brzy se ukáže, že je nezvladatelný, nevytrénovatelný a absolutně pomilováníhodný. Po celý svůj další psí život se od svých pánů neodloučí, a i když působí neustálé potíže, je součástí jejich světa. Sleduje, jak Jenny přijde do jiného stavu a pak potratí, jak si John pomalu buduje kariéru a stává se oblíbeným sloupkařem (Marley je tématem jeho sloupků), jak se narodí první dítě, pak druhé, pak neplánovaně i třetí, jak Jenny vzdává kariéru, aby se mohla plně věnovat dětem, zatímco John dostává nabídku, aby se stal reportérem, po čemž vždycky toužil, a rodina se stěhuje do Pensylvánie. Ale protože psí život je kratší než lidský, Marley stárne, onemocní, a nakonec přichází i to nejsmutnější. Rodina se s ním musí rozloučit. (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (20)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 60 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Autor knihy, podle které je film natočen, John Grogan, si zde zahrál menší roli - páníčka kokršpaněla. (ArsenalEagle)
  • John Grogan, autor knižní předlohy "Marley a já", se objevil v jedné epizodě seriálu Znalec psí duše (od r. 2004), když potřeboval pomoc se svým nezvladatelným labradorem, nástupcem Marleyho. (greeneye)
  • Ve scéně, kdy John (Owen Wilson) vyzvedne Jenny (Jennifer Aniston) z letiště a přijedou ke garáži, Jen se vítá s novým pejskem. V původním znění mu však neříká Marley ale Miley. (Geriel)
  • Jennifer Aniston (Jenny) nečetla román, dokud nedostala do ruky scénář. Nejprve však roli odmítla, protože film o psovi považovala za nezajímavý. (Geriel)
  • Marleyho hrálo celkem 22 psů. Nejmladšímu bylo teprve 6 měsíců, nejstaršímu 14 let. (Dines)
  • Johnovy rodiče hrají skuteční rodiče jeho představitele Owena Wilsona. Jeho matka měla problém s tím, aby jej při natáčení neoslovovala "Owene". (Tolf)
  • Sázka na štěně v hlavní roli se vyplatila. V Americe na film zašly miliony pejskařů a za první tři dny vydělal senzačních 36 milionů amerických dolarů. Celkové tržby v domovině se vyšplhaly až na původně velmi nečekaných 143 milionů. (Pumiiix)
  • Rasa "labradudl", o které se ve filmu mluví, není žádný vtip, ale skutečně velmi rozšířený typ křížence. Kombinací vlastností labradora a pudla vznikne jedinec s vynikajícími předpoklady být asistenčním psem. (c.tucker)
  • Pláž, kde probíhalo filmování, získala po uvedení filmu přezdívku "Dog Beach". Jedná se o lokalitu  v Briny Breezes. (Elisebah)
  • V narozeninové scéně stojí na pravé straně bývalý redaktor Miami Herald Dave Barry. (Hal_Moore)
  • Autor knihy John Grogan si aj s manželkou zahrali vo filme, ako účastníci psieho výcviku. (Tolf)

Související novinky

Pes, nejlepší kámoš novináře

Pes, nejlepší kámoš novináře

08.03.2008

Owen Wilson se po loňském pokusu o sebevraždu vrací zpátky před kamery. V Miami se už za několik dní začne natáčet komedie Marley & Me, což je adaptace stejnojmenných memoárů známého amerického… (více)

Reklama

Reklama