Reklama

Reklama

Ezra Miller se představí v roli Barryho Allena alias Flashe, který ve vůbec prvním samostatném filmu o superhrdinovi DC překonává hranice svých superschopností. Barry Allen použije svou superrychlost, aby změnil minulost, ale jeho pokus o záchranu rodiny vytvoří svět bez superhrdinů a donutí ho závodit o život, aby zachránil budoucnost. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (508)

Wade Wright

všechny recenze uživatele

The Flash není normální komiksový film. Není to odlehčený Spiderman, ani temný Batman, jede si to úplně svoji linii - špagetu. Tuhle vlastní linii bych nejlépe přirovnal k Billu a Tedovi na cracku, říznuté se zhuleneckými komediemi Setha Rogana, naředěné Návratem do Budoucnosti. Některé vtípky, dialogy, scény jsou tak za hranou a ujeté. Do toho znáte minulost hlavního herce a s tímto vědomím je to paradoxně možná ještě lepší. Je to místy těžce nelogické, chaotické, ale pod těmito vrstvami se jedná o naprosto skvělou, humorem nasáklou podívanou. Čekal jsem ledacos. Čekal jsem, že to bude špatné nebo trapné. Nějaká má část čekala, že to může být i dobré, ale na toto jsem připraven nebyl. (Více) ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

V rámci DC univerza je to samozřejmě bomba, dokonce je to lepší než uvadající Marvel. Konečně totiž někomu došlo, že odlehčený přístup může být cesta a není nutné se brát celou dobu vážně. Stále je to však příliš dlouhé, nechybí hromady digitálního bordelu a Miller je na pěst, což je docela problém, když tam je 2x. ()

Reklama

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Chtě nechtě, celovečerní sólovka s populárním rychlonožkou ze stáje DC želbohu reprezentuje vše, co je na moderních komiksových filmech a blockbusterech celkově špatně.... Nejen v rámci filmovýho DC univerza Flash nepůsobí jako inovativní žánrový prototyp, který by měl svou originalitou a vynalézavostí jako rychlostí blesku progresivně směřovat kupředu, což bylo ostatně avizováno od samotných tvůrců nebo skalních fandů. Paradoxně totiž působí právě naopak: zpátečnicky, jako několik kroků zpátky; jako nedopečenej produkční polotovar a nechutná rychlokvaška, jejíž příprava byla přehnaně uspěchaná. Zejména pak působí jako šíleně nefunkční pseudo-crossover, který namísto kvalitního příběhu o záchraně rodiny [potažmo Barryho vztahu k matce] dává do popředí lacinou marketingovou reklamu na fan-servis a věšák na easter-eggy, který nepůsobí nijak zábavně, ale naprosto směšně, až trapně – a je mi fakt smutno z toho, že se komiksový filmy dostaly do tohoto stadia.... Zda je to příčina studia či režiséra Andyho Muschiettiho je mi záhadou, ale když už sem tam sporadicky dojde na serióznost či emocionální hloubku, Flash se jí marně snaží obhájit naprosto dementní hrou na city v podobě výměny konzervy s rajčatama [ne, nedělám si srandu]. Hřebíčkem do rakve týhle naspeedovaný jízdy skrze digibordel do krematoria zapomnění [protože jinak se to nazvat ani nedá, a o zapamatovatelný film tuplem nejde] je echt nezajímavá akce, která až přehnaně lpí na naprosto odporným CGI [kvůli kterýmu hlavní postavy působí jako gumoví panáci z céčkovýho animáku]. Což se samozřejmě pojí s absolutně nekoherentním a zkratkovitým příběhem, vedoucí odnikud nikam, poněvadž finální katarze = nula.... Rádoby cool [ale ve skutečnosti naprosto lacinými] lákadly jsou zde pak comeback legendárního Michaela Keatona v roli Batmana či Michaela Shannona jakožto generála Zoda [nejde o nic víc či míň než o laciný tahák nostalgie], dvojrole Ezry Millera [jež je dost otravná, jelikož ten týpek fakt nemá žádný charisma], cestování časem alá Back to the Future z Wishe, a v neposlední řadě pak nesmyslný a absolutně zbytečně využitý koncept multiversa [který je zde doslova vysvětlen receptem na špagety] – přičemž všechny tyhle taháky jsou zde jen jako přikrášlený pozlátko, který však z hlediska vyprávění reálně nemají žádný ospravedlnění či opodstatnění [a kupodivu mě upřímně děsí, kam otěže DC nyní povede můj miláček James Gunn].... to vše [zcela legitimně] degraduje Flashe na fakt podprůměrný blockbuster, který si pozornost věrnýho komiksovýho fanouška doopravdy nezaslouží. To už si radši běžte někam zaběhat. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Nový Flash je hoodně neortodoxní superhrdinovka, která se svým dějem vymyká standardům a která je svým průběhem tak strašně nepředvídatelná, až si mě díky tomu získala a já jsem spokojen! Flash se díky své schopnosti běžet rychleji než světlo vrátí zpět v čase kvůli záchraně matky, ale jak už to tak bývá, vše se pokazí a dostane se do světa, ve kterém se teda dějou věci. Většina superhrdinů neexistuje, Batmanem je Michael Keaton (nostalgie!!), lítá nám tady Superwoman a k tomu přibude nový Flash ze současnosti dané linie. Na jednu stranu jsem zpočátku remcal, že se ani DC nevyhne paralelnímu multiverse nápadu, ale ve výsledku si s tímhle pohrál velmi dobře a tolik nápadů, postav, cameí a změn, které ukázal, mě dostalo. První polovina filmu jede čistě v komediální stránce a až ve druhé dostaneme záporáka, akci a nečekaně poutavě rozehraný multiverse a vše v něm, až do finálního záběru, který naznačuje, že v pokračování ještě bude na co koukat. Nápad “procházení zdí” a vracení v čase jsou fajn ozvláštnění tak “basic” postavy jako je Flash a ukazují, že je to postava pro DC verse daleko důležitější, než původně vypadala a když připočítám i odhalení backgroundu, jak a kdy dostal své schopnosti, máme tady dalšího plnohodnotného superhero, kterého chci na plátně ještě určitě vidět! No ve výsledku úplně dostatečně uspokojivá popcornovka, u které si nejsem jistý, proč ji všichni takhle hejtí. Jo a cameo Nicolase Cage a George Clooneyho je absolutní top! Na režiséra tří hororových celovečeráků rozhodně kvalitní prvotina v žánru! ()

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

Flash je film, se kterým nikdo neví, co si počít. Navazuje to na Hamadaverse a díky dotáčkám i na Snyderverse, ale zároveň ho to svou ztřeštěností hanobí. Závěr vede nikam vzhledem k rebootu série. Prostě film, který vznikal v problémech, byl třikrát přetáčen a vlastně je úplně k ničemu. Ezra Miller potvrdil, že je dobrý herec. Hraje permanentně dvojroli celkem přesvědčivě. Sasha Calle a Michael Keaton taky dobří. Z produkčního hlediska je neslýchané, že vlastně poslední 3 filmy od Waltera Hamady - Black Adam, Shazam 2 a Flash jsou úplně z jiného těsta. Nijak na sebe nenavazují, nijak na sebe neodkazují, každý je v úplně jiném tónu, jako kdyby za každým stálo jiné studio. Fakt neskutečné, co byl Hamada za břídila, že prostě plodil filmy, které neměly ujasněný žánr, cílovku, provázanost atd. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (46)

  • Jeffrey Dean Morgan vtipkoval o Michaelu Keatonovi, že mu ukradl roli Batmana v tomto filmu, a to kvůli tomu, že film adaptuje komiks „Flashpoint“, ve kterém je Batman Thomas Wayne, kterého právě v DCEU světě hraje Jeffrey. (wesi96)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

17.12.2023

Už za pár dnů do kin po celém světě vstoupí nejnovější snímek studia Warner Bros. a pokračování miliardového hitu Aquaman z roku 2018, komiksovka Aquaman a ztracené království. Film režiséra Jamese… (více)

Komiksový Blue Beetle má tragický start

Komiksový Blue Beetle má tragický start

20.08.2023

Warneři se sice můžou do konce rukou plácat po zádech za to, jak moc se jim vyplatila sázka na Barbie v režii Grety Gerwig s Margot Robbie v hlavní roli, jenže bokem růžového megahitu se studiu v… (více)

Reklama

Reklama