Reklama

Reklama

Ezra Miller se představí v roli Barryho Allena alias Flashe, který ve vůbec prvním samostatném filmu o superhrdinovi DC překonává hranice svých superschopností. Barry Allen použije svou superrychlost, aby změnil minulost, ale jeho pokus o záchranu rodiny vytvoří svět bez superhrdinů a donutí ho závodit o život, aby zachránil budoucnost. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (509)

verbal 

všechny recenze uživatele

Mimořádně slizký a brutálně přehrávající hexadecimální transvestita, pablesk a pablb rychlý jako zmrd, dvě hodiny unyle až trapně předstírá běh v nablýskané bublině, a to v homoblečku tak těsném, že už si do něj nenarve ani energetickou tyčinku, aneb když Spájdrgej potká ještě hloupějšího a kýčovitějšího buzeranta. To vše v děsivě škaredém, laciném digitálním mrdníku, vrcholícím nekonečnou půlhodinu v odporně přeplácaném a megahnusném výbuchu pixly s červenou barvou v retardovaném omalovánkově. Dislektický Cigán homix je de fuckto takový Mrvel pro socky, který nikdy neváhá „nakupovat“ u konkurence, pročež teď bez bázně a samohany počóroval i její nejnovější vynález ve světě dutohlavých klauniád. Nová perspektivní platforma, tak zvaný „Multimaglajz“, tolik úspěšně nahradila dřívější věčnou kosmickou bubuhlavu, no a celý ten míšní trust kvocientně atrofovaných rozbíječů atomů si má zase u čeho kompulzivně cucat palce, bo je to nejen napýnavé, ale i ukrutně vjedecké! A dá se z toho plést téměř infinitivní počet furtdokolových blahoslavených bitchů z hoven. Akorát že Mrvel má prachy i softvér, aby ty sračky byly alespoň dostatečně hnědé, kdežto pro Dislektického Cigána to čmárá partička downů se ZTP úlevami v Malování. Tudíž jediným blýskavým momentem této přitroublé pičočalamády je Mýša Kýtn, i ve svých jedenasedmdesáti nonšalantně ukazující strnulé poliomarionetě Benžemínu Lopézovi, jak má vlastně vypadat to herectví, a kdo je tady, kurva, seksy Netopýřák. Doufám, že se dožije další sólovky pod taktovkou Jakuba Zbranně, k čemuž jej nyní motivuji jedním krásným rudým strupem, vytaženým ze dna žumpy. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Dvě hodiny čekání na minutu v multivesmíru. Asi už nemám potřebnou trpělivost. Navíc to má strašně prapodivnou, až zcizující atmosféru. Mám rád netradiční volby, ale už úvodní akce s miminy, kde chybí pro míru komediální absurdity jen Frank Drebin, mě vyhodila ze sedla. A pak už jsem úplně nedosedl. Michael Keaton po letech potěšil, ale jak je to celé spíš atrakce než skutečný příběh, tak jeho Batman nemá moc kam jít (a také nikam nedojde). Dívat se na to dá, ale žádná velká radost to není. A nezachránil to ani Eric Stoltz. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Ach jo, tvůrci tohohle mišmaše tomu Bobovi Galeovi fakt naložili...ale zatímco v BTTF fungovalo vše na 120%, zde si člověk užije jen sem tam nějaký vtípek a občasný rodinný moment. Začátek celkem šlapal (akce s nemocnicí), ale čím víc ke konci, tím víc všeho (Nicolas Cage, proboha, proč?!) a paradoxně ničeho. 50%. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Vizuálně to mnohdy vypadá hůř než exkrement, kvalita humoru vysoce překonala laťku trapnosti už v úvodní sekvenci s miminy a ve zbytku stopáže pod ni neklesla, a Ezra Miller je nejotravnější, nejvíc slizký superhrdina jakého pamatuju, a jako kdyby to nestačilo, tak je tu hned nadvakrát. A možná právě pro tuhle vykloubenou kombinaci divných autorských voleb mě to ve výsledku vlastně bavilo víc, než jsem se vůbec odvažoval čekat. Já Flashe prostě nedokážu brát jako další řadovou komiksárnu, spíš mi to připadá jako parodie, komiksové Žhavé výstřely (díky tomu ani nevadí, že to nedává moc smysl). Nedejbůh, aby na to někdo stylově navazoval, aby to udalo nějaký trend (což se vzhledem box office flopu nestane) ... ale takhle jednorázově ... u mne vlastně velmi provinilá spokojenost. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nechtělo se mi do tohoto filmu. DC ve mně stále budí mírnou nedůvěru, byť se s každým dalším filmem reálně zmenšuje, a k tomu se hlavní role zhostil Ezra Miller, nejnesympatičtější tvář Hollywoodu současnosti. Jenže chyba lávky diváku. DC s každým dalším filmem vstává z popela a podkopává současnému Marvelu hrob. Flash je totiž neuvěřitelně příjemná, odpočinková záležitost, která si jednoznačně zaslouží statut adekvátního blockbusteru. Ezra Miller je možná pro kdekoho krypl nemytej, ale tady se asi po psychině srovnal a střihnul si sympatickou dvojroli jak z partesu. K tomu je tu celá řada super odkazů na různé paralelní dimenze a divák musí být nadšen. Především návratem Michaela Keatona, co si budem. Ve výsledku je tento kousek nečekaně dobrým superhrdinským dobrodrůžem s klasickým tématem časového paradoxu, o kterém, když to nečekáte, o to víc Vás potěší. Mě teda potěšil fest. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $200miliónov║ Tržby USA $108,133,313Tržby Celosvetovo $270,633,313▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Riadne elektrizujúci nášup. No veru po veľkom komerčnom prepade, som čakal maximálne jemne nadpriemernú "tuctovú" komiksovku. Aké sa chrlia ako na bežiacom páse posledné roky. A čuduj sa svete, je to veľmi svižné podané, z dôvtipom, má to príjemnú komiksovú patinu, no ono to proste šľape na plné obrátky po celý čas. Nuž ten nešťastný psycho zmetok Ezra Miller je pán vo svojej úlohe a náramne ju ovláda v dvojúlohe a každý jeho úlet baví. Má to veľa silných priam ikonických momentov a každý cameo návrat akejkoľvek postavy poteší. Akčná stránka skvelá, vizuál vycibrený, triková stránka nie je zrovna najlepšia ale zas tam nebolo nič strašné čo by nejak náramne bilo do očí. Potešia aj hudobné motívy každého zúčastneného hrdinu. Záver riadne zamáva s pocitmi, je nabitý emóciami. Nečakal som ale neskutočne ma to dostalo a je mi ľúto že toto zoskupenie z Justice League končí. Poklona pre režiséra Andy Muschietti, zvládol to pri všetkých úskaliach viac než zo cťou. Rád by som ho uvidel pri nejakom ďalšom projekte. /videl v kine: 90%/ ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Je to velké, hlasité a barevné a vůbec to nedává smysl. Co to je? Ano, nový Flash se ladně zařadil po bok žánrové konkurence a bohužel není ničím výjimečný. V jádru totiž jde o DC verzi plácání se v mnohovesmíru, která má hodně styčných ploch s dvojkou Doctora Strange a trpí hlavně slabou prací s postavami a přemírou digikejklí. Proč se finále odehrává na nudné pláni, kde nic není? Proč jede (hlavně „mladý“) Ezra tak vysoký level otravnosti? A proč to celé vede odnikud do bodu, který má vyvolat akorát nekonečnou debatu v hospodě? Tempo naštěstí není úplně marné a příběh má silné jádro ve Flashově vztahu s matkou (tyhle scény fungují na jedničku). Pokud ale čekáte něco víc než komiksový výplach, v němž je Michael Keaton docela fajn a Sasha Calle prakticky zbytečná, těšíte se zbytečně. Třeba kreslený Spider-Man je se svým mnohovesmírovým dobrodružstvím v úplně jiném (mnoho)vesmíru. (6/10) ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Kdyby Sam Raimy a Zack Snyder měli syna a ten natočil superhrdinský film, dostali bychom Flashe. Byť to zní nesourodě a ujetě, tak to nějakým záhadným způsobem Muschietti ukočíroval a funguje to. Má to určité kvality přiznané lacinosti a otřepanosti, které střídá epika, která má koule. Asi nejkomiksovější hraný film za dlouho dobu tím, jak levné a ujeté nápady má, ale zároveň skrze dravou, hravou kreativní režii vám vznikají často obrazce připomínající komiksové panely. Největší překvapení je asi fakt, že to opravdu a čistě stojí na Barry Allenovy jako Flashovi a zbytek je jen koření. Musím i pochválit chytře zamaskovaný origin, který není vlastně origin, ale jen starší Barry mentoruje svoje mladší já a divákům tak vše přirozeně vysvětluje a ukazuje. Není to tak sourodý, soudržný a funkční jak by mohlo být. I tak jde o povedenou pecku, která má prostě grády a vizuální hravost, skrze kterou jsou mi slabší efekty vcelku u zadku. Zábavný komiksový popcorn! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„BARRY, TY JIZVY, CO MÁME, Z NÁS DĚLAJÍ TY, KÝM JSME. NEMÁME SE VRACET A NAPRAVOVAT JE. NEPROŽÍVEJ SVOU MINULOST. ŽIJ SVŮJ ŽIVOT“…  „Back to the Future“ pro mladý. Takovej komiks, kde nejlepší postavou je Batman. Ať už s ksichtem Afflecka nebo (a pro některý z nás spíš… ) Keatona. Hlavně kvůli němu si na Flashe vždycky vzpomenu. Chyběl mně humor, protože to zábavný byla většinou spíš parodie. Jako jo, dalo se to, ale …     /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Tvůrci potvrdili, že se inspirovali filmem „Návrat do budoucnosti“. 2.) Jen pro připomenutí - Michael Keaton ztvárnil Batmana 2x. V letech 1989 a 1992 v režii Tima Burtona. George Clooney v roce 1997. Jeho Batman (a Robin) se ovšem nemá čím chlubit… 3.) Thx za titule „Petr Zenkl“. ///                         PŘÍBĚH  ****  HUMOR  *  AKCE  ***  NAPĚTÍ  * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zjistil jsem, že mě ty komiksovky přestávají bavit, pokud to však není Erkovéj nářez ve stylu Suicide Squad a Deadpoola, ale tohle je jen další z řady průměrných originů, kde potěší pár starých postav ( Keaton, Shannon), ale jinak mě to příliš nestrhlo. Humor mi nesednul, akce  mi sedly jen dvě ( úvodní slow motion scéna s miminama je zábavná) a samotné finále je taky slušné, to mezitím však příliš nestrhne a plyne tak nějak bez většího zaujetí, avšak je to o něco zábavnější než třeba Doctor Strange. Multiverse je tu podán překvapivě přehledněji než v Marvelu. Jako jednohubka je Flash v pohodě, ale nic k čemu bych se vracel. 6/10. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Rychlík, kterému se musí běžet naproti. Mně to jde snadno, protože se rád oprostím od toho, do jakých zatáček se rozlil osobní život Ezry Millera a dokážu si jen užívat to, jak autenticky a zároveň neuroticky opět působí. Zachránil tím od nesledovatelnosti Ligu spravedlnosti a pro mě s přehledem uspěl i tady. Vzhledem k diváckému propadáku je to ale jeho konec nejen v úloze hrdiny s bleskem na hrudi, ale nejspíš i jako herce velkých rolí a filmů a s tím se mi smiřuje opravdu těžko. Flashova prokletá sólovka je ale problematická i bez vyhroceného názoru na hlavního představitele. Kombinuje totiž potrefený humor, patosem nešetřící rodinné drama a multivesmír. Film, který chtěl paralelní světy před několika lety představit, tak přichází s křížkem po funuse a vzhledem k několikrát odložené produkci a změnám na tvůrčích stoličkách si k hraní s nimi nestačil vyšlapat cestičku. O to raději jsem, že funguje i to málo, co se povedlo stihnout. Ohlédnutí do minulosti málokdy selže a nostalgické povzdechnutí nad těmi, kteří už mezi námi nejsou sem vzhledem k hlavnímu dějovému oblouku pasuje téměř nevídaně. Zároveň ale třeba přiznat, že nad velkými diváckými vějičkami (bohužel dlouho dopředu prozrazenými), tedy účastí starého Batmana a nového přírůstku z Kryptonu, je potřeba se příliš nezamýšlet. Někoho účast prošedivělého ochránce Gothamu bezpochyby rozpláče, ale jakmile se snažím pospojovat smysluplnost účasti zmíněné dvojice a (ne)dopad na výsledný konec příběhu a časového paradoxu, dostaví se rozpaky, protože jako celek jejich účast působí uspěchaně. Stejně tak možností, jak vesmír kolem adaptací nakladatelství DC rozšířit, přestavět nebo jen hodit zpátky na začátek, bylo nevídaně - a nestalo se vůbec nic. Tohle lákadlo tak dopadá na neúrodnou půdu a dělá z Flashe dobrodružství, srandu, potěšení i doják, ale nikdy ne obří událost, kterou celé ty roky sliboval být. 70% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Spoilery. Tvorcovia si zjavne absolútne uvedomili, že Ezra Miller nesedí každému a tak na to rafinovane upozorňujú priamo vo filme, aby kritikom vzali víchor z plachiet.  Niektoré veci v scenári ma rušili. Barryho spolubývajúci tvrdia, že Batman existuje, ale zo stavu jeho sídla (a samotného Brucea) je zjavné, že dlhé roky nie je aktívny. Čo ostatne explicitne povie aj on sám. Jasné, brané od slova do slova spolubývajúci povedali len to, že existuje. Netvrdili, že je aktívny. Ale i tak ma to rušilo. Rovnako vzhľad jeho sídla: v jednej chvíli vyzerá ako z Hammer hororu a v nasledujúcej (s Karou) ako slnečné miesto so skvelou záhradou z katalógu Nehnuteľnosť roka. Rovnako som nepochopil, prečo Flashovi neskôr nehorí oblečenie, hoci je jasne prízvukované, že počas neho nesmie mať na sebe bežné oblečenie. Barry odpadne, keď prvý raz vidí Batmana, pritom žije vo svete, v ktorom netopier existuje a on sa nielenže práve nachádza v jeho dome, ale o tom aj vie (dokonca sa s ním pred chvíľou rozprával!). Nie je to nič strašné, ale zaráža ma, že je štúdio ochotné narvať 2OO (dvesto!) miliónov do filmu a neustráži si takéto hovadiny.  Inak je Flash temer skvelá jazda. Najlepšie nepozerať trailery a nechať sa prekvapiť zvratmi a cameami (pri N.C. a obrom pavúkovi padnete na zadok, ak poznáte legendárnu prednášku Kevina Smitha). Postavy sympatické, Sasha Calle je najlepší supermanovský kastingový ťah od Christophera Reevea z r. 1978 (vrátane), akcia bombastická (nie až tak prehnaná, ako od Snydera), vizuál nádherný farbený (Flash je popri Green Lanternovi po stránke výrazných farieb asi najkrajším mainstreamovým superhrdinom), parádny soundtrack, zábavné blbinky (rezanie uší, meter, beh naprázdno po hale), plno scén prekvapivo dojemných, pôsobivých, mrazivých a silných. Dostala ma nepredvídateľnosť deja.  Absolútne ma ale (žiaľ negatívne) zošokovalo finále, ktoré je síce (rozumne) komorné, ale predchádza mu monumentálna bitka na púšti, na ktorej je vidno buď drastické pretáčanie, alebo drastické prestrihávanie. Najskôr oboje. To je vidno aj na ďalších veciach (napr. Keaton nemá Alfreda... ako sa to stalo, zomrel, odišiel, ak odišiel, tak prečo odišiel, ak zomrel, ako zomrel, mohol za to Bruce?). Vinou toho po sebe púštna pasáž zanechá viac otázok, než odpovedí a tri-štyri postavy nielenže nemajú uspokojivé konce napriek tomu, že UMRÚ (!!!). Ony nemajú ŽIADNE konce resp. majú tak drastické konce, že som spadol z gauča a tri dni som následne bezbranne preležal na zemi. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nemuzu si pomoct, ale ja se bavil, je to sice takovy guilty pleasure, ale je fajn zase jednou videt komiksarnu, ktera se nebere uplne vazne. Muschietti to ma tezce na haku a i kdyz tu samozrejme nesmi chybet typickej DCEU digibordel ala Snyder, navic se spis podprumernejma trikama, vetsinu casu tu je spousta ujetejch napadu, forku, hlasek. Navic ma film skvelou hudbu, dej svizne odsejpa a je tu spousta cool scen. Co se tyce hercu, o Ezrovi si muzu myslet co chci, ale v tyhle roli je proste naprosto dokonalej, neco jako Holland a jeho Spider-Man. Jasne, dvojka nervni Barry a retard Barry jsou castokrat na pest, jenze zaroven jsou vtipny a skvele zahrany. Z ostatnich potesi ocekavane hlavne skvelej Keaton. Na druhou stranu, treba takovej Shannon tu vubec nemusel bejt, fakt vypada, ze tu je z donuceni. Co se tyce camei, to je spis takovy wtf, ale pobavi. Celkove proste zabavna kravina svizne odsejpajici od zacatku do konce a lepsi 4*. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Měl jsem DCEU rád, protože se na začátku bralo vážně a dívalo se na otázku superhrdinů maličko jiným způsobem. Minimálně tím Snyder ještě pod dohledem Nolana u Muže z oceli začínal, a pak to sám rozvedl nejdřív stylově v Batman vs. Supeman, a později poněkud megalomansky v Lize spravedlnosti. S příchodem Wonder Woman a Aquamana to sice začínalo najíždět do tradičních akčně zábavných kolejí, ale pořád z toho ještě člověku nebylo trapně, a odbočka v podobě Ayerovy Suicide Squad alespoň rozšířila vesmír o zajímavé postavy a skvělé herce. Tady někde se však mělo začít tahat za záchrannou brzdu, aby nikdy nevznikly filmy jako Shazam, Black Adam, nebo bohužel i tenhle Flash. Andy Muschietti je jistě schopný režisér, Christina Hodson ale není dobrá scenáristka, humor level mimina v mikrovlnce či omáčky na bradě nemá v takovém filmu co dělat, Ezra Miller byl omyl, ani Mandalorian nemá tolik otravného fan-servisu, jako tenhle snímek, a jestli tohle měla být původně brána ke znovu nakopnutí DCEU, tak jsem upřímně rád, že se to škrtlo, chudák Cavill se vyhnul kulce a James Gunn to celé do pár let zrestartuje. A klidně ať je tam humor, desátý Batman, nebo třeba nový Flash, hlavně ať to ale není takhle ostudně bezvýznamný, hloupý a trapný výplach. 4/10 ()

Wade Wright

všechny recenze uživatele

The Flash není normální komiksový film. Není to odlehčený Spiderman, ani temný Batman, jede si to úplně svoji linii - špagetu. Tuhle vlastní linii bych nejlépe přirovnal k Billu a Tedovi na cracku, říznuté se zhuleneckými komediemi Setha Rogana, naředěné Návratem do Budoucnosti. Některé vtípky, dialogy, scény jsou tak za hranou a ujeté. Do toho znáte minulost hlavního herce a s tímto vědomím je to paradoxně možná ještě lepší. Je to místy těžce nelogické, chaotické, ale pod těmito vrstvami se jedná o naprosto skvělou, humorem nasáklou podívanou. Čekal jsem ledacos. Čekal jsem, že to bude špatné nebo trapné. Nějaká má část čekala, že to může být i dobré, ale na toto jsem připraven nebyl. (Více) ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

V rámci DC univerza je to samozřejmě bomba, dokonce je to lepší než uvadající Marvel. Konečně totiž někomu došlo, že odlehčený přístup může být cesta a není nutné se brát celou dobu vážně. Stále je to však příliš dlouhé, nechybí hromady digitálního bordelu a Miller je na pěst, což je docela problém, když tam je 2x. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Jediný film DCEU, během jehož sledování jsem si nechtěla vyškrábat oči a vyškubat vlasy. A dokonce jsem se bavila. Ale pořád je to dost pitomé, aby bylo jasno. A problematické skrz Ezrova civilní extempore. Ale mám ještě potřebu pár týdnů poté dojít a říct, že Muschiettimu se povedlo se dvěma Ezry vytvořit víc chemie mezi postavami než všem ostatním DCEU režisérům se všemi ostatními herci dohromady. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Brutální digiomalovánky s přihlouplými vtípky, ze kterých vyčuhuje pár silných scén se srdíčkem a monumentální fan service. Keatonův návrat fajn, Supergirl zbytečná, záporáci maximálně vytěsnění a Ezra napůl v módu "dlouhovlasý retard" není úplně tím pravým tahounem. ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

17.12.2023

Už za pár dnů do kin po celém světě vstoupí nejnovější snímek studia Warner Bros. a pokračování miliardového hitu Aquaman z roku 2018, komiksovka Aquaman a ztracené království. Film režiséra Jamese… (více)

Komiksový Blue Beetle má tragický start

Komiksový Blue Beetle má tragický start

20.08.2023

Warneři se sice můžou do konce rukou plácat po zádech za to, jak moc se jim vyplatila sázka na Barbie v režii Grety Gerwig s Margot Robbie v hlavní roli, jenže bokem růžového megahitu se studiu v… (více)

Reklama

Reklama