Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Měsíc dopadl masivní asteroid a způsobil počátek bouří na planetě Zemi, skrze náhlé změny v přílivech a odlivech. Další zkoušky a zkoumání potvrdily to, že povrch Měsíce je značně narušen a je nestabilní - hrozí zničení veškerého života na Zemi. Jak letí čas, tým odborníků se obrátí na jediného muže, demoličního experta - Johna Reddinga, s žádostí o pomoc, aby nalezl řešení a hlavně zachránil Měsíc. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (59)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Divím se, že dávám tu jednu hvězdičku. Ono je to totiž jako stále se omílející písnička, kde meteorit padá na Zem a lidé se tomu snaží zabránit. Tady teda už meteorit spadne na Měsíc a lidé se snaží přežít, protože to dokáže způsobit nemalou katastrofu po celém světě. Teď už vím, k čemu nám Měsíc je tolik důležitý. Co o tom řikat dál? Je to katastrofický film, kterých na Nově kolovalo nějaký čas tolik a všechny stály kvalitně na stejné úrovni jako tento. Na zdejším hodnocení je to i tak vidět, takže už není co bych dodal dál. Jen doufat, že se nám nestane nic takového, co jsem viděl v tomto filmu. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Jó to jádro, v tom bude jádro věci. A mozek v ohrožení... Ani mě nepřekvapuje, že hlavní >star< téhle páně Čuningamesově pitomosti je prasečí hlava Štěva Baldin. No, emerický čudlák jako šašský čudlák, akorát snad, že v tom HW je ten šoubyznys přece jenom větší féroffka, než na barrandoffským vršíčku, že... (Sranda jako, jo?) . . . Škoda času, škoda slov... °-/ Howgh. . . . Jedna hvězda tedy jen za sladký čumáček Ejmy P.F.ové a taky proto, že zrovna včera jsem musel(!) dát (bez ohledu na žánr) "odpad" ještě hůře napsané, odehrané a vyprodukované a v jádru ještě debilnější kravině tuzemské produkce, kde zase šlo o nějaký "Město bez dechu". Ohrožení mysli a svěrače ještě záludnější, než se vůbec dalo čekat... - - - - - (Poprvé a navždy neohroženě proděláno 17.1.2011 na novoidní trdlovizi s úžasně sejzmickým dabingem, hodnocení 260., komentář zde pětatřicátý, 17.1.2011) ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Nebylo to zase až tak děsivé. Celý film je víceméně o ničem. Scény jsou poměrně nezáživné a nudné, triky amatérské a celé je to o tom, jak zachránit Měsíc. Pokud čekáte nějaké strhující scény, vzbouřenou přírodu či podobné jevy zapříčiněné onou kolizí, tak se nedočkáte. Bohužel? Spíše možná radši bohudík. Jediné, co snímek alespoň trochu, minimálně, v rámci možností "zachraňuje", je pár vychytaných hlášek a docela působivá hudba. Taková mladší verze Vesmírné exploze. ()

Smok odpad!

všechny recenze uživatele

Najhoršie však je, ako táto hovadina berie samu seba vážne. Kopec kvázi odborných a fundovaných dialógov k veci a astronomickým žargónom sa to tu len tak hmýri. Lenže múdrymi rečičkami scenáristickú vyklieštenosť nenapravíš. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Co napsat o filmu,který je stejný jako ostatní zemi zachraňující? Obehraný námět, triků poskrovnu a když, tak za moc nestojí, herci průměr,předvídatelný děj, ale vcelku slušná hudba. ALE??!!! Musím říct, že jsem se nenudil a to je důležité:-) 50% ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Já už myslel, že to je zas od Olen Raye, že tam všichni melou zase do telefonu a handsfree hovna, ale překvapilo mě, že to není od něj. I když linie to má stejný. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Dialogy i monology jak z první obecné, akční švenkování s kamerou, nervní střih, dramastická hudba za každým prdnutím, Lara Croft v demoliční četě - ufff, a to uběhlo jen 15 minut filmu! Docela slušné triky, ale jinak naprosto dementní scénář absolventa Bohnické léčebné fakulty, který kdysi kdesi viděl Armageddon a něco z filmu mu utkvělo v mozkovém závitu. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Sice mi řešení odvrácení konce světa přišlo hooodně nesmyslné a nereálné, ale přehlíd sem to a jako celek to nebylo tak strašné jak se tu píše. 45% ()

Lacike odpad!

všechny recenze uživatele

Typický otrasný katastrofický film s rozpočtom, ktorý by v bežnom blockbustery nevystačil ani na catering. Takže všetky tie pokusy o CGI megalomanské trilky vyzerajú smiešne. Ešte komickejšia je imbecilná zápletka pri riešení ktorej sa všetci tvária strašne vážne a vidíte na nich, že majú čo robiť, aby sa nerozosmiali. Pozrel som si to len kvôli Baldwinovi ale je to zbytočná sračka. 1/10. ()

Sesitka 

všechny recenze uživatele

Tak to byla opravdu zábava. Ty spadlé domy vypadaly jako krabice. Konec byl jasný hned od začátku. Vůbec nechápu proč jsem se na to dívala. ()

easaque odpad!

všechny recenze uživatele

jeden z dalších zapomenutelných katastrofických filmů udělaných podle standardní šablony tohoto žánru. Tentokrát však s hloupou hrozbou hroutícího se měsíce a ještě s jeho hloupějším řešením. Nic víc než odpad si nezaslouží a hodí se opravdu jen jako výplň mezi reklamy. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Označil by som to ako katastrofická sci-fi komédia. Škoda, že tu komédiu nepíšu, ale asi preto lebo to tvorcovia nemali v pláne, trošku sa im to zvrtlo a film pripomína viac komédiu ako seriózny katastrofický film, kde ľudstvu hrozí zánik. Je to béčko a to riadne. Baldwina mám rád, teda ako herec mi nevadí, no moc to tu nezachránil a mohol si tento film odpustiť. Do polovice filmu som myslel, že dám 2*, ale od polovice, keď to už bolo vážne, tak sa to tvorcom maximálne vymklo z rúk. 20% ()

Honzíno odpad!

všechny recenze uživatele

Jak by řekl Homer Simpson: "To je ale **čovina!" Stíhačky dohánějící meteorit v zemské atmosféře. Umělá gravitace v raketoplánu složeného samozřejmostí. Jaderné nílože upevněné jedním řetězem a přemisťované pomocí horolezecké karabiny, výpadek eletriky v Hustonu:)))) atd... Nežádám od sci-fi realitu, ale co je moc, to je moc. Tohle musí napsat a vypustit už opravdu dement. Vrchol demence a obtloustlý Stephen Baldwin k tomu. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Jednou z mých zásad filmového desatera je povinnost dokoukat sebepitomější film, abych jej moh ohodnotit. U Měsíce v ohrožení a jemu podobných jsem musel zhřešit. Hodnocení už měnit nechci, ale i ta jedna * je asi moc. ()

lennyd odpad!

všechny recenze uživatele

Po nárazu asteridu do Měsíce se tento (Měsíce, ne asteroid) začne rozpadat, což začne nepříznivě ovlivňovat pozemské klima, a navíc hrozí totální rozpad měsíce, což by znamenalo minimálně dobu ledovou (pokud by (dle autorů zcela zřejmě) nespadl na Zemi a nezničil ji komplet). A tomu musí Dr. Lana Galová (Amy Price-Francis) spolu s odborníkem na demolice Johnem Reddingem (Stephen Baldwin) zabránit ... Když jsem v programu zahlídl název, a přečetl si, o čem by film měl být, srdce mi zaplesalo - katastrofické filmy mám rád, a pokud je tam nádech sci-fi (vesmír, a tak) - tak se těším dvojnásob. Navíc to celé zavánělo kopií Armageddonnu, jednoho z mých nejoblíbenjších filmů, takže mise byla jasná. I když bylo jasné, že půjde o béčko, tak tohle jsem teda nečekal. I přesto, že fyzika rozhodně můj oblíbený předmět ve škole nebyl, a že jsem schopen leccos překousnout (krápníky ve stavu beztíže, že) tak tohle to bylo nad moje síly. To že úlomky Měsíce (zcela samozřejmě) odlétavají od Měsíce na zemi bych ještě odpustil, ale celý let raketoplánem, kdy kousek nad povrchem Měsíce (mezi těma úlomkama) se posádka (včetně jediné pilotky) promenáduje po raketoplánu a hraje si s atomovkou, no nevím nevím. To že je do vesmíru poslán ne-kosmonaut, bych taky překousl, kdyby to bylo zamaskováno jako v Armageddonu výcvikem, a ne tak že obtloustlý demolition man naskočí do rakety a frčí. A milostný románek mezi hlavními hrdiny je už totálně na odpis. Ach jo, stojí mi to za to ? ()

AsylumFan 

všechny recenze uživatele

Bruce Willis je největší vrták na světě, co jediný umí vyvrtat pořádnou díru do asteroidu. Naproti tomu Stephen Baldwin je ten největší bouchač. Co odstřelí, to už nikdo nesloží, ani Pán Bůh. Když se s Měsícem srazí obrovský asteroid, pro Zemi nastávají těžké časy. Země je bombardována vyvrženými kusy Měsíce, počasí jde z extrému do extrému. Doktorka Lana varuje vědeckou obec, že hrozí konec světa, v důsledku příchodu doby ledové. Pochopitelně, že nic horšího, než globální oteplování neexistuje, ale kupodivu i doba ledová vědce vyděsí, takže vymýšlejí postup, jak jejímu příchodu zabránit. A tady přichází na scénu bouchač Baldwin, který by měl pomocí nukleárních náloží poškozený Měsíc opravit. Podaří se mu to? Hra nervů začíná... Příznivce špatných filmů pobaví tento snímek mnohonásobně víc, než onen tolik opěvovaný Armaggedon. V míře hlouposti a nesmyslů jsou na tom oba filmy sice zhruba stejně, ale zábavnější nesmysly rozhodně vytvořili autoři Měsíce v ohrožení. Navíc výkony Baldwina a Willise vůbec nelze porovnávat, protože Baldwinův herecký projev je nádherně hrůzostrašný, kdežto Willis je pouze trapný. ---- Zasloužených 100 %. ()

Reklama

Reklama