Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Měsíc dopadl masivní asteroid a způsobil počátek bouří na planetě Zemi, skrze náhlé změny v přílivech a odlivech. Další zkoušky a zkoumání potvrdily to, že povrch Měsíce je značně narušen a je nestabilní - hrozí zničení veškerého života na Zemi. Jak letí čas, tým odborníků se obrátí na jediného muže, demoličního experta - Johna Reddinga, s žádostí o pomoc, aby nalezl řešení a hlavně zachránil Měsíc. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (59)

solver 

všechny recenze uživatele

Pokud se na to budete dívat jako na předvídatelnou komedii a neurazí vás ty neskutečně nepovedené triky, je to na 2 hvězdy. Skoro v ničem vás ten film nepřekvapí a všechno prostě uhodnete. Dokonce je tam i ten pochybovač (problém), přes kterého musí jít řešení, abychom nezhynuli. Kde už jsem to jenom viděl? :-) ()

deckardx odpad!

všechny recenze uživatele

Jako kdyz vidim nektery triky, tak se mi zveda kybl.. Raketoplan (nebo jeho maketa) leti do vesmiru a vyhyba se asteroidu (nebo spis nakymu sutru) a trosku o nej strejchne.. co se nestane.. Raketoplan se od nej odrazi jak od trampoliny a s mirnejma poruchama, ktery se mu hlasej na displeji vesele leti dal.. ()

Reklama

lennyd odpad!

všechny recenze uživatele

Po nárazu asteridu do Měsíce se tento (Měsíce, ne asteroid) začne rozpadat, což začne nepříznivě ovlivňovat pozemské klima, a navíc hrozí totální rozpad měsíce, což by znamenalo minimálně dobu ledovou (pokud by (dle autorů zcela zřejmě) nespadl na Zemi a nezničil ji komplet). A tomu musí Dr. Lana Galová (Amy Price-Francis) spolu s odborníkem na demolice Johnem Reddingem (Stephen Baldwin) zabránit ... Když jsem v programu zahlídl název, a přečetl si, o čem by film měl být, srdce mi zaplesalo - katastrofické filmy mám rád, a pokud je tam nádech sci-fi (vesmír, a tak) - tak se těším dvojnásob. Navíc to celé zavánělo kopií Armageddonnu, jednoho z mých nejoblíbenjších filmů, takže mise byla jasná. I když bylo jasné, že půjde o béčko, tak tohle jsem teda nečekal. I přesto, že fyzika rozhodně můj oblíbený předmět ve škole nebyl, a že jsem schopen leccos překousnout (krápníky ve stavu beztíže, že) tak tohle to bylo nad moje síly. To že úlomky Měsíce (zcela samozřejmě) odlétavají od Měsíce na zemi bych ještě odpustil, ale celý let raketoplánem, kdy kousek nad povrchem Měsíce (mezi těma úlomkama) se posádka (včetně jediné pilotky) promenáduje po raketoplánu a hraje si s atomovkou, no nevím nevím. To že je do vesmíru poslán ne-kosmonaut, bych taky překousl, kdyby to bylo zamaskováno jako v Armageddonu výcvikem, a ne tak že obtloustlý demolition man naskočí do rakety a frčí. A milostný románek mezi hlavními hrdiny je už totálně na odpis. Ach jo, stojí mi to za to ? ()

Renie42 

všechny recenze uživatele

Film mě ničím nepřekvapil, téma je trochu obehrané, ale na druhou stranu mě to i bavilo a čekala jsem, co bude dál. Musel tam být člověk, který jim tam škodil a nevěřil jejím teoriím, musely nastat komplikace, aby se tam muselo vymýšlet plány B, C .... Nakonec to dobře dopadlo, ale ten slaďoučkej konec, ten bych vyškrtla. Vždyť ti dva hlavní představitelé neměli vůbec čas se nějak zblížit a vzápětí se z nich staly dvě hrdličky, vrků. ()

imaginer21 

všechny recenze uživatele

Slaboduchá verze Armageddonu s ještě slabším scénářem i hvězdným obsazením. Ve filmu by si i laik všiml několika zásadních vědeckých "hovadin", přičemž jednou z nich je samotná myšlenka, jak Měsíc zachránit. Ani sebevětší atomová bomba není schopna oživit (ve skutečnosti neexistující) magnetické pole Měsíce, které by ještě navíc dokázalo slepit Měsíc dohromady. Ale budiž. Když ovšem koukáme na raketoplán, jak se vznáší přímo v trhlině Měsíce bez sebemenšího vlivu měsíční gravitace, je to smutné samo o sobě. Ano, na Měsíci je šestinová zemská gravitace, ale je tam a potvrdil nám to i sám N. Armstrong, který po Měsíci běhal. Herecké výkony jsou bohužel podprůměrné, i když lákají na člena klanu Baldwinů (Stephena). Žádná hlubší myšlenka, vizuální efekty odpovídají spíš předspiebergovské době a vůbec nechápu, jak se tenhle film mohl objevit v roce 2006. Nejhorší na tom všem je, že jsem byl schopen i předvídat dialogy, což je u diváka opravdu potupa. Snad pěkná je jen hudba a realistický pohled ze Země na Měsíc, který je ponořen v prachovém halu po kolizi s asteroidem. To u mě film zachránilo před hodnocením "odpad" a dávám mu 15%, čili jednu hvězdičku. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • Vesmírne strediská majú niekoľko záložných zdrojov energie, takže nedochádza k výpadkom, tak ako to zobrazuje film. (Hodnotim)
  • Film úplne zabúda, že mesiac je od Zeme vzdialený viac než jednu svetelnú sekundu. Akákoľvek komunikácia medzi Zemou a strojom v blízkosti Mesiaca by mala teda zodpovedajúce meškanie. (Hodnotim)
  • Na rozdiel od filmu, v skutočnosti sa vo vesmíre nešíri zvuk. (Hodnotim)

Reklama

Reklama