Reklama

Reklama

Pravěk útočí

(seriál)
  • Velká Británie Primeval (více)
Velká Británie / Německo / Francie, (2007–2011), 27 h 10 min (Minutáž: 42–48 min)

Hrají:

Douglas Henshall, Lucy Brown, Andrew Lee Potts, Hannah Spearritt, Juliet Aubrey, James Murray, Ben Miller, Mark Wakeling, Laila Rouass, Jake Curran (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(36)

Obsahy(1)

Osm let uplynulo od tajemného zmizení manželky profesora Nicka Cuttera. Helen Cutter měla provádět výzkum v lesích, který se týkal neznámého obrovského zvířete. Po 8 letech se její manžel dostává na stejné místo za stejným účelem, ale nečekaně objeví kromě obrovského dinosaura také zvláštní anomálie. Ta dovoluje procházet mezi dvěma obdobími v historii země. Mezi přítomností a velmi vzdálenou minulostí, obdobím Křídy. Po tomto obrovském objevu je profesor Cutter a jeho výzkumný tým nucen stát se tajným vyšetřovacím týmem vytvořeným Ministerstvem vnitra. Postupně začnou odkrývat tajemství existence a hlavně vzniku anomálií, které se začnou objevovat velmi často a na velmi zvláštních místech. K tomu všemu se ještě profesoru Cutterovi začíná zjevovat jeho pravděpodobně mrtvá manželka Helen... (Djkoma)

(více)

Recenze (140)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Po obsahové i rozpočtové stránce jde o béčko, nicméně slušně natočené, s náležitým tempem, bez vyložených kiksů a celkově lehce stravitelné. Naivní sci-fi doplněná určitými prvky ve stylu Akt X. Celkový dojem: 50 %. Triky, které se v seriálu objevují v hojné míře, sice vzhledem k omezenému rozpočtu jsou ucházející, nicméně namlsaného diváka určitě nenadchnou. ()

IPajule 

všechny recenze uživatele

Seriál na, který jsem se koukala pořád dokola. Znovu a znovu. Nevím proč mě to bavilo, ale to překvapení v každém díle i minutě. První sérii hodnotím slabým průměrem, ale ta poslední jakoby z oka vypadla té první. Tolik detailů a změn, které nastanou během chvilky vás navnadí na pokračování a touhu po dalším díle. ()

Reklama

Sluti 

všechny recenze uživatele

Pokud ležíte doma na antibiotikách a bolí vás hlava, že ani číst si nemůžete, tak koukněte na první sérii. Příjemně vám to zkrátí čas marodění. S takovou vzpomínkou jsem okusil druhou sérii a musim říct.... krucifix, to je ale blbina. Uvěřitelné "swat" týmy nahradil v druhé sérii univerzitní A-team pana profesora, který s grácií středověkého válečníka zabíjí potvory hasičskou sekyrou... Zvládnul jsem dva díly z druhé série, dál už to nemá smysl ani v horečkách :-) ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Jo,je to velká kravina,ale zároveň dobrá zábava.Vyloženě skvělých dílů je sice jen pár,ale těch pár dílů je fakt skvělých.A Connor v podání Andrew Lee Pottse je fakt sympaťák.Viděl jsem první dvě řady a dávám slabší čtyři s tím,že nevím,jestli uvidím řadu třetí.Ta je ale prý dost špatná,takže je to možná dobře. Update: A s tou třetí sezonou jsem vážně neměl začínat... Jsem v její půlce a seriál za těch pět dílů stihl jít velmi slušně do kytek,rezignoval i na tu nejelementárnější logiku,trapně odstavuje důležité postavy a nezvládá zodpovědět žádnou z otázek nastolených předchozím dějem.Zápletky epizod čím dál tím směšnější,nástupce Cuttera je na zabití a momentálně mě při sledování drží opravdu jen Connor,zábavný Ben Miller jako Lester a naděje,že s blížícím se závěrem řady dostane současné dění alespoň nějaký smysl. 1. série: 80 % , 2. série: 75 % , 3. série: zatím 30 % ()

inmax 

všechny recenze uživatele

Asi to nemá cenu srovnávat, ale kterákoliv dinosauří scéna ze 17 let starýho Jurskýho parku strčí celej Pravěk útočí do kapsy :) Nápad s "portály" do jiného časoprostoru není moc originální, ale dalo se z něj vytěžit daleko víc, hlavně kdyby ve filmu hráli zkušenější herci a né jen nějací ochotníci, modelové a rádoby zpěvačky. Akční scény působí směšně. Kdyby se tvůrci nepouštěli do sci-fi a natočili radši další dokument, udělali by líp. ()

Galerie (368)

Zajímavosti (9)

  • Ve 4. epizodě 3. řady se objevuje v hostující roli světoznámí zoolog a dobrodruh Nigel Marven, který uvádí i řadu dokumentů o pravěku a cestování časem, jako například Putování s dinosaury (od r. 2003), Chased by Sea Monsters a Prehistorický park (od r. 2006), za kterými stojí stejná televizní stanice i stejný producent a režisér Tim Haines. V prvních třech řadách lze pak zpozorovat podobnost zvířat se zvířaty ve zmíněných dokumentech. (Pod)
  • Vyobrazení většiny pravěkých zvířat je založeno na vědeckých poznatcích, nicméně tvůrci jim chtěli dodat jistou míru osobitosti, a tak mnohým z nich dodali vyšší inteligenci, než jakou mohla doopravdy disponovat. Ta se projevuje např. uvažováním zvířat o tom, koho sežrat nejdříve. Mimo to též tvůrci chtěli, aby vyhlížela o něco děsivěji, a proto mnohým z nich přidali pár znaků navíc (např. v případě gorgonopsida větší tělesné rozměry a čtyři šavlovitě zahnuté zuby místo dvou). Nejextrémnější jsou v tomto ohledu živočichové z budoucnosti, z nichž je nejikoničtější predátor z budoucnosti – fiktivní nelétavý obří dravý netopýr se zakrnělým zrakem a mimořádně skvěle vyvinutou echolokací. (Marasuchus17)
  • K seriálu bylo vydáno i několik knih. V češtině jsou k dispozici knihy "Ztracený ostrov" a "Velké vymírání". (jh666)

Reklama

Reklama