Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1944, svět je ve válce a Molly McIntireová z městečka Jefferson ve státě Illinois jen těžko snáší nepříjemné změny, které přinesla - přídělový systém, tuřín k obědu či fakt, že matka musí chodit do práce. Ze všeho nejvíc Molly postrádá o Vánocích svého otce lékaře, který se musí starat o raněné vojáky. Získá však novou kamarádku Emily, která unikla před bombardováním Londýna a dostala se do rodiny McIntierových. Obě dívky se učí jak spolu vycházet a táhnout za jeden provaz - stejně jako to musejí dělat jejich země, aby vyhrály válku. Rodinné drama režisérky Joyce Chopraové bylo natočeno podle knihy Valerie Trippové (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

Marina111 

všechny recenze uživatele

Neskutočne sentimentálne, príšerne patriarchárne, priveľmi idealizujúce ... a predsa, akonáhle som pristúpila na pravidlá tejto vlastne celkom sympaticky nenápadnej rodinnej snímky, už mi nebolo pomoci. A na konci som sa splakala ako malé dieťa. Snáď to raz pochopím. ()

HappyDeath 

všechny recenze uživatele

Ač trochu moc na mě sentimentální (ale jak jinak by mělo asi rodiné drama vypadat, že?) tak pěkný příběh doprovázený vhodnou hudbou a zpracováním. Čeho měl u mě dosáhnout, toho asi dosáhl.... ()

Kahovcii3 

všechny recenze uživatele

Velice smutný film, vystihující pohled na svět v průběhu 2. světové války. Příběh sice končí dobře, což si myslím že byla tehdy rarita. Člověk se dokáže dokonale vcítit jak do života Molly, tak i do Emily. ()

Gabra 

všechny recenze uživatele

Vlastně docela dojemný příběh pro středeční dopoledne. Na sto honů jde poznat, že jde o TV film, žádné srdcervoucí scény ani volkou výpravu nečekejte. O to je to možná příjemnější. Rodinná podívaná na dopoledne, která neurazí a dětem ukáže, jak to za války chodilo. Ale ty dialogy! Filosofující a přehnaně spisovně mluvící dětičky ubíraly filmu na věrohodnoti. Dvě hvězdičky a kousek. ()

rhodos 

všechny recenze uživatele

Velmi dojímavý příběh z druhé světové války mne dostal, ať už kvalitním zpracováním, vhodně zvolenou hudbou či zajímavým a pro mne neznámým hereckým obsazením. Pro někoho možná moc sentimentální, pro mne příjemné překvapení. A těch slz, co mi ukáplo. ()

Reklama

Reklama